Нашите цветя - обща тема 7

• 31 010
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Мадрид / София
Angela61, жълтеят листа и падат. Мислех, да не би да е на течение, сложих го на завет, слънце, но продължават да пожълтяват други. Като го огледах с лупата, видях малките бели ... не мога да определя какво
От кога го имаш? При мен пожълтяха няколко листа малко след като го купих, но видях после и в магазина, че и другите антуриуми жълтеят листа. Това беше около седмица. После престанаха. Моя е на печката където е най-светло и има слънце около 2ч на обед. През останалото време е светло, но без пряко слънце ( южен остъклен балкон).  Не е на течение. Поливам го много по малко на 2-3 дни. Сложила съм му тор с бавно действие (осмокоте).
Ето и снимка:

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:47 от Angela61

# 376
Момичета, понеже съм се убедила че в повечето магазини продавачите само лъжат и никаква полезна информация не ти дават, а само гледат как да продадат, та много съм ядосана. Ако не бях седнала да си прочета сама, щях да уморя втора драцена, а това ми е любимото цвете и изобщо е много сантиментално и важно за мен. От скоро е, но поради грешни грижи почнаха да му пожълтяват някои от листата , изглеждат като изгорели като цяло не е хепи. не го държа на слънце така че не е това причината. искам да го пресадя и евентуално да му взема някакъв тор но не знам какъв. ще препоръчате ли нещо конкретно, за  да не ме правят на луда в магазина ?
Да не е преполято? Драцените май държат на по-сухо. Мммм може и да се е простудило, ако е близо до прозорец, който отваряш за проветрение. Или - ако си торила скоро - някои така "прегарят", увреждат се от силните торове.
Но дай снимка за по-сигурно.

# 377
  • Бургас
Това не го знаех, Мариета! Благодаря!
Някои от моите имат нужда от пресяване и разместване. Чудя се дали да не го направя сега. Ще ми трябват още сандъчета и пръст. Но някои от мушките и сакъзчетата са много хилави и няма да стоят добре. А от друга страна ми се иска всичко да е изкарано навън, но нямам място за всички.... Мъка!

# 378
  • Варна
Bubabuba666, адемиумите страдат от акари. Податливи са и трябва профилактично да се третират от време на време. Предполагам при теб това е проблемът. Simple Smile

# 379
Флорън, и аз така знам за адениумите, но това не ми заприлича на акари. Не че съм виждала, ама по описанията в нета. Не мога да идентифицирам, а и днес изпуснах агроаптеката
Анджела, ето как пожълтяват

Имам го от лятото, беше си свеж и зелен до преди около 2 седмици, пожълтяха две. После, като че ли спря, сега изведнъж няколко Confused

# 380
  • Мадрид / София
Флорън, и аз така знам за адениумите, но това не ми заприлича на акари. Не че съм виждала, ама по описанията в нета. Не мога да идентифицирам, а и днес изпуснах агроаптеката
Анджела, ето как пожълтяват

Имам го от лятото, беше си свеж и зелен до преди около 2 седмици, пожълтяха две. После, като че ли спря, сега изведнъж няколко Confused
Така почват да жълтеят, нещо като на точки и после стават по-жълти. Долно листо е, което е добре. По-би било притеснително ако е младо/ново листенце.
 Сложи го на слънчево/светло място, да не е на течение, температурите да са над 15•С (да не падат под тези градуси) и поливане малко с период на леко засушаване. От време на време торене (веднъж на 2-3месеца) или тор с бавно действие.
Направи всичко това и да видим дали ще тръгне.
Обикновено казват, че не боледуват освен ако не ги умориш от влага. Нападат ги растителни въшки или акари. Но аз при теб от снимките не виждам гадинки да има. Не знам до колко аз виждам добре, де.

# 381
  • Somewhere far away

Да не е преполято? Драцените май държат на по-сухо. Мммм може и да се е простудило, ако е близо до прозорец, който отваряш за проветрение. Или - ако си торила скоро - някои така "прегарят", увреждат се от силните торове.
Но дай снимка за по-сигурно.
По-скоро обратното, от 8ми март досега е поливано само веднъж. днес го пресадих, дано да живне. В магазина така казали че рядко се полива, което обаче не е напълно вярно защото четох в няколко различни изсточника че е хубаво да е винаги леко влажна почвата, да не е хубаво да се преполива, но не е хубаво и да е веднъж на 3 седмици. та мисълта ми е че най- вероятно е така, точно защото няма достатъчно вода. Също пише, че е хубаво да се пръска с вода, вкъщи е мн топло и е много сух въздуха, може това също да е причина за пожълтяването на листата.
Ето снимки:

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 19:11 от Deathcrush

# 382
И за други цветя така казват разнопосочни неща. Води се според цветето, най-добре. Има ли добър дренаж тази саксийка?

# 383
Аз днес открих сезона на петуниите. Четири  си взех да видя от кои ще излязат и ще напълня и сандъчето.

Едно кралско мушкато  си харесах, утре ще мина за още едно. Много ги харесвам. Готови отгледани, за първи път попадам на такива.

# 384
  • Somewhere far away
Цитат
Има ли добър дренаж тази саксийка?
4 дупки само. Sad

# 385
Еха, много са готини Магни, страхотно настроение създават Simple Smile!
Да кажа за шефлерата, не обича много слънце, моята веднъж я изкарах на южната тераса и за няколко часа направо изгоряха листата.

# 386
  • Бургас
Ох,Магни,разкошни петунии и кралско!
Моите кралски са напъпили и нямам търпение да се разкрият цветовете!
Много ги харесвам!

Петунии още не съм взела.
Искам да засадя пак,но трябва да прибера някое мушкато,за да има място з апетунии.

Литъл Кактусчето,защо не се разписва? Дай Боже всичко да е наред с нея!

П.С.Нати,аз днес си изкъпах моята шефлерка. Много наперена върви.

# 387
Карзче, аз всяка неделя къпя под душа шефлерата, папрати, замиокулкас и всички цветя, на които могат да се мият листата, стават много свежи след това Simple Smile!

# 388
Шефлерата остава вътре! Всяка неделя не, но и аз ги къпя моите. По скоро заради прахта по тях. Благодаря момичета!
Копривката мисля да поначупя и обновя. Тъкмо ще имам повече от една. Но тя си беше на терасата, не вътре.

# 389
Магни,
Добре си успяла да запазиш копривката.
Аз всяка година вземам нови. Стават огромни моите, цяло лято ги Кърша. Мин лято бях намерила различни цветове и форми при това. Ползвах ги доста за аранжировките. Много са благодатни. И в двора са полезни, запълват дупки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт