Нашите цветя - обща тема 7

• 31 005
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Днес пак се ровичках из саксиите,обаче детелинката ми от Бисето,май няма да ми се покаже. Вашите събудиха ли се?

# 391
Карзче,коя,четирилистната ли? Моята едва сега се показва. Но аз ви писах,че я пресаждах,че беше лоша почвата. Намерих много бебета и раздавах на познати. Боднах и в градината,но още няма нищо. Добре,че поне тези в саксията се показаха. Установих обаче,че явно им трябва повече време. Изчакай ги,ако са били луковички,ще се покажат.

# 392
Моята четириристна детелина ощи не се е показала.
Подозирам, че мой прецаках  грудките .

# 393
Не съм се загубила, просто не пиша😉, ето ви една цъфнала parodia cactus
Скрит текст:

П.С. кактусчето още на 18ти се появи 😝

# 394
Кактусчееее, честото Heart. Бъдете много, много щастливи с малкото Кактусче. Има ли бодли? Wink
Магни, честити прекрасни петунии. Откривайте сезона Simple SmileChampagne
Анджела, благодаря за съветите, притеснява ме, че точно така е отглеждан досега, всичко му беше ОК. Ще видим.

# 395
Кактусче, честито! Живо, здраво и с късмет да е малкото Кактусче! 🥰

# 396
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасна новина.  Simple Smile
много радост да ви носи. да се слушкат с какичката. Simple Smile

защо "пародия кактус"?

# 397
Simple SmileКактусче, да сте живи и здрави, да се радвате на малкото Кактусче- нека то да е послушно, да папка и спинка, да има много късмет и успехи в живота, и с лекота да постига целите си Simple Smile!

# 398
прекрасна новина.  Simple Smile
много радост да ви носи. да се слушкат с какичката. Simple Smile

защо "пародия кактус"?

Такъв му е рода, parodia, https://cactiguide.com/cactus/?genus=parodia

Благодаря много за милите пожелания! ❤

# 399
  • забравих си мисълта...
Кактусче честито! Много радост да ви носи малкото кактусче! Heart

# 400
Бодливковци, петунии, красоти! Мариета, разкошни саксии правиш, това със зелената висяща завеса много ми хареса! LittleCactus, прекрасен цвят цъфнал, и честит малък кактус!

# 401
Кактусче, честито! Много радост да ви носи малкото бодливче! И голямото русо бодливче да ви радва!

ПС преди 4 години подарих адениум на приятелка. Много лови акари и въшки, но тя го пръска здраво с препарати, вкл. превантивно. В началото няколко пъти листата му окапваха изцяло, но пак тръгваха. миналото лято нацъфтя красиво.
На първите едри снимки, ми се струва, че това са бели въшки.

# 402
  • Бургас
Кактусче, ❤️честита рожба! Бъдете здрави и много щастливи! Бебчо да е кротък, спинкащ, папкащ и усмихнат!
Пиши по-често, липсваш тук!

Ени, детелинката, която е с кръста.
Още не се е появила.

# 403
  • Варна
И аз започнах поетапно озеленяване на балкона ми. Имам доста саксии с мушкато и сакъзчета, досега ги гледах по нюх. Вече попрочетох за разсаждането и прищипването и тази ще е година на експерименти.
Всеки ден отделям по малко време надвечер.
Семенцата Лобелия поникнаха:
Скрит текст:
Едно "циганче" се е показало. Даже 2.
Скрит текст:
Дежурните 3 сандъчета с петунии са готови. За първи път между бордюрните, които предпочитам, бучнах една каскадна.
Скрит текст:
.
А изкореняването на тези 2 сандъчета ми отне повече от час.
Скрит текст:
Не сетих да постеля найлон и да ги изсипя, та скубах. А мушкатата бяха ок. 10 годишни и имаха стъпки като дребна овошка и корени по 1 метър. Мисията изпълнена, корени почистени, почвата подменена наполовина.
 Още подреждам в главата си какво искам, затова карам полека.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 01:03 от stenly

# 404
Пуснах си и отделна тема, ама нещо гледам, че тук са активните потребители, та с извинение, но ще пробвам Simple Smile
Някой знае ли тези лепкави капчици по китайската роза дали са нещо нормално или не са?

Това е щитоносна листна въшка. Прегледай листата отдолу за гадинки. Ако е презимувала на топло и белокрилки сигурно ще си имаш. Купи мопсилан и почвай да пръскаш. Много трудно се махат и двете. Аз имам 4 хибискуса и се боря постоянно с тези гадове. Тази година изкарах най-голямата на етажа да зимува но пак я пръсках с Мопсилан поне месец докато я изчистя. Тези които останаха вътре пък хванаха акари ( две от тях). Тази която зимува на етажа на входа ми цъфтя цяла зима и цвета вместо да пада след 24 часа както е по принцип стоеше по два -три дни. Другото което можеш да си купиш за да пръскаш сега вътре е спрей ето такъв

Пръскаш обиилнооо.

Общи условия

Активация на акаунт