Нашите цветя - обща тема 7

• 31 007
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Тъй,нащраках малко.
Каланхое:

Шефлерата вижте къде избива листо:

И от горе растат доста нови:

И малко бодливковци:

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не  е листо Simple Smile разклонение е. и друга зелена пъпка отгоре виждам. Simple Smile
да се похваля - едно от кактусчетата на Горинич цъфна Simple Smile

някой засичал ли е кактусчето някъде? да нямаме ново кактусче в темата? Simple Smile

# 362
Беше ми лайкнала нещо скоро,сигурно има още едно кактусче. 😍🥰
Браво за вашето.
Разклонение,казваш. 😊 Ама няма ли да стане много безформена така? Мен ми е жал да я режа. Каквато стане,такава. 😁

# 363
Ени, добре че качи снимка на шефлерата, щях да питам за нея и съвсе забравих. Обича ли слънце, моята е замръзнала откак съм я купила, едва сега има наченки на ново листенце. Да я изкарам ли навън? Също и за копривката искам да знам колко го понася (слънцето), досега беше на шарена сенчица.
Скрит текст:
Би било прекрасно ако си имаме малко кактусче

# 364
Моята шефлера обича светлинка,но не и силно слънце. Миналата година се подведох от едни комшии,дето си я държат цяло лято навън и е огромна. Изнесох моята,но сутрин я печеше и така жестоко изгоря само за ден,че едва се оправи. Та сега не я изнасям вече. Само да й е светло и ще изкара листенца.
Копривката също мисля,че губи цвета на листата на силно слънце,но аз моята така или иначе я загубих,та нека другите да кажат. Иначе навън им е добре като е топло,но на сянка която при мен е кът. 😃

# 365
Момичета, някаква гад ми е нападнала адениума. Дали ще разпознаете какво е? Много бързо трябва да взема мерки

# 366
  • Варна
Здравейте,искам да попитам рано ли е да изкарам мушкатата на открита слънчева тераса? Цяла зима стояха в коридора и не са в цветущо състояние,искам малко да го подсиля с по-обилна светлина и тор.

# 367
  • Бургас
Аз моите вчера ги изкарах на перваза на открито.
Разрохках им пръстта,досипах по малко нова за балконски цветя (взех от Кауфланд,че беше на промоция),полях ги с мая. Тази година яко ги накърших и са жалка картинка.Трябва бързо да се съвземат.Но са започнали да пускат пъпки. Но пък някои са се издължили странно и ме дразнят.

# 368
А торове и обогатители отсега ли сипвате, т.е. още с посяването? При мен някои саксии седят с миналогодишна пръст, сигурно е изтощена вече, ама нещо ми се мерна, че поне до покълване не трябвало да се тори?

# 369
  • Бургас
Не,трябва да се захванат и тогава се торят.
Моите са набучкани от преди няколко месеца.

# 370
  • Мадрид / София
Момичета, някаква гад ми е нападнала адениума. Дали ще разпознаете какво е? Много бързо трябва да взема мерки

Защо мислиш, че има гадинки? Още повече, че е токсичен (ако ще го режеш или манипулираш, слагай ръкавици за всеки случай).  И моя има такива бели влакънца горе при най-младите листенца и пъпки.

# 371
  • София
Пуснах си и отделна тема, ама нещо гледам, че тук са активните потребители, та с извинение, но ще пробвам Simple Smile
Някой знае ли тези лепкави капчици по китайската роза дали са нещо нормално или не са?

# 372
Angela61, жълтеят листа и падат. Мислех, да не би да е на течение, сложих го на завет, слънце, но продължават да пожълтяват други. Като го огледах с лупата, видях малките бели ... не мога да определя какво

# 373
  • Somewhere far away
Момичета, понеже съм се убедила че в повечето магазини продавачите само лъжат и никаква полезна информация не ти дават, а само гледат как да продадат, та много съм ядосана. Ако не бях седнала да си прочета сама, щях да уморя втора драцена, а това ми е любимото цвете и изобщо е много сантиментално и важно за мен. От скоро е, но поради грешни грижи почнаха да му пожълтяват някои от листата , изглеждат като изгорели като цяло не е хепи. не го държа на слънце така че не е това причината. искам да го пресадя и евентуално да му взема някакъв тор но не знам какъв. ще препоръчате ли нещо конкретно, за  да не ме правят на луда в магазина ?

# 374
Аз моите вчера ги изкарах на перваза на открито.
Разрохках им пръстта,досипах по малко нова за балконски цветя (взех от Кауфланд,че беше на промоция),полях ги с мая. Тази година яко ги накърших и са жалка картинка.Трябва бързо да се съвземат.Но са започнали да пускат пъпки. Но пък някои са се издължили странно и ме дразнят.
Сетих се нещо за мушкатата: чела съм, че принципно “консумират” до макс почвата и качествата й, и е желателно всяка година старите да се пресяват в нова ...

Общи условия

Активация на акаунт