Нашите цветя - обща тема 7

• 31 014
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че е немофилия.
около нея се е увил бръшлян. Simple Smile

май сгреших. сега се загледах в листата - анемония хепатика Simple Smile
http://www.plantsystematics.org/img-bin/image?Ranunculaceae/Anem … ne/hepatica/49785

# 346
  • забравих си мисълта...
мисля, че е немофилия.
около нея се е увил бръшлян. Simple Smile

май сгреших. сега се загледах в листата - анемония хепатика Simple Smile
http://www.plantsystematics.org/img-bin/image?Ranunculaceae/Anem … ne/hepatica/49785

Мерси много, St. Dobri.

# 347
Идвам с въпрос. Откраднах си от това цвете,не го знам обаче какво е и дали и как да го захвана:

Понеже е много нагъсто,нямаше как да си извадя коренче,но то на всяко стъбло има коренчета. Та издърпах няколко,в мокра салфетка са,чудя се да ги оставя ли така да пуснат корен или направо да ги слагам в саксия?
Магниии,айде да ме осиновиш? 😁 Една колибка от палета ще си направя и ще живея на тераската! 😍
Венета,🤗 това лилавкото го имам и аз,скоро мернах във фб някой беше питал и пишеха,че е голяма напаст,да се пръска с препарати,да се скубе... Аз пък му се радвам. То само пролет май се среща. Или после щото косим,не го виждам. Не знам.
Наснимах и другите китки,но ще пусна след малко. 🤗

# 348
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
засаждай направо.
сложи хоризонтално, зарови  по-голямата част на "клончето"и остави над земята около 2-3 см - това, което е с "бодлички".
не му трябва много пръст, расте без много грижи и покрива всичко. Simple Smile

# 349
Anyyyone, това е от седумите, ама какъв точно, трябва да търся. Сухоустойчив, влагата може д аго умори.

Н хепатиката у нас й казват гълъбови очички, расте по планините ни на полусянка и влага. Много е красива!

Аз не успях да се порадвам на минзухарите, които съм садила пред блока, докато ги забележа и те успяха да прецъфтят, само някои по-късни цветчета бяха останали.

# 350
Благодаря ви,направо отивам да го бучна. Иначе така ми казаха,че нито го поливат,нито нищо. Колкото го полее дъжда. 😁 Напълнило е две саксии,ама много симпатично.

# 351
  • DE

Прилича на моето, от огризки по рафта в магазина Flushed чакам да се стопли и да напълни саксията. Зимува навън, устоя на -10 градуса Grinning
Кактуси от семена, дребосъците са живи камъни, да видим какво ще излезе Thinking

# 352
Магни, много добре се е заформило с палетите, учудва ме какви здрави сте намерили, все едно правени точно за декорация. Гледам и аз как се показват разни мебели от палети, обаче нямат нищо общо с палетите на кварталния супермаркет.

cecko05, при цветята винаги има още място, така казват градинарите.Hands Plus1 Новопосадените семенца вече сигурно може и в лятна кухня, предполагам слънце има и се загрява, в моята лятна стая вече е доста топло. Но все пак им трябва отгоре да са покрити с нещо прозрачно, да им стане като парник и да ги пази нощем. Луковиците на слънце ли са?

tays, много красива бегонийка, замислям се и аз за такава, много са сладурски на точки. Ние утепахме един кактус и сега ми седи празно на рафта, пък и саксия остана Neutral Face

Сега цъфтят анемоните, като се замисля не съм ги виждала в гора, Венета е късметлийка да ги намери Smiley

# 353
Тайс, ако искаш наистина да се посмеете, ще пусна снимка на същият този покрив от април миналата година. Имах точно една саксийка подарена от съседка - с петуния. Тогава намерих темата и всичко що знам, го научих от момичетата. Ама още съм май повече на метода проба-грешка. Joy Бугенвилията ми не иска да върви и това е. Що местни форуми изчетох, слагам "витамини" на слънце е, поливам по учебник - е не. Изкара нови листа, но пак са хлорозни. Sad
Ениииии, защо в колибка, две спални за гости имам, тъй си седят празни. Осиновена си!
Вени, аз слагам снимки в скрит текст, ако преценя че не са много естетични. Simple Smile Последната с този кран на заден план изобщо не ми харесва, но друг начин да покажа крайния резултат няма. А и самият покрив е малко неугледен. Аз си го правя с подръчни материали общо взето. Защото за сериозни промени трябва разрешително от общината, а за няколко месеца не си заслужава. Затова искам мебели от палети да си наредя около басейнчето. Ефибуш, мъж ми каза че много е избирал, явно наистина не от всеки палет става маса Simple Smile Предадох му вашето одобрение и той мноого се наду. Joy - душко ми е, ама мноого тежък ако не е за неговата работа.
И понеже днес беше един прекрасен слънчев ден, ви нося снимки от съседните дворчета.

# 354
Ей, яко писане и работа ден:)
И сз така - днес повече на саксии го отдадох.
От отворените врати на Кактус онлайн вчера се сдобих с друг модел рипсалис и още 2 растения.
Бегонии сложих малки саксийки.
Два божура , които ме съмняват ...
Един различен здравец...
И т.н
Полях дворА, измих патиото - отличник съм.
Плюс 2 тави във фурната Simple Smile

Ето ми придобивките от вчера. Дългият кактус само получи нова саксия. 1/10 години Simple Smile казва се Томас.

# 355
Ох, Магни, разкошна ти е терасата Simple Smile, страхотни са ти цветята, и поздравления за мъжа ти, чудесно се е справил с тези палети! Аз още чакам ММ от миналото лято да ми  сложи два такива
 рафта на терасата, дано поне това лято стане Wink!

# 356
Много са красиви, имаме такива рафтове за вътрешна употреба. Но дали са подходящи за намокряне и саксии, може би само носачите, защото са метални...

# 357
  • Gorni Bogrov

cecko05, при цветята винаги има още място, така казват градинарите.Hands Plus1 Новопосадените семенца вече сигурно може и в лятна кухня, предполагам слънце има и се загрява, в моята лятна стая вече е доста топло. Но все пак им трябва отгоре да са покрити с нещо прозрачно, да им стане като парник и да ги пази нощем. Луковиците на слънце ли са?

Не е много топло там,но има слънце през деня,сега ходих и ги завих?А как ги поливате през няколко дни или е добре да им е по влажно сега?
Лалетата са на слънце ,но за съжаление имат само листа,само на едно се вижда пъпка всичко друго е....

# 358
Благодаря ви за съветите за камелията!
Посадих я,надявам се да я отгледам.

# 359
cecko05, разсади държим влажни, ММ полива всяка сутрин, ръсва с лейката набързо, да не е сухо.

Общи условия

Активация на акаунт