Нашите цветя - обща тема 7

• 31 022
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
карз, мисля, че си имаш бакопа. Simple Smile поливай, подхранвай и ще си имаш каскадна цъфтяща китка цяло лято.

# 331
Здравейте, момичета! От скоро ви чета, защото много обичам цветята, и макар че не се справям толкова добре като вас, от скоро започнах да се грижа за една малка градинка Simple Smile Но питането ми конкретно е дали някой от вас отглежда дървовиден божур и е съгласен да ми изпрати няколко цвята срещу запллащане, разбира се.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 17:46 от Vanillа

# 332
  • Gorni Bogrov
Здравейте,надявам се да приемате нови членове в прекрасната ви групичка!
Запалихте ме и мен с тези семенца и вчера купих няколко вида ,който веднага засях...пък ще видим какво ще излезе.GrinningПосях ги в  органичните чашки от Лидл обаче много лошо меришат и няма как да ги сложа вътре.Имам лятна кухня и ги сложих там на прозореца обаче се притеснявам дали няма да им е студено и да не тръгнат.Другото което ме притеснява е,че по мин.година посадих луковици на лалета и нарциси и мин.годиба бяха нацъфтели всички.Тази година обаче виждам,че доста от тях са поникналии,но са само на листа нямат  цвят  и се чудя дали проблемът е,че не ги извадих от почвата есента?

# 333
Добро утро!
cecko05 повечето луковици са форсирани, и моите на втората година си почиваха, миналата няколко лалета цъфнаха, сега все още чакам и имам надежда да ме зарадват.
Орхидеята

Първия цвят не се отвори изцяло, няколко пъпки изсъхнаха, но за мен е победа, че оцеля  когато ми я подариха корените бяха тръгнали да гният.

# 334
  • Мадрид / София
Сеско05, щом са поникнали, значи че са добре. Може би още да им е хладно за да цъфнат. Почакай да видиш дали като се позатопли няма и да цъфнат. Не е проблем да остане луковицата в земята/субстрата. Единствено с времето луковичките стават по-дребни при размножаването си.

# 335
От миналото лято мрънкам за платформи за цветята от палети. И вчера ММ ми е направил. Познайте дали не бях в 6 сутринта на покрива да чистя, мия и редя. В понеделник ще си взема петунии за повече цвят. Лятото може да идва.

Скрит текст:

# 336
Ехааа, Магни, супер се е получило. Да си ползваш със здраве новите придобивки. Вече си представих залез и чаша вино Heart Eyes
И аз искам едни палетни поставки в една неизползваема част, както и щайги на една стена евентуално, ММ обеща, живот и здраве до към пенсия може и да ги имам Joy

Честите нови красоти на всички, голеееми да пораснат Wink

# 337
никой мъж не заслужава на всеки шест месеца да му се напомня какво е обещал да свърши още утре.

Simple Smile така сме и при нас. "ще го направя ей сега." е над година.
"веднага" - значи след 5-6 месеца.

# 338
От миналото разхожда два палета във вана Joy Сега ми е обещал градински мебели, явно му хареса да реже и кове. Joy Но не е обещал да е тази година Simple Smile

Буба, ние лятото сме всяка вечер на покрива. Вино, скара, бира, светещи лампички - много обичам.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 12:51 от MagniМ

# 339
МагниМ, след твоите снимки всичко ще бледнее, хеле па аз, експериментатор и читател.

Но да ви покажа едно чудо, според мен- палмата ми ще цъфти . Много се чудех какви са тези бурендаци на гроздаци, които се появиха зимата, щях и да ви питам.
Но прочетох и разбрах. Качвам снимката с едно условие, не ми се смейте, че съм я боядисвала с тебеширена боя. Бях я предобрила на едно слънце, та от двете злини - прегоряло , или тебеширено зелено, избрах второто. "" Не личи" , хич даже Joy

Ето и една моя гордост, зимата ви занимавах с една бегония в офиса, накърших бебета и сега имам много в чашки. Това вкъщи върви като лудо :

# 340
докарала си до цъфтеж Хамедорея елеганс / Chamaedorea elegans Simple Smile
а бегонията ти е от по-нежните, по-често съм виждала да ги оставят каскадни.

# 341
  • DE
Чудесна е бегонията, остава да се сгрее времето и да те зарадва и с цвят. За да е  по-кичеста може да засадиш няколко стръка в една саксия.

# 342
Голямата ми е в офиса, цъфти си зимата, едни розови цветчета. Но е много прорасла, аз не посмях тогава да окърша всичко, защото беше декември, каквото нарязах и натопих във вода, пуснаха 50 про коренчета и сега имам още три такива в пластмасови чашки. Утре ще видя какво е положението, защото две седмици не съм ходила дотам и не знам колегата дали полива. Веднъж ги поля с бира, егати, сигурно редовно го прави, аз се чудех откъде имам винарки.
Добри, мерси, ще видя дали каскади ще стават, на мен една баба ми подари голямото растение, беше навързано и на две пръчки, за да ходи нагоре. Покрай темата се запалих по цветя, никаква ме нямаше.
Много сте вдъхновяващи Heart

# 343
  • Бургас
Магни, балкона ти е станал още по-красив! ❤️
Браво на мъж ти!

Днес ще поливам с мая. Първото им торене ще е за сезона. И ще ги вадя навън-мушки, сакъзи.

# 344
  • забравих си мисълта...
Natusya, MMarietaYo, Danilu, BBubabuba666, Natt***, Anyyyone, Eфибуш, karzz, dariVale, JJ_M_M, MagniМ, tays, прекрасни разсади, цветя, палми и тераската на Магни е разкош!! Голямо удоволствие е като скролва човек да ги разглежда и да им се радва, затова не ги слагайте моля ви в скрит текст. Такaва красота не трябва да се крие. Heart Eyes
Vanillа, добре дошла при нас. Hug

Момичета, как се казват тези цветя? В гората ги снимах. Явно нещо съм направила леко движение с ръката и качеството на снимката е ужасно, за което се извинявам.

Моите минзухарчета растат и се разхубавяват с всеки изминат ден. С нетърпение очаквам и лаленцата, и другите цветя, които посадих.

Едната далия е покарала, другата нещо се размотава, но ще видим, дано и тя се покаже.

Поне едно ранункуло се е показало. Какво мъниче е само.  Много им се радвам. Невероятно е усещането, как от малки луковички, се появяват и растат прекрасни цветя.

Общи условия

Активация на акаунт