Нашите цветя - обща тема 7

• 31 025
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Флоксче, да цъфне е достатъчно. Аз от 4-5 опита да прихвана от резник, май все пак успях с последния. Но не смея да разбутам да видя. Но като подръпна не излиза, затова си мисля, че се е вкоренил. Много искам, макар да знам че най-добре си вирее на двора.

# 316
Помня ги твоите бебета мушкато. Тази година как са?
Добре са,напъпили са да цъфтят. Имам и семена събрани,че не знаех дали ще ги опазя,но не съм сяла,като видях,че тези са живи. Днес мисля да ги изнеса на слънце. 😊

# 317
Магни, и аз не знаех че има жасмина има плодове Simple Smile!
Днес при нас е страхотно време, измих прозорците, измих терасите и наредих китките Wink

# 318
Ето ги моите:

И оксалиса се събуди:

# 319
Имам три корена ранункулус. Дали ще са добре в едно балконско сандъче или им трябва по-голямо пространство?

# 320
Някоя от вас момичета има ли за продаване или  размяна  еониум ? Харесах един в базар бг но били изчерпани, и се сетих за вас

# 321
"Мъката на художника" не се ли превръща в "мъката на домакинята" по някое време ако почне да ръси иглички? Иначе хубаво!

По южните ширини явно вече е лято, не само цъфтят растенията, и плодове вече носят! Smile От жасмин плод не очаквах!
Natt, много сладко бяло мушкато!

Лавандула се сади като разсад първо, на тарелка, семенцата на повърхността на почвата и само леко им ръсваш малко ситна пръст отгоре, като да не е без хич отгоре. Поливаш и завиваш с найлонче или прозрачно дом.фолио, ако тарелката няма капак. И им трябва топло, 20С поне. После като поникнат си ги прехвърляш където искаш. Аз вземах веднъж от един разсадник за лавандула разни интересни видове, никнаха, ама се споминаха зимата.

dariVale, на ранункулуса му трябва към една педя на всяко растенийце, три в съндъче сигурно ще са тамън.

Малко нарциси. Не ги късам, но един беше пречупен и го сложих във вазичка
Скрит текст:

# 322
  • Мадрид / София
Посадих бегонии днес, да видим какво ще излезе от първи опит.

# 323
  • Бургас
Разкошни китки виждат очите ми!
Нати, и аз за днес го бях планувала товс упражнение, но до преди малко мерих улиците из комплекса и магазините за покупки. Но утре, мия джамовете и редя китките.
От кауфланд си купих този мъник, но му забравих името. Бучнах го при теменужките. Не съм сигурна дали ще оцелее дълго.

# 324
Simple SmileХа ха , Ефи, и да стане " Мъката на домакинята" голям мерак ми беше, ще ги чистя !
Карзче, това е бакопа, в Кауфланд видях, че има ама бяха едни ошмулени.
Данилу, разкошни ранункулуси, много ги харесвам, ама тая година още не съм видяла при нас по цветарските магазини.

# 325

Ранункулус (лютиче) е едно прекрасно цвете, което сега откривам. Като блесне слънцето моичките направо искрят, светят като златни. А едното ми е и пъстричко.

Днес посадих и тези. Но не съм оптимист за тях. От оранжерия са, но не бяха в торф а в буци кална лепкава пръст. Не знам как корен четата ще прорастнат през калъпа на калта.

# 326
  • оттам, откъдето започва България
Аз хич нямам търпение да засаждам семенца, че да ги чакам, че я стане нещо я не Simple Smile! Имам доста неуспешни опити Sad!
Похвалвам се, че вчера си купих и " Мъката на художника"

Мъката на художника си ми остана мъка и досега, че не успях да го имам, а много ми харесва. Simple Smile

# 327
  • София
Значи тъкмо сега й е времето. И за капките ме успокоихте. Благодаря!

# 328
Дари, много са  красиви и  твоите ранункулуси (азиатско лютиче) Simple Smile!
За съжаление не се продава рязан цвят от ранункулус, много пъти съм питала в цветарски магазини
Дидка, ако искаш мога ти купя и пратя- 10лв е саксията.

# 329
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, засега се въздържам от цветни покупки, защото у дома мястото за китки е ограничено (за съжаление).  Unamused

Общи условия

Активация на акаунт