Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заедно вкъщи в Стара Загора

 • 2 047
 • 13
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 403
В тези трудни за всички нас времена, когато досегашният ни начин на живот е разтърсен до основи и сме подложени на всевъзможни предизвикателства, имаме нужда да се обединим, за да не загубим човещината в себе си и да докажем отговорността към себе си и нашите близки.

С цел да не губим време и сили в търсене на неща от първа необходимост, както и да намалим времето, прекарано навън, нека заедно и с общи усилия в тази тема да създадем база с полезна информация за хората в Стара Загора, която да бъде от полза по време извънредното положение:

•   Кои са горещите телефони и социалните услуги в града?

•   На кои телефони може да се получи психологическа помощ?

•   Къде са пропусквателните пунктове и при какви условия може да се преминава през тях?

•   Кои магазини и аптеки работят и с какво работно време?

•   Към кои болници или спешни центрове можем да се обърнем в случай на нужда и особено при съмнения за заразени с коронавирус?

•   Къде могат да се намерят маски/ръкавици/дезинфектанти и на какви цени?

•   Всяка друга полезна информация, свързана с извънредното положение.


Задайте въпрос или споделете съвет с полезна информация за Стара Загора!

# 1
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 403
Социалният патронаж и Диетичният стол ще доставят храна на възрастни хора, самотноживеещи и имащи необходимост от подкрепа. Създадена е организация за доставка и на лекарства.
Открита е нова услуга – доставка на топла храна на трудноподвижни и самотни хора, които са в много затруднено положение. Тя ще се приготвя от Диетичния стол и ще бъде доставяна в съдове за еднократна употреба. Стойността на менюто е около 3 лв. Заявката ще се прави ден за ден и ще се заплаща в момента на доставка от заявителя. Телефон за заявки: 0885 36 30 77

На телефон 0885 38 22 33 могат да се обаждат нуждаещите се самотни възрастни хора, които имат нужда и необходимост от закупуване на лекарства или други продукти.

Телефони, на които доброволците могат да заявят своята готовност за помощ на хора в нужда – 0885 90 12 12 и 042/614 614

Горещ телефон на Общината –  0800 157 37

Детска млечна кухня продължава да работи, като се спазват всички хигиенни изисквания при приготвянето и доставката на храна в различните филиали.

# 2
 • Мнения: 20 605
До този момент в Стара Загора НЯМА заразени от КОВИД-19.
В медиите е изтекла погрешна информация.

https://www.facebook.com/aleksandar.chalakov.9/videos/10158147803611306/ - пресконференция на кмета на града.

КЪДЕ СА РАЗПОЛОЖЕНИ ВРЕМЕННИТЕ КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ (КПП) В СТАРА ЗАГОРА?

Във връзка с въведените временни мерки, свързани с извънредното положение на територията  на град Стара Загора са разкрити следните 10 КПП:

КПП - Околовръстен път преди с. Богомилово;
КПП - кв. „Железник“ след хотел „Омега“, посока с. Старозагорски бани;
КПП - вход/изход за град Казанлък до бензиностанция „Петрол“;
КПП - източно от езеро „Загорка“ посока местността “Баритна мина“;
КПП - преди кръстовището на Околовръстен път в посока село Хрищени;
КПП - посока Нова Загора след разклона за кв. „Зора“;
КПП - При качване на детелината на околовръстен път при кв. „Зора“, в посока град Бургас;
КПП - обръщало в кв. „Кольо Ганчев“ в посока село Могила;
КПП - кв.“Кольо Ганчев“ на изхода в посока град Хасково;
КПП - До база „Лукойл“ в посока село Еленино.
Общинският оперативен щаб в Община Стара Загора призовава да не се използват „черни маршрути“, с цел да се заобиколят контролно-пропускателните пунктове. Всички пътища са обект на наблюдение от органите на МВР.

КАК ДА СИ КУПЯ ЛЕКАРСТВА И ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ, АКО СЪМ ОБЕЗДВИЖЕН И САМОТНОЖИВЕЕЩ?

Служители на Община Стара Загора ще Ви помогнат в тази ситуация. За целта трябва да се обадите на тел.: 0885382233. Длъжностно лице ще Ви съдейства със закупуване и доставка на лекарства.

КАНДИДАТСТВАЛИ СМЕ ЗА ПРИЕМ НА ДЕТЕТО НИ В ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ ЯСЛА. КАК ЩЕ ГО ЗАПИШЕМ В СИТУАЦИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ?  

Всички деца, класирани за детска ясла на 4 март и записани в срока от 5 до 11 март запазват местата си. Те ще постъпят в детското заведение веднага след отварянето на детските ясли и предоставянето на необходимите медицински изследвания.

На 26 март ще бъдат обявени класираните за прием деца в детските градини. Класирането ще е достъпно в онлайн системата на сайта на общината. Потвърждение за записване ще се прави по телефон или e-mаil в съответната ДГ, от 27 март до 10 април. Във всяко детско заведение ще има дежурен служител, който ще отговаря на запитвания. Необходимите за прием документи ще се представят когато се възстанови работата на детските градини.

Служителите в отделите „Здравеопазване и социални дейности“ (отговарящи за яслите) и „Образование“ (отговарящи за детските градини) също имат готовност да Ви съдействат при всеки един казус.

ИМА ЛИ УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА, В КОЙТО ЩЕ ПОЛУЧА 5% ОТСТЪПКА ПРИ ПЛАЩАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ?

До 30 юни 2020 година, всеки заплатил пълния годишен размер на данъка върху недвижим имот и данъка върху превозно средство, ще се възползва от отстъпката. Използвайте възможността да заплатите дължимите налози чрез онлайн платформата за МДТ на Община Стара Загора.

Още полезна информация – на сайта на Общината: https://www.starazagora.bg/bg/koronavirus-covid-19

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:11 от Как' Сийка

# 3
# 4
 • В заешката дупка
 • Мнения: 4 270
А Казанлък можем ли да включим тук? Мернах във Фейса, че има един диагностициран в К-к. Къде мога да намеря официална информация?

# 5
 • Мнения: 8 109
на каси на Изипей може да платите  битовите сметки за всяко населено място  в БГ на ваши близки, които са в друг град, или село, ако не искате те да посещават такива места заради опашките, които стават в пенсионно време.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 31 296
Аз съм от Варна, но имам приятелчета из вашия тараф и следя темичката ви. Четох онзи ден, че Арсенал ще съкращават между 2000 и 3000 човека... Лоша работа.

# 7
 • Мнения: 20 605
А Казанлък можем ли да включим тук?

Защо не? Както и за всички градове и села в областта.

Два са вече телефоните, които Община Казанлък разкри по превенция на разпространението на коронавирус – COVID-19. Новият телефонен номер е 0887700846. Той ще е на 24-часово разположение на гражданите, които НЯМАТ ЛИЧЕН ЛЕКАР, но имат нужда от указания какво да правят при грипоподобна симптоматика. Телефонът ще се обслужва от медицински специалисти, като целта е да се намали натиска върху здравната система в спешните кабинети и да се предотврати посещението на здравни заведения за всякакъв вид информация.
Остава на разположение и вече познатият на всички горещ телефон: 0700 400 56, на който могат 24-часа в денонощието да се приемат заявки от възрастни, самотноживеещи и/или болни хора за доставка на медикаменти, хранителни продукти и топла храна. Екипите по доставянето са с отличителни знаци на Община Казанлък.

Общинският кризисен щаб призовава всички граждани да спазват указанията на Националния щаб, да бъдат отговорни и самодисциплинирани към здравето си!

# 8
 • В заешката дупка
 • Мнения: 4 270
Благодаря. Ако някой живее в Казанлък и/или има полезно инфо, дано да споделя. Аз тук няма да мога да бъда особено полезна.

Иначе, май наистина се оказва, че първият случай на инфектиран с вируса в област Стара Загора е от Казанлък. Приет е в клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора.

# 9
 • село в ямболско
 • Мнения: 1 500
Ние имаме село в община Стара Загора, можем ли да ходим, сеем си. Свекървата иска да издаде док. с настоящ адрес селото, за да ни пускат, а ние живеем в Стара Загора, това ли е начина?

# 10
 • Мнения: 8 109
да. Да пътуващ между настоящ адрес и по л.к. Но тя не може да ви издаде документ.  Нито на нея да издадат. Документа се издава от кмета на вас. Но според мен се обезмисля начина на карантината. И ние имаме пчели в моето село , но мъж ми няма да си иде, защото мамини си живеят там. Помислете си хубаво заслужава ли си да рискувате някой да се зарази заради едните зеленчуци.

# 11
 • Мнения: 595
Jump Sign Triangular Flag On Post

И ние имаме вила съвсем близо. Искахме да идем с детето а и аз съм бременна поне да стоим на двора ,.но няма как това е положението.
Като ги гледам през прозореца си не се вижда разлика,че сме в извънредно положение. Чувствам се тъжна,ядосана и отчаяна. Дано всичко това свърши по-бързо.

# 12
 • Мнения: 7 879
Не знам как, но моят мъж ходи на село. Може би го пускат, защото има животни там. Аз имам чувството, че всеки си ходи където си иска с тези декларации.

# 13
 • Мнения: 33
Мами, мога ло да разведря машко карантинната тема и да помоля, който има желание да лайкне една снимка, с която участвам във фото конкурс.
Снимката се намира на този адрес :
https://m.facebook.com/PirinHill/photos/a.1116099668724481/11161 … 908724357/?type=3
Линкът отваря директно снимката и само трябва да харесате!  Натиснете бутон "Харесва ми ".
Дано не се счита за спам!
Благодаря на отзовалите се!
Ако някой желае същите чорапи, препоръчвам ги, от фирма Pirin Hill са. Може да разгледате колекцията!

Общи условия

Активация на акаунт