Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 909
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Скарлет, моят е така от месеци. Още не съм разбрала на какво се дължи. Разбужда се, почва да вдига крачета към корема, но не плаче. Свива се, върти се наляво-надясно, опитва се да се завърти по лице, като не му дам плаче. От месеци е така. Отдавна махнах нощните хранения, иначе.

# 616
И Виктория си извива гърба и си свива краката, рита си, опитва се да се завърти. Иначе не ме буди. Като заспи към 20:30-21:00 се буди около 00:30 да яде и после чак сутринта към 8. Сутрин ако не се събудя заедно с нея започва първо да пъшка, после да мрънка и така ескалира, за да ми каже, че е гладна. Това извиване и мен ме притеснява. Докторката казва, че се опитва да се обърне и затова се извива.

# 617
Здравейте, моята също се извива, когато не иска да е там където я оставям. Обръща се от гръб по корем и крещи, няколко пъти съм я виждала обратното, но единя път си удари малко главичката и сега не се пуска Simple Smile Името не си го знае, но се обръща от където идва интересен шум. Смя много с глас, като ме видя да спортувам за първи път. Правих един набирания, представям си физиономията ми и как и се е видяло всичко това. Вашите бебоци имат ли гъдел?

# 618
Моят има страшен гъдел отдолу на ходилата едвам му ги масажирам вече🤣🤣🤣 То така и го чухме как се смее със глас за пръв път.Сега буквално се кикоти и ще падне от повивалника ако го гъделичкам там....

# 619
Здравейте, по колко наддават бебчовците, които са на адаптирано мляко? Последния месец моят малчо е наддал 600 г. и се чудя дали не е малко. Като заспи в 21 часа вечерта, се буди чак 7:30-8.00 сутринта, съответно успявам да му дам 4 хранения през 4 часов диапазон по 180 мл, които си изяжда (на кутията пише 5 хранения по 150 мл). Пробвах да намаля интервала на храненията, за да сместя общо 5 яденета за деня, но не става - не изпива дори 130-140 мл, явно недостатъчно огладнял.

# 620
Здравейте, по колко наддават бебчовците, които са на адаптирано мляко? Последния месец моят малчо е наддал 600 г. и се чудя дали не е малко. Като заспи в 21 часа вечерта, се буди чак 7:30-8.00 сутринта, съответно успявам да му дам 4 хранения през 4 часов диапазон по 180 мл, които си изяжда (на кутията пише 5 хранения по 150 мл). Пробвах да намаля интервала на храненията, за да сместя общо 5 яденета за деня, но не става - не изпива дори 130-140 мл, явно недостатъчно огладнял.
Последните два месеца надава 500-600 гр. докторката каза,че е абсолютно нормално но и аз съм Тома неверни...та и аз така пробвах да намаля интервала м/у хранене и да увелича броя ... дори започнах да го будя посред нощ да го храня (което си е абсурдно)после спрях...абе направо си бях във филма пак.
Захраних го началото на този месец основната причина  е 💩... но да си призная нямам търпение да видя дали има и промяна в наддаването.В сряда ще разбера😄

# 621
При нас е обратно. Ние сега махаме нощното хранене и ще целим 4 часов интервал. Просто яде по малко и съответно огладнява често. Понякога яде 100-110 мл.

# 622
Здравейте, мили мами😊Sirena_ ние сме на АМ от самото начало и за този месец е наддала с 800гр. Сутрин изпива 150мл защото през нощта спи от 22 до 9 сутринта след това има 4 хранения по 120мл. Анна Иванова, ще споделите ли на колко седмици е бебчето, че се захранихте и с какво? Аз също искам да захраня, но изчаквам 20 седмица и след това мисля да започна🤗Сега е на 17 седмици.

# 623
Здравейте, мили мами😊Sirena_ ние сме на АМ от самото начало и за този месец е наддала с 800гр. Сутрин изпива 150мл защото през нощта спи от 22 до 9 сутринта след това има 4 хранения по 120мл. Анна Иванова, ще споделите ли на колко седмици е бебчето, че се захранихте и с какво? Аз също искам да захраня, но изчаквам 20 седмица и след това мисля да започна🤗Сега е на 17 седмици.
Малчо утре навършва 5 месеца.Захраних го на 4м+10дни(18 седмици ако съм преброила правилно).Първата му храна беше пъщарнак.В началото се чудех защо е толкова прехвален но после разбрах-защото е неутрален вкус и е добър пълнеж.След като опита морков и тиква  не искаше чист пъщарнак🤣🤣🤣 добре,че го предложих първи😁
Не бързам да замествам хранене просто предлагам нови вкусове и му  регулирам 💩

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 22:39 от Анна Иванова 648392

# 624
Малчо утре навършва 5 месеца.Захраних го на 4м+10дни(18 седмици ако съм преброила правилно).Първата му храна беше пъщарнак.В началото се чудех защо е толкова прехвален но после разбрах-защото е неутрален вкус и е добър пълнеж.След като опита морков и тиква  не искаше чист пъщарнак🤣🤣🤣 добре,че го предложих първи😁
Не бързам да замествам хранене просто предлагам нови вкусове и му  регулирам 💩

Благодаря за отговорът, ще мисля и аз с какво да започна😊

# 625
  • Варна
Моята Валерия е само на АМ от началото, от 3 седмици някъде яде по 5 пъти на денонощие, по 180мл. На 18.06 стана на 4 месеца и тогава бяхме на консултация и ваксина. Също е наддала 600гр за месец и нормално. Аз си записвам доста в неща в приложение и ми е удобно да гледам кога по колко е качвала, хапнала и т.н.
Напоследък заспива адски трудно вечер. Нощно хранене няма от 40ия ден. Поспива си през деня, има 1-2 кратки дрямки от по 30 мин., и една по дълга от 2-3 часа. Обаче стане ли време за заспиване вечер е кошмар. От 22:30 я приспивам и чак сега в 02:00 заспа. Както се писали по-нагоре, извива се, върти си главата, забива я. По едно време и аз се съмнявах за колики, макар че отдавна минаха. Има подут венец, постоянно си лапа ръцете, гризалките, за сега е на хомеопатия за зъбите. Отделно може и от ваксината да е и със сигурност регресията на съня.
Като изключим кофти периодите, много мило ми стана като я чух за първи път да смее с глас. Има много гъдел по вратлето, особено ако я бърша с мокра кърпичка там 😂
Скрит текст:

# 626
  • East Coast
И бебун яде по 180 5 пъти. Обаче в последно време май не му стигат тия 180
Как решавате кога да вдигнете милилитрите? Водите ли се по таблици?

Аз ще му предложа тиква или пъщарнак, после картоф, сладък картоф ( ох много е вкусен този сладък картоф, ако някой е фен имам рецепта за чипс и печен на фурна 😁), тиквички, морков.... може би към края на тази седмица. Той взе много да се заглежда докато някой яде - повечето случаи кака му 😁. Дано е добър знак.

# 627
sirena +550 за този месец. Само на АМ е, 5х150мл. Според мен е напълно нормално това.
Scarlett аз искам рецептата Fries За количеството педиатъра ми беше казала, че не 3 месеца трябва да изяжда 120, на 4 130 и така (в 6 приема). Виктория не яде през нощта, затова давам малко повече и се получава г/д както пише на кутията. Когато 120 бяха започнали да не й достигат огладняваше по-рано - някъде около 3тия час и почнах да й давам около 130-140.
Мисля да пробвам ЗВБ като стане на 6м. Имате ли наблюдения или опит? Започна да проявява интерес към храната и да имитира дъвчене. А онзи ден си бях сипала чаша с мляко … така ме гледаше…мисля, че ако можеше щеше да каже “мамо, какво правиш, това е мое” Joy беше много озадачена милата.

# 628
Бебо е супер любопитен, но никакъв интерес към храната не проявява. Иначе шишето с мляко си го знае и отваря устенца като го види.

# 629
Нашето момче яде по 6 пъти в т.ч. 4 пъти по 120-150 мл и в двете ядения през нощта разделя от една доза 120-130 мл на две. Реално яде количество 5 пъти * 120-150 мл. Не минава номерът да разреждам много, усеща и не го иска, а за вода абсурд. Педиатърката няма да е доволна.
Относно извиванията аз измислих следното - ако е буден и се извива, ясно иска да се обърне, той го прави и сам в едната посока - надясно и от гръб към корем, НО ако спи и почне с дъгите и аз ТРЯБВА ДА НЕ СПЯ го взимам, гушвам, той заспива върху мене и след малко го местя на леглото да спи по корем. Така може да спи още 1ч. Не го оставям сам, като се събуди му помагам да се обърне от корем по гръб. Ако си играем и той е на ръчички и по корем се обръща корем-гръб, НО когато спи ръцете са в друга позизия и не може, затова го наблюдавам и му помагам. Педиатърката при един от прегледите ми каза, че му харесва да е по коремче, което не всяко бебе харесва.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 12:55 от -INA-73

Общи условия

Активация на акаунт