Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 882
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Един ден в седмицата спи колкото трябва по таблиците, останалите си будува, но е най лошо когато е уморен, пък не може да заспи. Иначе най често дремките са по 30-40 минути. Вчера е заспал в 22 часа. Днес спи повече. 2 пъти заспа в количката - чак не повярвах.

# 661
Ох с това хранене вечер, не мога да се оправя. 10 дни го носих на ръце да се спре да яде вечер. Ядеше в 11 и ставаше чак в 6, ОБАЧЕЕ почна на 3++ да му никне зъбче и край. Заспива в 11 става в 2 - в 4 - в 6 вече е готов за игра.  Вече една седмица го мъча да пие само вода вечер , пие си я - хич не му пула и продължава да си я търси всяка вечер… изобщо не го интересува в 6 всички трябва да сме на крак и да го занимаваме 😀 моята докторка каза да изчакам да му бие ваксината сега на 29 и след седмица да захранвам с - тиква, сладък картоф, морков… каза за сок от диня изтъскан през тензух ииии чак като го захраня добре, тогава да включа кашата…

# 662
И аз забравих да се похваля, че имаме пробили две зъбчета. На 4++ сме.
Аз се водя по тези таблици за сън и будуваме, гледам да спазвам уж...да не будува много. Тя като започне да хленчи и мрънка значи й се спи. Дремките са по 30-40 Мин. Рядко на обяд спи по 2 часа и малко, но не всеки ден. Вечер заспива в 21.30-22.00 и става към 7 и 20 , хапва и заспива пак до към 10-10.30.

# 663
Iveto99899 Вие на кърма ли сте или на АМ? За кърменето не бих взела отношение защото не съм кърмила, но за АМ мога да кажа, че според дозата се нагаждат лесно интевалите за хранене, и все пак всяко бебче си е индивидуално.Аз като усетя, че я дразнят венците давам Денто Кид.

# 664
Iveto99899 Вие на кърма ли сте или на АМ? За кърменето не бих взела отношение защото не съм кърмила, но за АМ мога да кажа, че според дозата се нагаждат лесно интевалите за хранене, и все пак всяко бебче си е индивидуално.Аз като усетя, че я дразнят венците давам Денто Кид.
.

На АМ сме , обаче той пие много вода… особено сега в жегата по 400/500 мл на ден! И не иска да яде като пие толкова вода, до скоро ядеше по 150 мл, сега яде през 2 часа по 80 г/д. Просто не мога да го накарам да изпие повече, така и съня му се разваля, защото той през 2часа е гладен … и на капак вчера бяхме на доктор, малкия е с ларингит… сиропчетата с мъка му ги давам, направо ги плюе и стиска устата

# 665
Незнам дали ще ти бъде полезно, но може да пробваш като вземеш, биберона от шишето за храна, и слагаш сиропчето и бебето започва да си смуче,аз така пробвах с Панадол и стана. Много се притеснявах да не я задавя и се чудех как да го дам,това измислих и стана. Успех и скорошно оздравяване!

# 666
Днес бяхме на ехо на вътрешни органи за вътрешен хемангиом и всичко е ок.Много се радвам😀😀😀😀 Имаме външен хемангиом на левият показалец док.каза "Ако е моето дете не бих го лекувал за сега най-вероятно ще регресира" доверявам му се изцяло.Много подробно ми обясняваше всичко чак аз го разбрах 😂😂😂
Обръща се ако не гледа тв или котката😂😂 мн. е смешен
Започна и да се обръща като наденичка от гръб по коремче и обратно
Вигантол до 1г. така каза педиатърката
Skk не съм пускала палците за вас. Мисля ви често💗💗💗
. Може ли името на доктора и къде преглежда?

# 667
Днес бяхме на ехо на вътрешни органи за вътрешен хемангиом и всичко е ок.Много се радвам😀😀😀😀 Имаме външен хемангиом на левият показалец док.каза "Ако е моето дете не бих го лекувал за сега най-вероятно ще регресира" доверявам му се изцяло.Много подробно ми обясняваше всичко чак аз го разбрах 😂😂😂
Става въпрос за Варна....ако все още ви интересува др.Емил Христов преглежда в медицински център"За детето " тел.на регистратура 0898484044

# 668
Става въпрос за Варна....ако все още ви интересува др.Емил Христов преглежда в медицински център"За детето " тел.на регистратура 0898484044

Той с каква специалност е ?
Тези хемангиоми от какви лекари е добре да се видят

# 669
Ползвате ли слънцезащитна козметика за бебетата и каква? Или изчаквате до 6-я месец. Трима лекари питах и никой не каза, че след 6-я месец да се почва ами по-нататък в жегите. Тук жегите обаче почнаха. Казаха само на шарена сянка постепенно да увеличавам времето до 30 мин.на ден.
Тези, които ползвате вече летния кош, ако той няма пълно легнало положение, ползвате ли го? Има ли бебоци, които да искат да сядат? Бебо е на 4++ и не ползвам слънцезащитно (той е и с атопична кожа уж) и летният кош няма пълно легнало.

# 670
За коша, вече го смених с летния (4++ и при нас), има напълно легнало положение, но ползвам едно междинно, което е леко излегнало, за да гледа. Напълно седналото още не е опция, зависи и от детето де, как се чувства, нашата педиатърка каза, че след 4 месец е ок.
Слънцезащитни още не ползвам, покривам я с пелена като сме навън и гледам да сме на сянка повечето време (излизаме сутрин и вечер след 6 за малко, но просто е много горещо дори на сянка, а тя не пие много вода и се притснявам) и като я вадя от количката с шапка само.
Иначе да, ние също имахме проблем с много суха кожа, според педиатърката атопичен дерматит, но го оправихме с мазане сутрин и вечер. Аз самата имам атопичен дерматит и съм свикнала горе долу какво действа добре и прилагам при нея.

Пускате/ позлвате ли климатици в стаите, където са бебетата?

Ползвате ли слънцезащитна козметика за бебетата и каква? Или изчаквате до 6-я месец. Трима лекари питах и никой не каза, че след 6-я месец да се почва ами по-нататък в жегите. Тук жегите обаче почнаха. Казаха само на шарена сянка постепенно да увеличавам времето до 30 мин.на ден.
Тези, които ползвате вече летния кош, ако той няма пълно легнало положение, ползвате ли го? Има ли бебоци, които да искат да сядат? Бебо е на 4++ и не ползвам слънцезащитно (той е и с атопична кожа уж) и летният кош няма пълно легнало.

# 671

Той с каква специалност е ?
Тези хемангиоми от какви лекари е добре да се видят
Доколкото знам е педиатър специалност детски кардиолог(не съм го проучвала много😆).Завеждащата на неонтологията в моя град ми го препоръча и ми даде координати.Факт е,че прегледа беше много подробен и док. обясняваше абсолютно всичко (кое,как,до кога,защо).....дори как би протекло лечението(медикаментите,престой в болница и т.н.) ако решим да го подложим на него.Накрая си беше абсолютно откровен,че за момента не вижда  причина да го лекуваме.Живот и здраве към 1,5г. пак ще го прегредаме(вътрешните органи)защото хемангиомите се разрастват/или се появяват нови до към тая възраст.

Дописвам: с летен кош сме има изцяло легнало положение но съм го спускала толкова буквално 3 пъти.Возя малчо на 30-45° обича да гледка и ако го сложа легнал се набира многократно да се надига и накрая повръща😆.Купих слънцезащитно на "Bioderma" пише за деца от 6месеца още не съм го ползвала....то не бяха дъждове...сега пък адски жеги излизаме след 5-6ч
За климатиците:ползвам в стаята иначе не се търпи 😔 на последен етаж сме.Легълцето му е в другия край на стаята не духа в/у него. Държа го на 25° вентилатор на 1 и мах на горе да духа.Добре държи не е нито студено нито топло

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:34 от Анна Иванова 648392

# 672
  • East Coast
iveto и ние бяхме така. спеше си през ноща и започна да се буди в 2 в 4 в 6 и става към 7:30-8 окончателно. Само веднъж в началото дадох вода през нощта и повече няма да повторя. За мен лично беше грешка. Той помисли,че ще яде и да видиш. Рев .. рев.... дадох му мляко и заспа. Сега се буди във времето, когато преди го хранех, но е по навик отколкото да е гладен. Давам биба и друсам, люшкам, водопади, реки дъждове... Satisfied

Fishy
Скрит текст:
Режеш както режеш за пържени картофки. Слагаш в тавичка, зехтин/олио, чеснова пудра, сол, пушен/ обикновен червен пипер. Това е. Печеш до долкова, до колкото ти харесва да са хрупкави. И понеже са сладки може с чеснов сос. Много подходящи за пуешко и свинско
https://pin.it/PtgGrdR

Морковен чипс
Аз нарязвам с белачка за картов. Лъжичка зехтин, и поръсваш със сол. Пека на 200 за 15тина мин. Във фраяр сигурно ще стане и по-лесно (не съм пробвала)

sun7 Аз взех на Нютроджина бейби, но аз съм фен на цялата им козметика. Като за първи път му сложих само на ръцете и нослето.

Дани С централен климатик сме. През цялата година думка. Аз държа студено. Решетките/отворите? ( не знам точно какво му се вика) са на тавана и не се усеща, когато духа.

Аз днес захраних бебун с тиква. Мина супер, беше му много интересно. Изобщо не знаеше какво се случва Satisfied
Ана ти замести ли вече едно хранене? Кога започваш със следобедната? Когато заместиш обяда? На какво количество пюре му намали млякото? Малко да си сверя часовника Nerd
Flowers Four Leaf Clover

*редактирам. Понеже наближаваме 50та страничка, тези които искат -пратете ми имена на бебоците, дата и град, че повечето ви няма на първа страница Kissing Face

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 06:32 от Scarlett OHara

# 673
Понеже аз съм в провинцията, тук нямам паркчета с дървета, разходките са по улиците, а там няма много сянка. Та я намазах със слънцезащита вече два пъти. Повече ще ме е яд, ако не я защитя! Като се приберем или я къпем или минавам мазаното с мицеларна водичка.

# 674
Scarlett благодаря за рецептите! Задължително ще пробвам. На нас може да ни добавиш само Пловдив за първата страничка.

Sun7 мажа я с Мустела откакто се е родила. Друга слънцезащита за под 6м не намерих. Ние като цяло и не излизаме много в тия жеги. Като се приберем я почиствам с мицеларна вода. Още съм далече от идеята за летния кош, този за новородено ми изглежда много удобен. Ще го сменя като почне да се повдига сама. Засега (4++) мисля, че така й е добре. Сенника на количката не е много голям и аз обикновено отварям чадър, вместо да слагам допълнителни неща, така тя си разглежда спокойно, а в същото време не й пече.

dannniiii аз пускам, то иначе тук не се живее. Дори понякога и за през нощта го оставям ако е много топло.

R.b92 браво на вас! Да са ви честити новите “придобивки”. Вече може да й вземеш твърдата Софи. Аз от няколко дни се изкушавам да я дам, обаче ще стискам зъби.

Момичета, с какво почиствате меките играчки с дрънкащи неща вътре?

Общи условия

Активация на акаунт