Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 695
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Дикси, много голяма е вероятността да почнеш борба с влага и мухъл след год, две. Те затова правят градинка, че да е апетитно. Ако няма маза или някакво подземие под партера, мога да ти го гарантирам на 100%
Лично аз ателие може да взема ама партер не. Има и още много проблеми партера де. Но за мене това е главно.
В прекрасно построен комплекс съседите по партерите вдигнаха ръце... Но пак ти си знаеш...

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 18:58 от Анонимен

# 511
Питай собственика-инвеститор от колко време е населена сградата. Така ще си направиш сметка колко е забавянето с А16. Той може да ти каже, че проблемът е ЧЕЗ, Топлофикация или Софийска вода, но реално проблемът може да е друг за липсата на А16, например някакво несъответствие на строежа с проектната документация. Не знам, само спекулирам.
Поправката в ЗУТ за ателиетата е съвсем нова, никой не може да каже какво са имали предвид с нея - узаконяване на ателиетата и приравняването им към жилища, или нещо друго.

При всички положения цената е висока за района за жилище без А16, по-точно забавяне с А16, ателие, партер. Това е моето мнение.

# 512
  • София
От личен опит - новопостроен блок с година и малко забавяне от ЧЕЗ! Преди 5 месеца влезе в експлоатация.

# 513
Направо се влюбих в този апартамент -> https://www.olx.bg/d/ad/2-staen-apartament-v-dianabad-CID368-ID8 … mp;sliderIndex=10 . Какво мислите?
Обаче нещо не си вдигат тел звънях до Гласова поща. За какво публикуват като ни вест, ни кост после...
Преди имаха врътка да пускат атрактивни обяви, за да се хванеш на куката и ти казват, че тази, където си харесал е продадена и ти пробутват реалните си...

# 514
Фалшива обява 100%. Една снимка нез описание и вече е неактивна обявата Simple Smile

# 515
Фалшива обява 100%. Една снимка нез описание и вече е неактивна обявата Simple Smile
Хм, като качвах снимки имаше ... явно бързо са я свалили. Simple Smile

# 516
Стамат явно е голям бързак - щом му пуснем обявата тук, да я изкоментираме, и той сваля снимките. Стамате, покажи се! Laughing

# 517
Леле, как хич ме няма. Кой е Стамат? 🤔

# 518
Стамат явно е голям бързак - щом му пуснем обявата тук, да я изкоментираме, и той сваля снимките. Стамате, покажи се! Laughing

Хаха 100 про му е прегрял телефона, но Стамате все пак покажи сеее Satisfied

# 519
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте! За пръв път пиша в тази тема с молба за мнения Simple Smile
Това е имот, на ул. Димитър Горов 4, който харесах и ходих вече три пъти на оглед - https://www.olx.bg/d/ad/ot-sobstvenik-gradinski-apartament-ofis- … D368-ID87e6u.html
Става въпрос за купуване и за живеене там. Децата са тийнейджъри Simple Smile И двамата учат в централната част на града.
Откровено казвам, че това, което ме тегли към него е градината. Ако я нямаше едва ли бих се чудила толкова много.
Притесняват ме доста неща, едно от които е района. Не го познавам толкова добре чак в тази му част към ул. Ангиста.
Затова се обръщам с молба към вас да ми кажете безпристрастно мнение Simple Smile
Благодаря предварително!

Допълвам се и с една скица
Скрит текст:

Аз съм живяла в района доста дълго, честно казано, е много приятен. Комуникативен, спокоен; никога не съм се притеснявала да се прибирам сама пеша нощем там. Понеже е в ниската част и сградите се затъмняват взаимно, тези улици са малко по-мрачни. Единственият хранителен хипермаркет в района е Лидл на Сточна гара, но кварталните магазинчета са отлични.
Иначе и тази кооперация е много симпатична. Доколкото разбирам, най-големият проблем е Акт 16. Възможно е причината да е както инвеститорът обяснява, за трафопост, в който случай евентуално ще вземе разрешение за ползване. Може и, обаче, да е нещо друго, някаква несъвместимост с проекта или нормативните изисквания, която няма как да се преодолее на този етап.

Едит: сега разгледах по-внимателно обявата. Така като гледам, е тръгнал да го довършва, след което се е отказал, което е притеснително.

Иначе цената не е безумно висока за района, особено ако се пребориш да я понамалят.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 21:05 от SilverSign

# 520
9 апартамента, от които два се продават. Не познавам.района, но това не ми говори.добре. собствениците обикновено вземат най-добрите етажи, така че едва ли е обезщетен собственик с два имота. На мястото на питащата ще  кажа, че го вземам,  но на предв договор давам малка сума, а изповядването и.плащанено след акт 16. Ако наистина е само ЧЕЗ, не виждам.причина да  откажат. Ако откажат, значи, има нещо съмнително

# 521
Благодаря на всички! След поредната вечер разговори, умуване, мерене на плюсове и минуси, сякаш минусите наклониха везната.
Не знам защо така ми влезе под кожата това жилище, но като оставя настрана емоциите, разумът ми подсказва, че трябва да го зачеркна.

Poppea, три апартамента има собственика. Той живее със семейството си в сградата. Горното, което е по-малко, реално не го продава отделно. Би го продал на този, който купи партера. Дава го под наем.

Още веднъж ви благодаря! А аз съм отново в стартова позиция Disappointed Relieved

# 522
По спомени, с предишната обява в тази сграда (обявата беше от агенция) се продаваше апартамент на етаж първи над партер с балкон на север и изток, мисля. Гледах сградата, защото ми е в района - от север е подходът към двора-паркинг, но е много близо до "сталинистката" кооперация, която е от север, а тази стара кооперация е два пъти по-висока и затъмнява. Освен това гърбът й не е особена красота.
Откъм безопасност, районът си е безопасен - Бърза помощ е от другата страна на старата кооперация, там има денонощно видеонаблюдение и хора (персонал на Бърза помощ). Преминаващите са предимно хора от квартала, така че не е с човекопоток от всякакви случайни субекти.
Но тази нова кооперация, както и съседната до нея от юг НС в стил неокласицизъм - каменна фасада, тесни прозорци, парапети от ковано желязо, изглеждат необживяни. Има разни черни джиБове паркирани, но това не оправя впечатлението ми.
За хора от квартала или наоколо, които помнят "онези" времена, улицата се казваше "Ана Маймункова" едно време.

Ако някой има интерес, има издадено разрешение за строеж на малка кооперация на ул. Чумерна 24, видях в регистъра на НАГ преди месец-два. Но все още собствениците (къща и сервиз) си живеят на парцела, така че едни 3 години поне ще минат до готовата кооперация.

# 523
Дикси, вие си знаете съображенията. Значи, собственикът продава и двата си имота, в които не живее, само че като един. А това, което Мандаринка си спомня, вроятно е било друг апартамент. За мен все пак би.било притеснителво от 9 да се предлагат 3 (заедно с този,  който Мандаринка помни), но пък може и да е случайно.  Успех!

# 524
А, Попеа, отказахме се вече Simple Smile
Благодаря!
Сега пак потъвам в дебрите на имотните обяви 🙃

Общи условия

Активация на акаунт