Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 663
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Според вас за колко би се продал тухлен двуспален(преустроен на триспален) около 90 кв, на висок първи етаж с балкон в Яворов близо до 12 спи.
Апартаментът е в поддържан вход и принципно може и веднага да се живее в него, но е по-добре да се подменят част от уредите.
Благодаря предварително Simple Smile

# 616
Брех тез панелки, да не съм изтървал и да са с 20кв и нагоре спални?
Направо чудото на миналия век.
Защот не продължават да ги строят се чудя, хем блокчето ще става 2-3 пъти по-бързо, а се мъчат  да редят тухли?

# 617
Ами веднага ти обяснявам - няма ги домостроителните комбинати (ДК-1 и ДК-2 за София, мисля), които да "произвеждат" панелите. А и всяко нещо с времето си - както едно време стоманобетонните конструкции са изместили гредореда, така и сегашните тухли изместват панелите. Но от това не следва, че всички гредореди и панели са за събаряне.

А Куин, дето се обяснява как руснаците събарят панелките, и представа си няма ама грам от тамошната система.

# 618
Нормален отговор и аргумент дадох вчера и пак ще го кажа
 Да опукаш 100 000 евро за панел с кредит за 35 г и като го изплатиш да се окажеш бездомен пенсионер, защото вече е извън строя      Nice, a?
Айде нема нужда

# 619
Емма, постът на Гого е ироничен, поне така го възприех аз.

Хепи харт бийт, не знам къде гледаш, че са апартаменти, по мои наблюдения те по обяви и в разговор с инвеститора ги обявяват като апартаменти. А после.на изповядването изведнъж пише "ателие".  Опс, това е за другата тема Simple Smile

Queenn, това, че ти вярваш, че след 30 години ще паднат, не значи, че те наистина ще паднат. Значи само, че ти го вярваш, нищо повече. Милиони хора вярват в плоската земя, и доказателства" имат дори, което не я прави плоска. Това само като пример, че вяра и реалност често се разминават драстично. Да доживеем и ще видим. От мен толкова по темата.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 11:28 от Анонимен

# 620
Нормален отговор и аргумент дадох вчера и пак ще го кажа
 Да опукаш 100 000 евро за панел с кредит за 35 г и като го изплатиш да се окажеш бездомен пенсионер, защото вече е извън строя      Nice, a?
Айде нема нужда

Кой пенсионер се е оказал бездомен след като е изплатил 35 годишния кредит, не става ясно?
Или си на принципа "щом нямам такова, значи е зле и ще падне" - както болшинството от чакащите цените да паднат, балонът да се спука и с кеша, който миналата година е стигал за 1 имот, а сега не стига, да купят 2, обаче междувременно той само се топи?

И аз нямам панел. Нито яхта, нито бентли и още много неща. Но не им вещая апокалипсис.

# 621
  • София
Ако локациите и на 4те ви устроиват, аз бих се спрял на 3. Защото голяма квадратура и голям двор. А с останалите при ще й дръпна хубав ремонт и пбзавеждане.

Скрит текст:
Реално 1,2,3 са близо еднадо друга, а 4 е близо до езерото, но там двора е 50кв, което е нищо. 1 и 2 ако предпочитате затворен комплекс, 1 ако предпочитате лукс и директно нанасяне.

Но като цена/стойност при относително равни условия за локация, 3 е най-добре въпреки че е стара и ремонтирана.

ММ е на твоето мнение, аз сякаш клоня към затворен комплекс и готово за нанасяне, ама 50 кв.м. двор за милото си е "без двор" т.е. все едно апартамент и умуваме. То аз умувам, де. Той държи да е с двор.

# 622
Аз не разбирам защо изобщо се палите. Куин ако панелките паднат, още по-добре за теб, тухлата ти ще й скочи цената, ако не си прав нищо не губиш.
А който вярва в панелката ще може да й се радва дълги години и да я продаде. В даден момент ще й дойде края, но според мен няма да е в близките 50-60 години. Както казах и преди, по мои сметки панел/епк са 60-65% от жилищния фонд в София. Ако вземат да се срутват, София може и да се разпадне, тухлата ще стане адски скъпо и непосилно жилище и хората ще бъдат принудени да се изнесат в провинцията, което ще надуе цените навсякъде. Ама говорим за огромно надуване. Куин как си представяш това да се случи?

# 623
Ето една не лоша люлинска оферта.
Супер маломерен двустаен, който изглежда още по-схлупен с тоя таван, правен по мода отпреди 20г. Кухнята е уникум, вадиш зеленчука от хладилника, минаваш през хола до плота, режеш моркови, после пренасяш тенджерата пак през целия хол за да стигнеш до печката на балкона, като се сготви пак хващаш горещата тенджера и айде пак през хола обратно до кухнята с чиниите Stuck Out Tongue Winking Eye

Е толкова ли не можете да решите дали да живеете в София или в Панчарево, и дали да похарчите едни 150хил евра повече или по-малко?  Първата къща ще се отоплява трудно, ако е без подово отдолу ще ви измръзнат мартинките. Втората вътре е много схлупено направена, кухнята е бабешка, а холът ще се озвучава от кухненско трополене. Третата поне можеш да и я довършиш по свой вкус. Четвъртото не е оформено още отвън и не се знае как ще се оформи въобще.

Чакам времето когато хората ще се юрнат да си продават панелките от страх да не паднат. Тогава ще се продават не две за лев, а блок за лев. Направи ще си купя люлин 10, младост 1 и дружба 2 и единични части от зоните, да имам нещо и към центъра Grinning
Събаряш, отдолу земята си е земя, правиш един лунапарк за богатите, нови софиянци, да си гледат града от върха на виенското колело. Другия квартал го правиш на голф игрище, а третия на сафари парк с носорози. Накрая продаваш на китайски инвеститори и се пенсионираш на Бахамите. Hands Ok Hand

# 624
И за да сложим точка на спора, нека се съгласим, че при соца си беше просто перфекшън. Купуваш панелката с прекрасното разположение, имаш инфраструктура и разни там селяндури да си седят от дето са си и да си копат. Ама ха...

Не, не си живяла в онова време,за да говориш. Факт е, че тогава не можеше да се  купува жилище,  когато си поискаш, дори и да имаш много пари и кеш, трябваше да си картотекиран като крайно нуждаещ се и да има свободни жилища някъде, за да ти дадат - дали от Общината, дали от предприятието, където работиш. Ако живееш в къща, която е планирана за строеж на блок, т.е. за отчуждаване - не можеш да си уголемиш или да направиш  голям ремонт. И не,  не можеше да си избираш големина на апартамента - ако нямате деца  - гарсониера, с едно дете - двустаен, с повече - тристаен И не не можеш да си избираш квартал - където има апартаменти, там ти дават. Но пък и факт е, че имаше  планиране на комплексите - блокове, улици, транспорт, училища и т.н. И е факт, че панелките са с много по-добро рапределение от болшинството НС. И да, много апартаменти, но и в много от НС, което показвате са с толкова много апартаменти, та след  няколко години ще стане с общи части  като входове, покриви и  т.н. като при панелките.

# 625
Емма, предлагам ти да ни предложиш източник, за да разберем 50год.панелка на какъв земетръс издържа, също ВиК тръбите, снадки между панелите и т. н
Не се заяждам.

# 626
И аз няма да защитавам теза, че панелите ще се срутят след 50 год.
Но не мога да защитя и обратна, че няма да са опасно повредени за живущите след земетресение.
Не съм врачка, затова предпочитам друго.. дори ЕПК ми се вижда по надеждно.
Куул Бейби, ето ти едно интервю на професор от УАСГ, професионалист, застанал с името си зад твърденията си. За разлика от неизвестните "експерти" в публикацията на в-к Марица, които има ли ги, няма ли ги, знае само автора на статията:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/ekspert-panelkite-sa-ustojchivi … metresenie-243893

Според преподавателят в УАСГ проф. д-р инж. Димитър Назърски надеждността на този тип сгради не може да се поставя под съмнение. "Искам да разсея тази широко разпространена теза, че едропанелните жилищни сгради у нас са с някаква намалена надеждност и дълготрайност и че след известно време трябва да ги разрушаваме. Надеждността на тези сгради е абсолютно еднаква с тази на всички останали сгради, строени по различни системи и не можем да говорим за временно пребиваване на жилищните едропанелни сгради. Те от гледна точка например на сеизмични въздействия са много по-устойчиви от всички останали строителни системи“, казва експертът в ефира на БНР."

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:00 от Анонимен

# 627
Мерси Попея. Прочетох, да.
Хубаво е човек да чуе и друга гл. точка.
Разбира се всеки може да си реши на кого да вярва.
Моето мнение е, че ако блока не е реиновиран, говори зле и за живущите. Не са успяли да се споразумеят за поддръжката... гадно, миризливо и пълно с хлебарки. Това са ми спомените от студ. год в панел.
Не дай боже, отново да ми дойде до глава.
Но не искам да обидя изборите на други хора.

# 628
Куул Бейби, всеки има право на мнение и има свой личен опит, но има обективни неща, които няма как да бъдат отречени независимо от личното мнение на всеки. Устойчивостта на панелните сгради е такова нещо. Иначе поддръжката зависи не от конструкцията, а от хората. Всяка сграда има нужда от поддръжка и всяка поддръжка струва пари.
Ако отидеш на гости в реновиран панелен блок, може би ще си промениш мнението.

# 629
Нямам и не съм живяла в панел Joy

Нямам личен интерес в казуса с панелите, просто е невярно и изключително грубо това, което беше написано снощи от потребителя.

Папи днес държи рекорда по скоростно триене от модератор.
На него отговорих.

Общи условия

Активация на акаунт