Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 964
  • 779
  •   1
Отговори
# 315

Докато СС и най вече панели. Тенденцията е спад. Поне по думи на брокер, с който разговарях.

Ако ти продаваше СС, дори да е панел, дали пък брокерът нямаше да ти каже, че "хората продължават да търсят СС, дори панел, заради ( тази или онази причина)"? Не ти ли хрумна тази мисъл - че брокерът ти казва това, което искаш да чуеш?

# 316

Докато СС и най вече панели. Тенденцията е спад. Поне по думи на брокер, с който разговарях.

Ако ти продаваше СС, дори да е панел, дали пък брокерът нямаше да ти каже, че "хората продължават да търсят СС, дори панел, заради ( тази или онази причина)"? Не ти ли хрумна тази мисъл - че брокерът ти казва това, което искаш да чуеш?
Не, не ми е минало
То за всеки влак си има пътници. И за панели и за ливади.
Кой както си иска, където.

# 317
Ефибуш, много резонен въпрос. За мен смисъл няма, но виждаш, че има хора държат да е НС безусловно, а щом е СС, то непременно е зле и е само за тези, които не могат да си позволят друго. Всеки с номера си.

Иначе всеки  е в правото си да смята, каквото си иска. И да действа съответно. Бъдещето ще покаже дали е бил прав, съответно последиците са си само за  него, и добри, и лоши.

# 318
То е ясно, че за всеки влак има пътници.
Но поне не се ли опита малко да поръчкаш в Гугъл и евентуално да потърсиш още информация за тенденциите в цените във Витоша? Брокерът е като продавач-консултант в магазин - ти отиваш и питаш за Л,Ореал и ти казват - правилно сте се насочили, по-скъпо е от Нивея, ама естествено, по-качествено е. Същото качество като Виши е, ама е по-евтино. И с панелите, и със СС, и с НС - все същото е, брокерът ще ти разтегля такива лакърдии, че да те зарадва.

# 319
Един бърз сърч в имот.бг показва, че в Гоце Делчев има  13 (тринадесет) обяви за тристаен панел на средна цена на кв 1247 евро/кв.
За кв. Витоша подобен  сърч показва 615 (шестстотин и петнадесет) обяви за тристаен, на средна цена 1241 евро/кв.
При положение, че Гоце Делчев е  с преобладаващо панелни, а Витоша - НС, и при положение, че са съпоставими по територия и етажност, в кв. Витоша има близо 50 (петдесет) пъти по-голямо предлагане. А цената на кв е еднаква.
И за двете важат всички неточности на сайта като фалшиви и повтарящи се обяви, както и неточно обявени квадратури.

При тези дадености аз на мястото на Куул Бейби  бих  си сменила брокера Wink

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 16:48 от Анонимен

# 320
Сърч съм си правила. Мнение съм казала. Нямам намерение да губя време и да обяснявам, защо.

# 321
Който каквото и да каже никога няма да ме убеди че СС е по добро от НС, макар че има изключения и не отричам , изредих много факти, общи части, ТЕЦ не минават тръби из стаите, тухли шумо и топло изолация, санирани, по ниски сметки, осветлението, топла връзка на  подземен паркинг с асансьор, по голяма сигурност, удобство с пазаруване и чантите от багажника направо в асансьора, озеленяване около сградата и най-важното експлоатацията на сградата и срок на годност, що се отнася до локацията не говорим за най-крайни квартали, сега с метро навсякъде и много автобуси не е проблем, особено с метрото се стига бързо, Няма да цитирам Хенри Форд когато го попитали коя марка кола е най-хубава. Има и още неща с предимство на НС за момента не се сещам.
Дайте сега слагайте от другата страна на везната да видим предимствата на СС срещу новото??

# 322
Да, то щото всичкото ново строителство е като гореописаното Satisfied Явно под "старо строителство" си представяш единствено панелки в Люлин 4. Сравняваме въображаеми неща.

# 323
  • Somewhere beyond the moon and stars
Впрочем, както Ефибуш отбеляза, е от огромно значение за каква цел се купува имотът.

Ние, например, търсихме за живеене - и искахме да е просторно, с добра локация, с качествени материали (в момента е някаква странна мода сред инвеститорите повечето не-носещи вътрешни стени да се правят от гипсокартон; съответно, ехото е като в пещера).
Много съм съгласна с мненията, че като се мине в по-висок ценови диапазон, нещата стават съвсем различни.
Строителството в "бюджетни" квартали (да речем, Банишора или ливадите) е съобразено с "бюджетни" купувачи, т.е. няма как там да търсим големи бани или спални, защото те ще вдигнат цената на апартамента.
От друга страна, в най-търсените квартали пък се строи лукс, защото хората, които дават 250+ к евро за апартамент, не биха го купили, ако видят ниско качество на материалите или лошо планиране.

Един ден, ако купувам за инвестиция, съвсем няма да имам същите критерии;
защото това, на което се спряхме, е по-трудно за отдаване под наем и съотношението цена - наемна цена е по-лошо от един малък двустаен или тристаен. Повечето наематели изобщо няма да се интересуват дали са 9 или 12 кв.м. спалните, да речем.

Скрит текст:
Poppea, този Marvell House изглежда приятно и съм убедена, че ще има много заинтересовани за него, въпреки цената. За много хора ще си струва, дори само да могат да кажат, че живеят в луксозна сграда на Витошка.

# 324
Ама кой каза  че НС всичко е кутийки, имам нормална спалня над 12 кв, що се отнася за терасите нормална тераса за мен е 4-5 кв, не ми трябва голяма, аз не плащам 1000 и над 1000 евро кв за тераси. Не си представям само панелките

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 18:37 от queenn

# 325
SilverSign, аз в това не се съмнявам Simple Smile Въпросът е, че няма как такова НС да е масово, то е за 1 %, че може и по-малко от търсещите жилище. Затова и не си струва да бъде обсъждано тук. И няма как да влияе на пазара и на предпочитанията на масовия купувач. Защото не е за него. Дадох го само защото се спомена за това, че има и НС на хубави места. Има, така е. Но това изобщо не помага на 99 % от търсещите, защото не могат да си го позволят.

Куул Бейби, разбира се, това си е твой личен проблем Simple Smile

# 326
По статистика 1.5 млн българи живеят в панелки, те се строяха през 60 и 70-те години и вече срока им изтича, какво ще предприемат собствениците тези 1.5 млн души и защо трябва да съм луд да купя  по на 1000 и над 1000 евро квадрат на нещо с понижаваща себестойност??

https://www.24chasa.bg/novini/article/6796437

# 327
  • Somewhere beyond the moon and stars
Poppea, вероятно си права, аз по-рядко се срещам с масовия купувач.
Но има и неща към средата на пазара - приемлива локация - приемлива цена, средно качество.
Първият пример, който ми хрумва, е избуяващото НС в зоните. Районът е комуникативен, с пешеходен достъп до идеален център.
Не е до Южния парк и си има и други недостатъци, но пък и локацията не е крайно лоша, а цените са разумни.

# 328
  • София
Спрете се с тази спекула за изтичащият живот на панелките.
Хванете един конструктур, проектант или вървете при архитект на община в приемно време и питайте.
Още повече, може да изискате документацията на блока (не всеки може да иска, де) и да прегледате плановете подробно.
До две години всички сгради ще имат паспорт и ще стане ясно къде и какво.
И да, с реконструкция животът се удължава значително.
Или мислите, че в останалите соц страни сриват всичко и дават отначало?

На мен ми е смешно, защото съм обследвала, строила, купувала, продавала, разговаряла и не карам на “ по телевизията казаха”

# 329
SilverSign, разбира се, че.има варианти по средата. За мен Зоните са на нивото на Банишора, Хаджи Димитър и Сухата река. Късето също има много нови проекти на прилични цени. Имат подобни характеристики.

Въпросът, че за 120 к евро аз бих избрала да си купя панел в Гоце Делчев, особено ако е в саниран блок, а не двуспален с холакухня в зоните НС, или в Хаджи Димитър. Особено пък на зелено. Аз съм видяла толкова изгорели на зелено, имам близки и не толкова близки приятели, че този риск не мога да поема. 

Тоест, локацията за мен е важното, аз и на парк държа наблизо, а и на други неща.  А и разпределението и изложението при панелите почти инаги е плюс. Там рядко има грешки, докато в масовото НС е обратното  рядко няма грешки.

Изобщо, като сложим основното условие, бюджетът, от там тръгват разклоненията на алгоритъма. За мен видът строителство е най-слабият фактор, много по -важни са други неща.
Горджъс, подкрепям напълно казаното от теб. Дано някой чуе и разбере

Общи условия

Активация на акаунт