Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 925
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
Това не зависи от дебелината на портфейла. Ще си позволя да променя една поговорка - моето си е мое, а общото е чуждо.

# 301
Упс, грешка, няма да  стигнат 500 К евро за Марвъл хаус, най-евтиният бил 690 К. Евро. Само 240 кв. От тук:

https://www.anteni.bg/2020/06/23/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8A% … 0%BD%D1%82%D0%B8/

Но пък етажна височина 3,30 м. И грамадни прозорци. Нищо не разбират от енергийна ефективност. Как ли ще я отопляват, горкичките... Laughing

Куул Бейби, как позна само, плаща ми БГ мама, събирам парички за НС, че си нямам, за да купя твоето Laughing (оффф, търкалящо се човече нямааа)

# 302
В големите кооперации НС също го има този проблем с разнообразни като финансови възможности и най-вече като манталитет живущи.
Аз затова харесвам малки кооперации. Живея в 5 етажна. Скоро ще ни почва ремонта на стълбището, направихме цялостна рехабилитация на котелното. Всички съседи си живеем в коперацията, плащаме ит. н.
Всичко зависи. Вероятно има и подобни СС

# 303
Следя ви от много време, защото търся жилище, и темата е много информативна, благодаря за което. Всеки говори от позицията на това, което е виждал, не бих искала да споря. Винаги съм живяла в СС и сега търсим предимно такова - ЕПК или тухла, и смея да твърдя, че старите жилища в хубави квартали се търсят и купуват. Има много поддържани блокове, с хора, които се съобразяват с правилата, макар и по-възрастни. Не мисля, че младите обитатели задължително гарантират екипност и готовност да плащат за комфорта си в блока, а в старото - е обратното. Това, което според мен продава СС, е локацията. Не търся нов блок, забутан някъде, където да съм вързана за колата си, а търся комуникативност, добър градски транспорт, близост до кафенета, книжарници, театри. Ако блок СС ми дава това и е поддържан - чудесно. Ако има и НС - имам ли парите, няма да го върна, разбира се. Но само за да съм в нов блок, не бих живяла далеч (макар и на една кола разстояние) от това, което ми е нужно, за да живея качествено по своите критерии. Предполагам и младите, които купуват СС, имат подобни виждания. Следя с интерес.

# 304
Този Марвъл пък е залитане в другата посока. Това като къщите - прогимназии.

# 305
А, що? 240 кв не е много, особено имайки предвид, че са "мръсни"  най-вероятно, тоест ще е някъде около 160-170 ЗП. Виж в темата за къщите, масово си строят хората къщи с такава квадратура. Къща -прогимназия е от 500 кв нагоре, то  и такива има, де.
За мен си е много  хубав Марвъл Хаус, ама цената му хич не е хубава..... Е, то и това е въпрос на гледна точка, предполагам. Но понеже ставаше въпрос за НС на хубави места, та реших да дам конкретен пример. Има и други.

# 306
А защо като се сравнява ново строителство и старо се слага знак за равенство между ново строителство и отдалечен квартал извън София едва ли не? При положение, че новите квартали се броят на пръстите на едната ръка - Манастирски ливади, Кръстова вада и Витоша. Всичкото останало ново строителство си е все в старите квартали. Дори статистически погледнато не съм убеден, че повечето ново строителство е концентрирано само във въпросните 3 квартала, просто в тях 100% от сградите са ново строителство.

Всъщност съдейки по логиката на главния ни архитект (да не се разширява града, а да се презастроява) то си излиза точно, че ново строителство си има навсякъде.
За мен доводи като "нов блок, забутан някъде, където да съм вързана за колата си" не са състоятелни.

# 307
  • София
Но в новопостроените / разширени части на столицата така се получава. Вързан си за колата, защото все още всичко е далеч.

# 308
Fuckforlife, тъй като си ме цитирал, аз вече написах, че ако блок НС отговаря на локацията, която търся, и имам достатъчно финанси, бих го предпочела пред стар, а и не само аз, предполагам. Не забелязвам някой да твърди къде е цялото ново строителство в София, навсякъде има. Факт е обаче ,че старото строителство се купува и има своите предпочитани характеристики дори пред нови блокове наоколо - изложение, големина на стаите и т.н. Включих се, защото не мисля, че млад човек задължително ще бяга от старото, понеже щяло да мирише на бабички и щяло да се срути след 10 години. Иначе моите доводи къде и защо да живея са си мои, не е нужно ти да ги приемаш.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 15:15 от Push90

# 309
Е, да, ако чисти са 160-180 кв.м е нормално. Но 240 чисти , напр. за семейство без деца е много. Аз искам (много ли искам) да има хубави блокчета, с отстояние между тях, спалните да са спални, баните- бани. Защото  големите блокове , нови или стари не могат да се поддържат- много хора, много мнения Всъщност жилищните комплекси ни развалиха. Всеки гледа само вътре да му е хубаво, пък стълбища, входове, улици- тц., щото е общо. Помните ли  бабите по селата как всеки ден си метяха дворовете и уличката пред къщата, дори и когато не беше асфалтирана. И затова и СС в центъра и Лозенец е хубаво- защото са кооперации , малко апартаменти, всеки цени цялата кооперация като собствена и полага грижи и не се крие.

# 310
И затова и СС в центъра и Лозенец е хубаво- защото са кооперации , малко апартаменти, всеки цени цялата кооперация като собствена и полага грижи и не се крие.

Хахах, само да те опровергая от личен опит - център - 2 малки кооперации (да речем) по 5 апартамента, с дворове, и 2 малки кооперации - по 10 апартамента, пак с дворове. Истината е следната - нито една от тези 4 малки кооперации не е реновирана (фасадите са зле, вътре също има нужда от оправяне), топлоизолация - само на парче, за всеки от дворовете се грижи по 1 будала от кооперация, останалите се крият и надничат иззад пердета и щори, след това или само ползват, или И о@кват "метеното", или се показват на прозорец/балкон и вдигат скандал/дават съвети на будалата.

# 311
А защо като се сравнява ново строителство и старо се слага знак за равенство между ново строителство и отдалечен квартал извън София едва ли не? При положение, че новите квартали се броят на пръстите на едната ръка - Манастирски ливади, Кръстова вада и Витоша. Всичкото останало ново строителство си е все в старите квартали. Дори статистически погледнато не съм убеден, че повечето ново строителство е концентрирано само във въпросните 3 квартала, просто в тях 100% от сградите са ново строителство.

Всъщност съдейки по логиката на главния ни архитект (да не се разширява града, а да се презастроява) то си излиза точно, че ново строителство си има навсякъде.
За мен доводи като "нов блок, забутан някъде, където да съм вързана за колата си" не са състоятелни.

Защото НС на топ място с добри характеристики не е по джоба на огромната част от купувачите, независимо дали млади или стари. Затова дадох примера с Марвъл, той е типичен за НС в Докторски, Лозенец, Яворов и Изгрев/Изток (може и да пропускам места). То всъщност и хубавото СС на тези места не е по джоба на масата, но е по-достъпно от НС (случаят на ЧС е уникален, моля да не го коментира пак Simple Smile).

Добро НС в хубав квартал (не най-топ, но много добър) от рода на Гоце Делчев или Стрелбище е над 200 К евро, доколкото съм гледала. А в ливадите зад Макси  можеш да си вземеш и за 80 К, както се видя, е, с компромиси и на зелено, ама...

Като цяло, масово изборът  е СС в стар квартал с инфраструктура  (да кажем хубавите части на Люлин),  или НС на м..та си, затова и тези две опции са най-спряганите. А че има и друго, има, ама не е за масата.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 15:14 от Анонимен

# 312
Моето скромно лично мнение е, че в новите квартали инвестицията в имот е по-изгодна. Дори и да са вади и ливади. Щом има благоустройство план. Те ще се случат.. . . Един ден. Ако жилището се случи и до метро-още повече. ОТ МИН. год във Витоша са поскъпна ли 10%жилищата
Докато СС и най вече панели. Тенденцията е спад. Поне по думи на брокер, с който разговарях.
Всеки си има глава на раменете. И да си решава

# 313
  • София
Докато върви мнението, че имотът е инвестиция, такива и ще са мненията - объркани.

# 314
А смисълът да делим на "ново" и "старо" вместо на "удобно за живеене" и "непрактично" е какъв, че нещо не го виждам?

всички тея маломерни 2ст,3ст след около 10-15 години с повишаването на качеството на живот ще станат абсолютно непривлекателни и ще се обезценят.

И строителите ще строят големи, просторни и суперевтини апартаменти защото се чувстват щедри?

Общи условия

Активация на акаунт