Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 677
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добре де, аз разбирам ентусиазма и взискателността на младите хора, но идеята на първото жилище е бързо да се изплати и да направите следваща крачка.
Ей тоз блок ми се вижда здравичък
https://m.imot.bg/details/1b161590226451944
Няма балкони, но реиновирано и студ. град.

Не всички млади хора могат да се сложат под общ знаменател. В Студентски не бих живял, предпочитам да пътувам по 40 мин до там, но не и да живея. Не съм от хората, които са фенове на селянията, редовното ходене по клубове и т.н. До момента съм бил все на квартира, където не съм имал почти никакви изисквания. Вече от една година прекарвам времето си на 90% вътре и изобщо не ми е приятно, влие си цялостно ако не ти е добре "вкъщи". Цените са достатъчно високи, че да се правят всякакви компромиси, колкото да се изплати бързо. Панелка в Люлин ли предлагаш да си взема? Гледам на това с жилищата като на нещо супер важно и голямо, за мен това са много пари, които нямам. Намирам го за повече от нормално човек да има своите изисквания, ако ще и на 18 да е. Много хора си се радват и на Студентски, но аз си ценя спокойствието и възможността да излизам в парка и по центъра. Представи си, млад съм, а не бих живял в Студентски, Витоша, Манастирски Scream.

Това от обявата ми прилича на някаква килия. По- скоро бих го помислил за едно от помещенията между етажите, където се държи зимнина, от колкото за апартамент. Ако ще и 2021г. да е правена, аз в килия не мисля да живея.

# 556
72 не минава ли наоколо и не е ли най-комфортната и най-редовната линия?

72 е само отчасти "поантата" (както обича да казва Попея) на разказа, ама малко смях и отговор на въпроса (може да има положително развитие през последните 4-5 години, все пак):

# 557
Харесахме имот, по обява. Звъняхме за оглед, разбрахме се с брокера за ден и час, и той случайно се изпусна, че огледи ще има само и единствено въпросния ден и час (всички желаещи за оглед ще са там). На другия ден, ако решиш, че го искаш, трябва да дадеш 1000€ и да си оставиш офертата, колко пари си готов да дадеш и дали ще е с кредит. След като се съберат от всички желаещи, продавача щял да си избере, кой ще го купи... Та въпроса ми е това редно и нормално ли е, аз някак си не съм ОК с цялата работа Thinking
За този имот е въпросната сага.....
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c161717653111560

# 558
Редно или не какво значение има.
Някои може да питат и какво работиш и акт за раждане да искат.
Съвсем друг е въпроса, дали и кой ще им даде всичко това.
Това да не е скрито наддаване през ЧСИ, че  искат 1000 евро за добър ден.

Който е иска ще даде, аз не.

# 559
За първи път ще се сблъскам с купуване на имот, и реших да питам такава ли е практиката или не....

# 560
Не бих дала 1 000 евро само, за да ми разгледат офертата.

# 561
Харесахме имот, по обява. Звъняхме за оглед, разбрахме се с брокера за ден и час, и той случайно се изпусна, че огледи ще има само и единствено въпросния ден и час (всички желаещи за оглед ще са там). На другия ден, ако решиш, че го искаш, трябва да дадеш 1000€ и да си оставиш офертата, колко пари си готов да дадеш и дали ще е с кредит. След като се съберат от всички желаещи, продавача щял да си избере, кой ще го купи... Та въпроса ми е това редно и нормално ли е, аз някак си не съм ОК с цялата работа Thinking

Не разбирам, ти на собственото си отчаяние ли се възмущаваш или на наглостта на продавача. Ако е на второто, никой не те кара на сила.

# 562
Ако има наистина такъв наплив за апартаменти дори и покрай сливница и димитър петков, моят съвет към всички в момента да продават, а не да купуват.

# 563
Очаквах да видя някой супер имот, а то епк на сто години. Дори няма да коментирам безумните схеми за ново разпределение. Дано поне квадратурата да е вярна.

# 564
Гого1979 ти по кое точно разбра, че съм отчаяна Rolling Eyes Thinking
Зададох въпрос, на който очаквах отговори от типа : Бих участвал! или: Не бих участвал!
А научих само, че съм отчаяна и че кво ме интересува дали е редно или не .... То човек със страх да пита нещо....

# 565
Всеки може да си поиска каквото му е на душата за неговия (все още) имот. Друг е въпросът кой ще му даде това дето го иска. Нали знаете поговорката "който плаща, той поръчва музиката", така че малко по-смело с пазарлъците. Wink

# 566

Досега не ми се е случвало някой да ми иска стоп капаро с опция да избира после купувач. За мен е нормално да има предложение от ваша страна и да ви вземат парите, ако решат на вас да го продават  докато се подпише предварителен договор. После или връщат капарото или приспадат. Чувала съм за брокери, които взимат капарото и го задържат при тях, докато ви търсят друго жилище, в случай сделката да пропадне (не по ваша вина).

# 567
За първи път ще се сблъскам с купуване на имот, и реших да питам такава ли е практиката или не....
Практиката е напълно нормална, но за Канада. Там така процедират в повечето случаи. Мои близки купуват така няколко пъти. Дават оферти и печели тази, която продавачът си хареса. Това за вторичния пазар. За зелено е друго.

У нас лично аз не съм се сблъскват с такова нещо като клиент, но Томева беше писала за такъв случай, на неин клиент продавач, който тя му беше организирала. Тоест, тя е била брокер на продавача. Може да пише, ако иска.

Като цяло, дали има почва тази практика у нас зависи изцяло от съотношението търсене-предлагане. Ако търсенето за това ЕПК е голямо, примерно има няколко желаещи да го купят, няма причина да няма търг. А тези 1000 евро вероятно се връщат на неприетите оферти и се спадат от приетата. Поне така би трябвало да бъде.
Участието е по желание, разбира се. В случая, брокерите на продавача са преценили, че интересът е достатъчно голям, за да организират търг. Дали е така и как ще се развие ситуацията, не знам.

Между другото, според мен това е по-добра практика,  отколкото да обявят твърда цена, да я даде веднага някой и те да му кажат, че поради големия интерес я вдигат с 5000 евро, пък той ако иска. Писа потребителка назад за такъв случай.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:10 от Анонимен

# 568
Благодаря за отговорите, ориентирах се в ситуацията Simple Smile

# 569
Тези брокери /фирмата е собственост на ...Брендо!!
Работила съм с тях опитват се "Уж да работят по западен модел...но резултата е БГ стайл,  изнудват , лъжат мажат и са крайно некомпетентни'
Сама си вади извода .

Общи условия

Активация на акаунт