Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 333
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
Аш, нашите учебници са в таксата. Но допълнителните  помагала по решение на учителите не са включени. Ние за подготовка за РЕТ вече имаме поне 4 допълнителни.

# 181
  • София
Ново двайсет - до вчера всички присъствено, сега изведнъж ще затварят всичко! Аман вече! На всеки 24 часа си менят мнението, ще откача и аз, нищо че нямам малки деца вкъщи! То бива, бива разнобой, ама това вече на нищо не прилича!

# 182
  • Пловдив
Анди, щом нямаш малки деца, не се хаби да се ядосваш.
На мен мерките не ми пречат. До сега не съм се лишила от нищо във връзка с пандемията. Само за децата ми е мъчно и място не си намирам. Ако не ги мислех постоянно и не виждах как им се отразява, всичко щеше да ми е все тая.

# 183
  • София
не може такива разнородни послания на всеки 24 часа, това изнервя хората, дори когато не ги засяга съвсем конкретно. Все едно да имаш родители, които  сутрин кажат "ядеш филия с масло", на обяд ти кажат "не ядеш филия с масло", а вечерта ти сервират боб. И единият казва "филия", после другият казва "ориз". И преди писах - децата, с които контактувам, са недоволни от тези безкрайни промени, защото не знаят какво да очакват утре. А децата се нуждаят от сигурност - ако ще е ПО, да е ПО, ако ще е ДО, да е ДО.

# 184
  • София
Айде наздраве, най-вече на Мецан, но и на всички останали!

Аз се разпоредих с  малките деца да започват да примъкват към дома багажа от училище в следващите два дни, че не ми се играе отново на товарно муле в петък като турнат катанеца

# 185
  • София
Анди, пак говориш не от собствен опит и обобщаваш смело за всички, ще прощаваш. Мен пък обявяването на мерки от петък не ме тормози. Знам, че ще е лошо за децата, но при тези бройки на заразените ми е все тая.

# 186
Ама те отново нищо категорично не рекоха,направо срамота. Евентуално от събота....нямам против мерките,но това лъкатушене ме влудява. Имат статистиката,баси,какво мъдрят...

# 187
  • София
Колко трябва да е от собствен опит, за да е валидно? Вчера беше "всичко е под контрол, няма да затваряме нищо", а днес вече тръгват да затварят почти всичко. А преди две седмици отвориха всичко. Какво, не можаха да предвидят, че ще стане сегашното положение ли?  Сега като разбрах за назряващите мерки изпитвам някакви смесени чувства - хем облекчение, хем разразнение, хем притеснение колко е зле положението. Снощи няколко пъти се събуждах, защото чувах линейки, а го нямаше при предишната вълна. И вече за приемане на повече деца в детските отделения говорят, а пак срещам нехайно отношение от родителите - в магазина и в ГТ децата им без маски. Не ги ли е страх?

# 188
  • Пловдив/София
Знаете колко мразя аз онлайн обучението (вероятно ще го спестя и аз ще готвя детето по няколко помагала), но този път съм “за” мерките. Да, тъпо е с иди ми-дойди ми, но не е неочаквано. Пренастройвам се вече и така. Предполагам ще го слеят с пролетната ваканция и ще станат 3 седмици. Ако това е за тая година- нека.
Притеснява ме както казах , че май ни чака периодичен онлайн и идните години Sad

# 189
  • Пловдив
Какви бройки, какъв страх?
Не разбирам как може да се гледа само от едната страна на нещата. Как може навсякъде да се споделя само едно мнение и нищо различно от него?
Като ни съобщават брой починали на 100хил с какво ги сравняват? В нормални години по колко са, за да си представим какво значи 15 починали на 100 000.
Или брой регистрирани безработни към днешна дата. Двеста и....нещо си. А по принцип колко са? Миналата година, по-миналата, 2009г, например?
Ей това не мога да разбера - плашат ни с някакви неясни измерители на нещо неясно и несравнимо с нещо известно.

# 190
  • София
Хора, в новите ви договори към ЧУ доколко се споменава обучение в електронна среда? Получихме новите и ме притеснява, че навсякъде са го добавили и се дължат пълни такси. Ми утре може да им скимне, че електронно е по-добре и да минем 100% към такова на същите такси. Да не говорим за увеличението и че май с още 1к догодина. Добавили са фиксирана такса 300лв за учебници по англ и помагала. Униформата не влиза в таксата вече. Абе гледат да те цакат отвсякъде, баш отношение касичка усетих Sad Една положителна промяна няма по договор, само към по-лошо.
Какво точно те притеснява? ОЕСР се споменава в договорите, защото такава е реалността в момента, но няма как на училището да му скимне самоволно да мине на такава. Има закон все пак, който важи за всички. А според него, училищното обучение се осъществява в дневна или във вечерна форма. Всички други форми, включително дистанционната такава, са допустими само в предвидените в закона случаи и не са норма, т.е. не може цяло училище да мине в такава форма. Що се отнася специално до ОЕСР, то е допустимо само при извънредни обстоятелства и въз основа на изрична заповед на министъра на образованието.

# 191
Ние договор подписваме доста късно, чак през юли. Но става въпрос за прогимназиален етап в Пчмг/Лейка❤/не знам как е в Питагор. Миналата година нямаше такава клауза за онлайн обучение в договора.
Бих подписала договор само с 2-3 ЧУ/Ежко👍/държавните изобщо не ги гледам. Писна ми от тях.
Аз съм реалист, но в момента нищо друго не ми остава освен да бъда отчаян оптимист.
И нищо повече няма да напиша по темата “затягане на мерки”, защото, позицията ми във форума и възпитанието ми не го позволяват.
Анди, малко късно осъзнаваш нещата. 🙂
Пия вино в подходяща чаша, слушам новините и ми се реве.

# 192
  • София
Сейчан, пълните такси варират в диапазона 30-74 хиляди долара на година, 4 години. Дават стипендии, има си специални форми, които се попълва финансовото състояние на кандидат-студента и родителите му. Всичките му родители, преки, непреки, заварени, доведени и т.н., и ако има финансова нужда, университетът допълва, ако иска. 

# 193
  • Пловдив/София
Хора, в новите ви договори към ЧУ доколко се споменава обучение в електронна среда? Получихме новите и ме притеснява, че навсякъде са го добавили и се дължат пълни такси. Ми утре може да им скимне, че електронно е по-добре и да минем 100% към такова на същите такси. Да не говорим за увеличението и че май с още 1к догодина. Добавили са фиксирана такса 300лв за учебници по англ и помагала. Униформата не влиза в таксата вече. Абе гледат да те цакат отвсякъде, баш отношение касичка усетих Sad Една положителна промяна няма по договор, само към по-лошо.
Какво точно те притеснява? ОЕСР се споменава в договорите, защото такава е реалността в момента, но няма как на училището да му скимне самоволно да мине на такава. Има закон все пак, който важи за всички. А според него, училищното обучение се осъществява в дневна или във вечерна форма. Всички други форми, включително дистанционната такава, са допустими само в предвидените в закона случаи и не са норма, т.е. не може цяло училище да мине в такава форма. Що се отнася специално до ОЕСР, то е допустимо само при извънредни обстоятелства и въз основа на изрична заповед на министъра на образованието.
Сан, притеснява ме, че се нормализира онлайн обучението. Че нямат намерение да приспадат никакви разходи за храна, режийни, допълнителни занимания (някои от редовна програма отпадат или намаляват хорариум). Не стига това, а намекват за постоянно увеличения и изключват от таксата неща, които преди влизаха. Питам се даже дали нямат идея да махат униформите, щом да изцяло вече грижа на родителя. Ми ако нямам финанси, няма да купя.
Всичко това е на фона на закъснение с ЕДИН месец!! от тяхна страна в изпращането на договора. За което липсва и ред с извинение.
Аз ли очаквам твърде много, или наистина си позволяват твърде много... Все пак това не е Харвард, да имат хиляди кандидати и да могат да си позволят всичко.
Започва да става твърде елитарна услуга ми се струва.
Пп не искам да съм мрънкало и “предател” на училището, затова не пиша в другата тема (а и съм лесно разпознаваема). Доволна съм на 95% от присъственото обучение, вкл прогресивни и класически паралелки (имам наблюдения и над двете). Но тези неща ми правят горчиво впечатление. Още повече по никое време като и да искаш нямаш много опции за друго училище (аз гледах ОТ, но се отказах, иначе според директорката щяха да ни приемат).

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 22:29 от Пипи2013

# 194
. Предполагам ще го слеят с пролетната ваканция и ще станат 3 седмици. Ако това е за тая година- нека.

Пипи, ти говориш за теб и твоето дете, но забравяш, че има деца, които от октомври стъпиха в училище точно за една седмица през март и пак ги затвориха. За София конкретно говоря. ПГ, като твоето, и началните класове бяха само три седмици през декември. Отчайващо е

Общи условия

Активация на акаунт