214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 362
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Немция
Оо, Софт, не ми харесват оплакванията ти. Намери начин да се тестваш с друг тип тест, пср или стандартен бърз тест, с който се бърка дълбоко в носа.
Тези за вкъщи са само в предната част на носа, нали?
Може и да повториш домашния тест или утре пак.
Мъжът ти също може да се тества.
Оправяй се бързо! Hug

Хич и не чета ФБ. Мнения различни, ясно е, че ще има такива, които ще са против българите в чужбина да гласуват.

# 721
Ами не, дълбоко в двете ноздри се бърка и клечката се върти 4-6 пъти. Тези тестове често показват фалшиво положителни резултати, не фалшиво отрицателни. Иначе и на мен не ми харесват симптомите. Същите са тестовете, с които можеш да посещаваш кина, кафенета, магазини. Вече май няма да може, Лашет иска 2-3 седмици пълен локдаун.

В Мюнхен ми се видя разюздана работата относно мерките, на всичките приказки на Зьодер. В който магазин поисках влязох, заедно с грамадни тълпи от хора. Пишеш име, адрес и телефон и готово. Пазарът до Мариянплац работеше и беше пълно с народ, който свободно влиза в магазинчетата, не само на открито да пазарува. И в тях даже не се регистрираш. Не видях и полиция да следи. Само ме изненадаха, че медицинските маски не са разрешени, добре че в чантата имах ffp2. Тази забележка обаче ми я направиха в третия магазин. Маски извън площада и търговската улица се носеха тук-там, на пазара никой.

На изборите два пъти мина полицейска кола, но не ни направиха забележка, че сме без маски и един до друг. Съседи правеха снимки и сигурно са пускали сигнали, но без ефект. Организаторите постоянно минаваха казваха да слагаме маски и да пазим разстояние, защото в Берлин и Франкфурт имали предупреждение, че ще затворят секциите, но мюнхенските полицаи бяха ларж.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 12:40 от Анонимен

# 722
Soft Click, бързо оздравяване!

PAPURCHE MEHURCHE, дано сте добре!

Бях си направила записки как да се действа при ковид... ще взема да ги изровя следобед и да си ги систематизирам. Rolling Eyes

# 723
  • Немция
Софт, питам за бързите тестове, защото наша близка си прави този уикенд бърз домашен тест, купен от супермаркет. Заради личен ангажимент, не заради симптоми. И клечицата се вкарвала според описанието само до средата на ноздрата. Тоест като при учениците.

Да не би да сте хванали вирус по опашките за изборите?

Има логика за този кратък локдаун след Великден. Видяхме вече веднъж как беше след Коледа.

# 724
  • в сърцето на един мъж...
Софт, това, което пишеш, ме учудва. Тук има проверки непрекъснато и на центъра е задължително носенето на маска навън. Даже глобяват, ако си без маска.
Дано само си настинала от стоенето навън, а не е модерния вирус Sad
Папурче, пиши какво става с вас!
Аз не смятам да се разправям с никой дали имам право или не да гласувам. Докато имам български паспорт, имам и изконното право да дам глас. Как ще го употребя, това си е моя работа. А тия дето пишат по фейсбук, най-често са от най-виновните за изборните резултати.

# 725
  • Berlin
Имаше една полицейска кола в неделя, с мегафон предупреждаваха да се спазва дистанция. На опашката, където бях аз, си беше Ок. Мисля, че към посолството бяха по-нагъсто, когато нямаше големи опашки все още. После се поразредиха. Само че когато наближиш входа след няколкочасово чакане, по-близо си вече и краят му се вижда и някакси естествено скъсяваш дистанцията.😁

А, да, допълвам - минувачите мислеха, че чакаме за корона тестове.

# 726
Geia, може би защото беше в събота, точно преди поредния локдаун, който почна в неделя. Наистина беше супер лежерно, в сравнение с каквото винаги съм виждала в Кьолн например и дори в най- близкото малко градче. Аз не знам вече кое е добре и кое не, коментирам само, че се изненадох.

# 727
Аз пък всичките дни в един град не влезнах, но страхотни блата и езерца  обиколихме и хубави птици снимахме. Т.е. маска не съм слагала освен като влизахме да вземем нещо в пекарната или магазин.
Нямаше стълпяване на хора. Стои си някой в единия край на езерото, друг в другия край ... и някой си обикаля. На вишките се изчакваха . Не е имало проблеми.
И не съм се занимавала да гласувам за тези избори. Гласувах на БВ изборите. Стига ми. И без това тук живеем в момента и повече ни засяга.
Сега ми се разхожда в град както заразправяхте Yum

# 728
Мен много даже ме засяга и вълнува какво става в България и затова гласувам. Кой какво мисли и пише във ФБ, въобще не ми е грижа, а и там има един бутон Block. Покрай вируса, сега и покрай изборите, често го ползвам.

Бела, ти немско гражданство имаш ли? Аз нямам, не съм сигурна, че го искам освен по технически причини, например визи, съответно не мога да гласувам за Бундестага, колкото и да ме засягат политическите им решения. Но дори и да е обратното, това не отменя заинтересоваността от случващото се в България. И все пак е личен избор.

# 729
Аз ще върна малко на гадната тема: ясно е, че няма лечение. Това, което правят е да подсилят организма да се справи сам. Ако не - антибиотици и т.н. Мога да добавя, нещо, което ми се стори полезно, освен стандартните неща, са изписали и Fibrozym, мисля, че го няма тук, но вероятно има аналози. Съдържа протеолитични ензими, които са много мощно противовъзпалително средство. Тук във форума има няколко теми за тях. Снаха ми го кара много тежко, 3 дни с висока температура и повръщане, влияе се от лекарства обаче, колкото да поспи час-два.
Не знам вече, изглежда като, че ли няма да има край... Пазете се!

# 730
Направих си бърз антиген тест, негативен е. Между другото, някой беше написал, че тези тестове имат дати. Нямат.

Скрит текст:

Аз. Бях чел, че ще са с дати, за да няма измами с 1 тест да хойкаме по 1 месец, а всеки ден да си правим нов тест (когато щяха да ни отварят, нали). Явно им се е сторило излишен разход... Joy

# 731
  • Berlin
GlowFlow, много интересно за ензимите! Не знаех, че има дори подобен препарат, който да е комбинация. Аз съм правила един курс с тях преди време, а серапептаза само съм ползвала за гаргара при болно гърло. Как го предписват, ако знаеш?

# 732
Това, което са им изписали е Фиброзъм - 3 пъти по 1 на ден. Във фрамар гледам състава: Бромелаин - 200 mg (1200 GDU); Серапептаза - 20 mg (40 000 SPU); Кверцетин - 100 mg. Този няма папаин обаче. Преди години от всичко прочетено много се зарибих и си бях взела, обаче не посмях да ги пия, честно казано.
Търсих тук някакъв комбинирам препарат, повечето съдържат само бромелаин и папаин, но серапептазата я има отделно.

# 733
  • в сърцето на един мъж...
Софт, не споря, просто ми се стори странно.

# 734
Soft Click аз дори не им знам имената вече. Нищо не ми говорят. А Слави го помня от чалгарската мода и песните за фараоните ... как да гласувам за някой? Просто така?
 А и тук като гледам какво става вече дори да чета новини , а все по - рядко гледам да се психирам , като видя физиономия се опитвам да не я гледам или скролван нанякъде да не я виждам. Така ме дразнят масово, че не ми се иска да им гледам физиономиите изобщо.
И тук и там.
А преди не беше така. Сега вече яако прекалиха и не се спират.
Тук има за тестовете и колко какво показват. https://www.n-tv.de/mediathek/videos/panorama/Wie-viele-der-Schn … icle22466675.html
GlowFlow винаги е било така. Организма има защитби сили и е хубаво да може да се справи сам. И разбира се да му помогнат ако могат. Но ако организма е слаб, то той не е слаб само срещу един вирус или една болест. А срещу всички. Това не знам може ли да се измени ? Освен с коренна промяма на живот, което не става със застояване и стрес.
Както и да е не ми се пише изобщо повече по темата . Да видим какво ще следва.

Общи условия

Активация на акаунт