214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • в сърцето на един мъж...
Ами аз така или иначе съм с една доза, вече няма на къде Simple Smile

# 556
  • Берлин
Аз съм под 60,но със сърдечно-съдово заболяване и пия лекарство до гроб. Затова съм в група 17-70 с хронични болести. Това пише в писмото. Искам да се ваксинирам с Бионтех. Току-що проверих за термин, няма никакви и за никога налични. Астразенека за мен е абсолютно непрепоръчителна. Ще звъня по телефона, онлайн май няма да стане. Не съм с частна застраховка.
От вчера на обяд синът ми е с пълния комплект симптоми. Звъняхме на 116117 /26 минути музичка до свръзка/. Любезен мъж ме изслуша и записа данни и тн. Десетина минути по-късно ми звънна бератер-лекар. Каза да пие много течности и да следим за болки в гърдите и черния дроб. А утре (днес) да се свържем с джи пи-то и то ще следва протокола. Тест никакъв не е направен, нито споменат. Самокарантинирахме се.
Пиша това не да се оплаквам, а ако на някого му се случи (дано не де), да знае какъв е протоколът.

# 557
Папурче,бързо оздравяване пожелавам! Hug Flowers Four Leaf Clover
Аз пък се чудя какво да правя- в БГ имам кола,която е на мое име,но я кара съсед на майка ми! Мислех като се приберем да му я продам официално,но с този Ковид и карантини в момента не виждам как ще стане... Някой знае ли какви са стъпките,пълномощно на майка ми ли трябва да издам,от къде точно? Само в консулствата ли се случват тези неща,а и колко струва? Thinking

# 558
sunny:*kiss: Пълномощно за шофьора, мисля, че иначе няма право да я кара, подлежи на глоба. Мисля, че има някакви стандартни, заверява се в консулството. Може да направите и пълномощно на майка ви, която да продаде колата от ваше име. И двата варианта съм пробвала, работят. Имайте предвид, че, ако някой продава колата от ваше име, трябва да имате валидна лична карта, не става със задграничен паспорт.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:37 от GlowFlow

# 559
Да, с пълномощно. Ние преди време трябваше да упълномищим големият ни син да движи въпросите по един наш имот в България. В консулството в Мюнхен направихме пълномощното.

# 560
Благодаря за отговорите,ще звънна в Мюнхен след Великден да попитам дали ми трябва термин или се ходи в работно време,и въобще какво е нужно!Никога не ми се е налагало да ходя при тях и много неща не са ми ясни.Ще трябва и отпуска да си взема сигурно,все пак живея на почти 100 км. от консулството! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 561
Носете пълномощното без да е подписано, подписва се пред тях. Ако правите такова за продажба се подписват и две декларации, които също се заверяват, не помня точно какви бяха, нещо от рода, че не дължите данъци и т.н., в нета има обяснения и образци.

# 562
sunny:*kiss,

Преди да тръгнеш към Мюнхен, провери, дали твоята провинция е към него или към консулството във Франкфурт. Имаше някакво деление, да не биеш път напразно.

# 563
  • Deutschland/HE
Най-добре е да потвърди Софт, но трябва да бъде заверен не само подписа на пълномощното, а и съдържанието и тогава е добре да го имате на флашка. Когато е свързано със сделки с имоти, се заверява със сигурност съдържанието, но за МПС не съм сигурна. Това оскъпява цената на пълномощното.

# 564
  • Germany
Sunny, аз понеже скоро правих пълномощни, да ти кажа е много трудна работа в консулството в Мюнхен. Чета във фейса, в момента дават термини за лятото,  юли-август. Дано успеят да измислят нещо и да ти дадат по-рано термин, но е много, много трудно. Доколкото четох из нета, ставало и със заверка при немски нотариус. Той заверявал само подписа, не го интересувало съдържанието.  Но пък после има още някаква процедура https://germany.sophista.info/pulnomoshtno-v-germania/

# 565
sunny:*kiss пълномощното трябва да е много конкретно иначе няма да стане .
И мисля има една друга възможност да не се занимаваш с Мюнхен, но не съм сигурна. Ще ти пиша какво имам в предвид да си прецениш.
Става дума за електронна идентификация , гарант или ел. подпис. Системата се ползва от няколко години, например ти усодтоверяват че си ти на лична карта, което по принцип става лично и пр. но ще проверя как се казваше. Сега бързам за един термин и после имам още сума неща да правя, че ще боядисваме яйца у една приятелка и само аз не успях да купя боя. В руския няма .

# 566
  • DE
Ние сме ползвали системата Евротръст за електронен подпис, не знам дали ще свърши работа за пълномощно Thinking https://portal.evrotrust.com/
И да, трябва изрично да е упоменато, че е за продажба на автомобил.

# 567
  • Берлин
Купонът е пълен. Личната лекарка нищо не можела да направи, корона праксисите можели от вторник да го приемат, ако станело много зле, да викаме линейка. С една дума- той е зле, но нямаме нито лечение, нито потвърден ковид.
Имам бързи тестове в бюрото си, ама май не е редно да излизам.
Дайте идея откъде да купим бърз (ще помоля някой да ни пусне в пощата.

# 568
При нас има в реве на касата, вероятно и в други супер маркети. Пускат редовно и в ДМ онлайн, но свършват бързо.

# 569
Папурче, лошо, че така абдикира личната лекарка. При нас видях на място в ДМ от бързите тестове, мисля, че онлайн може да се провери за наличност във филиал.

Общи условия

Активация на акаунт