214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Ти коя ваксина ще сложиш?

Не мисля, че Папурче е над 60 годишна, съответно няма да й сложат Астра Зенека.

# 541
Папурче супер се е получило, щом е както го искаш Stuck Out Tongue

Какви са тези тестове за зоо ? Къде ги четете тези? Тъкмо си мислих да отидем следобеда до Зоо то

# 542
Кьолнската например я отвориха, но се ходи само с тест и запазен час. Около нас и магазините вече са така.  Ходих да взема от Toom нещо за доматите и ме изненадаха.

# 543
при нас е само с чс, но не и с тест.
само всичко е заето. годишни карти се удължава валидността с 3 м.

# 544
Къде е това при вас?

# 545
Папурче, доколкото знам от колеги датата за ваксинация може да се премести по напред. Ти онлайн ли получи термина? С обаждане по телефона ставало. Доста колеги също имаха за май часове и получиха по-ранни за началото на април после.

# 546
  • Hamburg
Вчера получих златния лотариен билет- имам код за ваксина. Термините обаче са си типично по немски- първият възможен е на 26 май.  5 импфцентъра за цял Берлин...В 3 ваксинират с Бионтех, в 1 с Астразенека, в 1 по избор с една от двете. Никъде не се предлага Модерна.
В момента съм като бесен щъркел с тая тъпа маска, едва дишам отдолу на всичкото. Мъкаааа

Маските ще си ги носим въпреки ваксината.

Moderna се поставя в Erika-Heß-Eisstadion (Wedding). За там термините са кът, защото пазятт ваксините за втората ваксинация на всички, на които са им поставили Moderna във Velodrom (където вече бият само Biontech).

Частно или държавно си застрахована?   Поканите за граждани със заболявания ги изпращат само според данните на здравните каси. Чудя се, откъде ще получат данни за частно застрахованите.

# 547
В RP с атест от личния лекар също можеш да се регистрираш за ваксина в портала. Колежката ми и мъжът й се регистрираха тала преди две седмици и в понеделник ги ваксинираха с Модерна. За мъжът й знам, че е диабетик, при нея е проблем с гръбначния стълб, бях изненадана от приоризацията. И ние с мъжа ми се регистрирахме, но по линия, че сме enge Kontaktperson von Pflegebedürftigen, все още чакам отговор, но след цялата галимация с АЗ май ще си почакаме доста.

# 548
margolotta засяга нервите. това с гръбначния стълб може би е дори с по-висок приоритет от диабета .
не съм сигурна , но предполагам

# 549
  • Berlin
Ахаха, като чета, ще взема да отида до лекарите да ми пуснат едно натоварване с глюкоза, пък може и да се класирам за някоя ваксина по-рано.😂 Иначе не смея да  се изследвам от страх от диагнозата. А и дискова херния имам.🤔

А сега сериозно - къде мога да погледна тези нови решения? И за хранителни магазини ли ще изискват тестове вече? Да не ги отменят утре пак.

# 550
няма да стане за хранителните. иначе ще се напълнят ибей и куока с обяви - пазарувам с отрицателен тест срещу ... в район ...

# 551
  • в сърцето на един мъж...
Аз се ваксинирах в понеделник с АЗ. И буквално след 24 часа спряха ваксинирането.

# 552
Аз се ваксинирах в понеделник с АЗ. И буквално след 24 часа спряха ваксинирането.
И сега втората доза с каква ще е?

# 553
  • в сърцето на един мъж...
Казаха, че ще правят разни изследвания и понеже по принцип вторите дози трябва от средата на май да слагат, ще кажат дали ще е с тях или ще е с Йенсен ли как се казваше другата векторна ваксина. Предстои да разберем

# 554
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега по новините казаха, че на доброволни начала ще ваксинират с АЗ, т.е който се престраши.

Общи условия

Активация на акаунт