Не мога да се храня, дали е гастрит

• 1 635
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте на 22 години от 2 месеца и половина чествам болки около дясното подбедрие също така имам проблеми с това че не мога да ям имам апетит и то голям но като тръгна да ям трудно преглъщам започва да ми се гади чуствам голяма отпадналост почнах да отслабва ям малко и почва да ми тежи на корема имах голям стрес пиех доста алкохол не се храних редовно ако може помогнете защтото откчих през тези 2 месеца и половина.

# 1
  • Пловдив
Отиди на гастроентеролог.

# 2
Ходих казаха чи че имам остър гастрит питах за черния дроб казаха че нищо му няма правих изследвания какви ли не показват че всичко е наред гледаха ме и на ехограф и гастроскопия ми правиха най ме беше страх за черния дроб но изследванията покзват че е наред

# 3
Аз пия оризова вода от 1 месец, намаля болки и спира появата на диария и повръщане (поне при мен), но през този период не съм порвръщал, аз страдах 3 месеца, пиех какви ли не хапчета..

За гаденето:

Солети, сух хляб, за хапване, яж картофено пюре всеки ден както и банани, + оризовата вода, а когато гаденето стане силно пиеш 1 капачка мастика с вода, също изцеждаш лимон във вода и на малки глътки, хапчета церукал и цеган 2-3 пъти дневно, ако имаш и киселини (аз имах) гавискон и алмагел а, това ми бяха средствата за спазение срещу тази коварност, на мен по цял ден ми се гадеше, още съм така но вече е по леко, също пий чай от мента, бял равнец, жълт кантарион, и лайка, но оризовата вода трябва да е всеки ден поне по 2 чаши, и с лекарствата и режима ще те поуспокои (както мен) и след време ще се управим и ще сме като нови хора! Успех!

# 4
Спазвай диетата за гастрит и яж по малко .

# 5
Спазвав вече един месец но сутрин ми е най гадно вие ми се свят когато се будя виждам замаглено не очкавах че гастрита може да е толкова гаден

# 6
Диетата поне трябва да я спазваш 6-7 месеца, така ще е най-добре, сутрешното гадене е гадно знам, пиеш ли оризова вода, правиш ли това което ти казах ?

# 7
Гледам да ям по леки храни ям мляко банани супички пия чай от жълт кантарион още не съм пил оризова вода но ще пробвам иначе много ви тежи след хранене

# 8
Освен алкохол лекарств пиеш ли ?
Аз  също се бях докарал до подобно състояние, кафе на гладно, алкохол на гладно, стрес, появи ми се болка в дясно, тъст ми ме филмира че там е черния дроб и се хвърлих в един омагьосан кръг. Ходих на гастро изписа ми лекарсва (инхибитори на протонна помпа), мисля че те ми подтиснаха апетита, свалих 4-5 кг филмирах се още и така. Нещата се пооправиха лятото като почнх да ходя на вилата.
Не съм 100% сигурен, но при мен болките май бяха от коремната мускулатура, и май магнезия ми помогна, но пак казвам, това са си мои съждения.

Аз също съм с гастрит и инхибиторите ми помогнаха за него. Като не ги пия дълго време сутрин корема ме стърже много и търся да хапна нещо.

ПП: имай предвид че някои инхибитори не трябва да се пият постоянно.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 15:00 от IvanGeorgiew

# 9
Алкохол вече не пия защото се стреснах да не е черния дроб защо първия ден ме заболя мн от дясната страна до ребрата и го спрях ходих на кви ли не изследвания дали е черния дроб и казват че не е, мисля че съм си докарал и нервни кризи пия само хапчета за гастрит

# 10
И аз сега в момента като се наядох и ме заболя корема, а и сега има вирус, болки гадене повръщане и е по силно, но и нервите играят роля тук, аз затова ходих и на психолог защото от гадене не можех и до магазина да отида, и ми изписаха Золофт, от тях има ефект и горе-долу илизам, и до магазина спокойно си ходя.

# 11
И аз не мога изпитвам ужасно чуство вие ми се свят не мога да контактуват с мойте прители

# 12
Трудно ми е да нарека банан нещо леко, а какво има в млякото никой не знае.

# 13
Аз като хапна банан на гладно и ми стърже корема после от него.
Защо ли си мисля че всичко е от стреса я сподели малко за него.

Последното ми ходене при невролог завърши така:
- Проблеми със стомаха ?
 -Да, синдром на раздразненото черво
- Аха, знаеш ли от какво се получава? Стрес!
Лекарства някакви?
- За кръвно!
-На 36г, високо кръвно, нали знаеш че и това е от стрес.

# 14
Банана е лека храна и при мен проблеми е нямало с техния прием, ям всеки ден по 1 вече 3 месеца, кашичка, пюренце, оризова вода и хляб и солети, само това ям аз...

Общи условия

Активация на акаунт