Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 84 869
  • 825
  •   2
Отговори
# 180
Здравей, Денис
След 2 месеца прием на вит. Д и Б12 пуснах контроли. Качила съм в норма Б12, но вит. Д ми е 162 nmol/l от референтни 50-120 съгласно лабораторията. Как да процедирам предвид, че съм бременна в 20г.с.

# 181
Здравей, Денис,

моля за коментар за следните добавки и начина на приемането им:

1. Сутрин със закуската:
-  вит. Д 3000 ед. - - Омега 3 и 7

2. След закуска:
- 7 кето DHEA-S 100mg - - CoQ10 100mg - /изписани са ми от лекар поради ниско АМХ 0.52/

3. На обяд след хранене:
- витамин Б12 1000 мкг /2 пъти в седмицата/ - - вит. Б9 400мкг /Неофолик мета/
- вит. Б6 10 капки - - вит. Е /за подобряване дебелината на маточната лигавица/- / Тъй като има вит. Д ще намаля другия прием на 1000 ед. Трябва ли да правя някаква почивка заради вит. А, който също съдържа?

Отделно веднъж в седмицата пия Достинекс по 1/4 таблетка поради микроаденом на хипофизата и висок пролактин.

Моля за съвет какво още бих могла да включа за повишаване на прогестерона, подобряване качеството на яйцеклетките и маточната лигавица?

Прикачам и последните изследвания, които си правих.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Много благодаря!

# 182
  • София
Здравей, Денис
След 2 месеца прием на вит. Д и Б12 пуснах контроли. Качила съм в норма Б12, но вит. Д ми е 162 nmol/l от
Скрит текст:
референтни 50-120 съгласно лабораторията. Как да процедирам предвид, че съм бременна в 20г.с.
Здравей!
Направи ли някаква пауза, преди да пуснеш контрола и колко дни?
Дай и изходните нива на тези витамини - преди да започнеш приема им.
Какви дози приемаш?

Здравей, Денис,

моля за коментар за следните добавки и начина на приемането им:
Скрит текст:
1. Сутрин със закуската:
-  вит. Д 3000 ед. - - Омега 3 и 7

2. След закуска:
- 7 кето DHEA-S 100mg - - CoQ10 100mg - /изписани са ми от лекар поради ниско АМХ 0.52/

3. На обяд след хранене:
- витамин Б12 1000 мкг /2 пъти в седмицата/ - - вит. Б9 400мкг /Неофолик мета/
- вит. Б6 10 капки - - вит. Е /за подобряване дебелината на маточната лигавица/- / Тъй като има вит. Д ще намаля другия прием на 1000 ед. Трябва ли да правя някаква почивка заради вит. А, който също съдържа?

Отделно веднъж в седмицата пия Достинекс по 1/4 таблетка поради микроаденом на хипофизата и висок пролактин.

Моля за съвет какво още бих могла да включа за повишаване на прогестерона, подобряване качеството на яйцеклетките и маточната лигавица?

Прикачам и последните изследвания, които си правих.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Много благодаря!
[/spoiler]
Здравей!
Всички продукти, без В6 са хубави. На В6 - дозата е ниска и формата не е хубава, по-добре да е пиридоксал 5-фосфат ( метилирана форма)... но все пак, лекар го е назначил и е добре да се обсъди с него - аз само изказвам мнение.
Приемът на добавките е правилен.
Няма нужда да се почива от вит.А - дозата е ниска и формата не се натрупва - каквото е нужно се усвоява, другото се изхвърля.
Има тема за хормоните - въпросите за тях, в тази тема, се приемат за спам... но все пак, ще ти отговоря и по тях.
Е2 е висок - АГ или Ендокринолог трябва да прецени каква е причината?! - ИР, високи нива на андрогените и т.н.
ТСХ е висок, Т4  нисък - имаш Хипофункция на ЩЖ, добре е да провериш и Андростендиона + тест за ИР

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 17:27 от denis.

# 183
Много благодаря, Денис. Това означава ли, че витамин Е+А мога да го приемам през целия МЦ или трябва да е само преди овулация?

# 184
Здравей, Денис! Бременна съм в 10 г.с.  и вече месец и нещо пия витамин Д  Natural Factors 5000 IU на ден, защото резултатът ми беше 27  ng/ml   при реф.  стойности 32 - 80     ECLIA

Днес, след месец и 10 дни (пауза от 1 ден на не-взимане) резултатът е следният
25-OH-Vitamin D   S        33.8       ng/ml     32 - 80     ECLIA

Как би ме посъветвала да продължа? Опасна ли е тази ниска стойност и защо се покачва толкова бавно?
И би ли препоръчва добър продукт с DHA на този етап от бременността? (прочетох от теб, че е добре да се приемат 1000 единици на ден)

Блогадаря ти от сърце!

P.S.
Метилираните B12, B6 и B9 въобще не съм ги спирала и изследвала все още... Надявам се не мога да предозирам с тях.

Аз също пиех вит.D на Natural Factors 5000 IU на ден, за около 1,5-2 месеца вдигнах от 37 на 73, но не съм правила пауза преди второто изследване.. Вечер пиех с омега.
Относно Б12, пак за същия период и отново без спиране преди изследване вдигнах от 493 на 873 .. спрях за известно време, но лично не бих пила без да пускам контролни изследвания.
Не спирах прием преди изследване, защото планирам бременност и не искам да спадат стойностите, евентуално..

# 185
Има ли проблем вит Д и желязо да са на един прием?

# 186
bonibon_ да, пречат си на усвояването - хубаво е да има по-голям интервал в приема им (ако можеш 8 часа). Вит Д е добре да се приема след хранене, а желязото на гладно (ако не ти дразни на корема).

# 187
Към бременните момичета: може ли да споделите каква доэа б12 и б6 приемате по време на бременността?

# 188
  • София
Към бременните момичета: може ли да споделите каква доэа б12 и б6 приемате по време на бременността?
Преди четири години и половина приемах по една супена лъжичка бирена мая на прах ,разтворена в малко вода и тези витамини по едно на ден:
https://www.zdravis.com/product/1285/vitamin-code-raw-b12-vitamin-v-12.html

Пускахме честичко контроли и следяхме нивото да е в горна граница,общо взето с по една таблетка на ден си го поддържах,но и стартирах с висок Б12 (на горна граница).
След 15 седмица обаче Б6 не ми е назначаван повече,имах Б12,Желязо (+Още нещо за желязото),ТСХ,Д,Белтък,Албумин,ПКК +диференциално и ЦРП,коагулация ...  това е по спомен.

# 189
alaskata, каква доэа б12 и б6 приемаш?

B6 -50 mg, B12 -1000 mcg метилиани, D - 5000

# 190
Благодаря эа отговорите, много ми беше полеэно сравнението. От дни съм в голяма дилема с тоэи б12. Потърсих хематолог-няма свободни часове поне 2 месеца напред, а на гинеколога не му се эанимава с витамини.

Тогава моите таблетки с по 50-100 микрограма метилиран б12 не биха навредили. Нивата ми са някъде по средата, не са на горна граница. Ще си ги пия, поне преэ ден-два и ще контролирам нивата.

# 191
Момичета, а кафето пречи ли на усвояването на витамините от група Б?

# 192
Аэ съм чела, че да и дори че повишава нуждата от някои б витамини. Эатова пи(ех) кафе (и беэкофеиновото) с раэлика 1-2 часа от добавки и храна.

# 193
Аэ съм чела, че да и дори че повишава нуждата от някои б витамини. Эатова пи(ех) кафе (и беэкофеиновото) с раэлика 1-2 часа от добавки и храна.

Благодаря! Ще се опитам да ги наглася някак 😃

# 194
Здравейте! А тези от вас, които са забременели, докато са приемали Витекс или Лутеинум сн9, преустановили ли са приема му и по каква схема?

Общи условия

Активация на акаунт