Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 84 760
  • 825
  •   1
Отговори
# 150
Здравей Денис, четох че комбинацията фолиева киселина, мелатонин и  Мио инозитол подобряват качеството на яйцеклетката. Аз съм с два Мисед аборта. Мисля да почна да ги пия, но в какви милиграми да си ги купя и колко време да ги пия? Мисля да пия и зелен чай и чай коприва. Дали ще има някакво взаимодействие? Ще може ли мнение и за тези добавки? https://www.babyforte.de/shop/babyforte-kinderwunsch-60/
Благодаря за отделеното внимание предварително 🍀

# 151
denis, би ли погледнала въпрос #132. Благодаря!

# 152
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко време важат тези иследвания ?

# 153
Ето няколко добавки, които действат добре на ЛФ и  подпомагат функцията на ЖТ, респ. синтеза на прогестерон:
Омега 3, Омега 7, Ликопен, МВИ, Магнезий, Цинк, Вит. А, Е, Д, С, В-комплекс, Астаксантин, Мелатонин, ...

Благодаря за отговора, Денис Simple Smile
Имам още един въпрос, свързан с горното. Какви дози и как се приемат в този случай Ликопен, Магнезий, Цинк, Мелатонин? За другите си имам записки.

# 154
  • София
Здравейте,
Исках да споделя и да попитам за мнение. Пия от няколко месеца Б9 и вит.Д, а от 1 месец Б6, Б12, желязо като
Скрит текст:
спрях всичко за 7 дни преди изследването.. Успях да вдигна Б12, Б9, но вит. Д ми спадна при промяна на дозата от 5000 на 3000 единици. Също Желязото пада, но хемоглобинът ми се качва.  Спрях за известно време Б12, защото ми е на горна граница и продължавам с АФА водорасли (с тях плавно за няколко месеца Б12 стана от 330 на 490 , но за 1 месец по 1000 мг Б12).
TSH ми беше 0.53 декември месец - това е към долната граница, притеснително ли е? Ще пусна следващия път и другите щитовидни показатели и евентуално ще се консултирам с ендокринолог, ако има нещо извън норма. Недоспиването предполагам влияе.. както и сигурно много други неща, за които не знам. Уж гледам да лягам навреме, но не успявам.

Това са последните изследвания

а тези от февруари

Ще съм благодарна за коментари и съвети.
Хематокритът е висок, може да си дехидратирана и от там и по-високи нива на Хемоглобина + прием на В12 ( добавка, вкл. и водораслите) ... но по-добре лекар да направи интерпретацията.
За вит. Д - ако си била болна, може това да е причината нивата да са паднали ...пак лекар трябва да прецени.
За ТСХ - добре е, но той се тълкува заедно с Т3 и Т4.

Здравейте! Някой може ли да ми каже колко време важат тези иследвания ?
Скрит текст:
Най-общо, 3 до 6 месеца (МЦ), но този срок, определя лекаря който ги иска.
Когато се ходи на преглед/консултация е добре изследванията да са нови - от предния или текущия МЦ ... това са хормони, могат да се променят постоянно ... за 6 месеца, при по-напреднала възраст, ФСХ и АМХ могат доста да се променят.

Ето няколко добавки, които действат добре на ЛФ и  подпомагат функцията на ЖТ, респ. синтеза на прогестерон:
Омега 3, Омега 7, Ликопен, МВИ, Магнезий, Цинк, Вит. А, Е, Д, С, В-комплекс, Астаксантин, Мелатонин, ...

Благодаря за отговора, Денис Simple Smile
Имам още един въпрос, свързан с горното. Какви дози и как се приемат в този случай Ликопен, Магнезий, Цинк, Мелатонин? За другите си имам записки.
Ликопен - 20мг
Магнезий - 300мг
Цинк 15 до 30мг... зависи колко дълго се приема и какви са проблемите (зарази Ковид сега, не е добре, много да се стимулира Им.С-ма)
Мелатонин 2,5 до 3.0мг

# 155
Благодаря, denis!

# 156
Здравей Денис, тази добавка добра ли е при бременност? https://apteka.puls.bg/bg/drugi-hranitelni-dobavki/eskimo-breins … p-kaps-h-50-35053

# 157
  • София
Здравей Денис, тази добавка добра ли е при бременност? https://apteka.puls.bg/bg/drugi-hranitelni-dobavki/eskimo-breins … p-kaps-h-50-35053
Здравей!
Горе-долу, става.
При бременност, трябва да се приема 1000 мг DHA/дн. - тя е важна за бебето.
В тази добавка има Омега 6 - нямаш много ползи от нея ( източник са слънчогледовото, царевичното, от рапица олио и т.н.)
Омега 9 е зехтин, авокадо... може да си ги консумираш/ набавяш от храненето.

# 158
  • София
Момичета,преди забременяване каква Омега беше добре да се приема,с повече EPA  или DHA?

# 159
  • София
С повече ЕРА

# 160
Денис, може ли да ми кажеш дали е хубаво да се приема витамин Е, преди Зет трансфер за удебеляване на лигавицата на матката?
Кои витамини е хубаво да се приемат като цяло за по-добра имплантация?
Имам и въпрос за глобули Виагра, на миналия ми трансфер си купих няколко, пак за подобряване на лигавицата на матката, и ми останаха 4, но ги взех от аптека в станиол, без листовка (защото се правят в самата аптека) и не съм ги съхранявала в хладилник, а в кутия в шкафа. Дали е редно да ги ползвам или?
Благодаря.

# 161
Здравейте, Денис, момичета, изписаха ми следните добавки, поради липса на овулация (засега ще пробваме да стимулираме само с добавки, ако няма ефект минаваме на лекарства).
Моля за съвет как е най-удачно да се пият за постигане на най-голям ефект?

1. Инофолик - 2 пъти по 1 саше;
2.  Prim oil вечерна иглика - 2 пъти по 2 капс;
3. Омега 3 - 1 капс на ден;
4. Pregnacare - 1 таб на ден;
Отделно пия Дуфастон по схема от 16 до 25 ден - 2 пъти по 1, и фолиева киселина - 1 таб на ден.
Благодаря предварително за отговорите!

ПП. Направих си следната схема :
1. Инофолик - 30 мин преди храна, сутрин и вечер (12 часа интервал между приема);
2. Prim oil - 30 мин след храна, сутрин и вечер;
3. Омега 3 - на обяд с храна;
4. Фолиевата вечер преди сън;
5. Дуфастон - сутрин и вечер, след храна, но не съм сигурна как ще се съчетае с Prim oil??
6. Pregnacare - все още не съм го купила и не знам кога е най-добре.

Моля за съвет дали тази схема е добра? Как да съчетая дуфастона с prim oil? И кога да вмъкна Pregnacare?
Благодаря отново за помощта!

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 10:54 от deni_val

# 162
Здравейте искам да попитам тази фолиева киселина дали е подходяща  при бременност
https://www.amazon.de/-/en/Folic-Acid-Tablets-Metafolin-Bioavail … meti&sr=8-16б

# 163
Денис, може ли мнение за този Аргинин :
https://www.amazon.it/L-arginina-DOSAGGIO-piperina-gratuito-dall … sto/dp/B06XX16W9Q
Благодаря ти!

# 164
Денис, ок ли е да включа желязо между Триото и колагена сутрин? Т.е. Ресвератрол, след 40 мин добавката за митохондриалната биогенеза + R-ALA, след 40 мин. Триото, след 40 мин желязо 20 мг, след 40 мин колагена, след 40-60 Мин хранене.

Общи условия

Активация на акаунт