Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 803
  • 825
  •   1
Отговори
# 375
Витамин Е 67 mg (D-alfa tocopheryl acetate, получен от пречистено соево масло), соево масло, желатин, глицерин. 100 IU

Денис, мнение за този витамин Е и по колко трябва да се приема на ден. На опаковката пише по 1 т.

# 376
Эдравей, Денис Flowers Hibiscus

В 20 г.с. съм, но от 6 г.с. не ям млечни и месо, гади ми се от тях и съм пробвала нроени пъти. Трябва да приемам б12. Какво мислиш эа тоэи продукт?

https://www.amazon.de/Methylcobalamin-Vitamin-Lutschtabletten-Ve … Mb2dDbGljaz10cnVl
Това са таблетки эа смучене, 1000 микрограма на таблетка (метилирана форма).

Също така феритинът ми е с много добри стойности эа седмицата на бременността и 4 пъти по-висок от преди да эабременея. Вэимам 40-60 мг бисглицинат желяэо на ден с вит. Ц. Дали трябва да се увеличи доэата желяэо, ако вкарам и висока доэа б12, нали уж от б12 пада желяэото?

Хемоглобинът ми е паднал на 11,4 с референтни стойности 11,6-15,5. Преди да эабременея беше 12,4. Не се дължи на желяэото, по-скоро на б12, който съм почти сигурна, че е паднал доста (ще го иэследвам таэи седмица). С какво още освен б12 се вдига хемоглобин?

P.s. Хомоцистеинът ми е 4,9 в момента, а эабременях с 16. Това, че е паднал така драматично отдавам на неяденето на месо и високите доэи фолиева.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 12:32 от snowwhite12

# 377
snowwhite хемоглобина може да зависи и от белтъка. Щом не ядеш месо и млечни сигурно белтъка не ти е много ок, изследвала ли си го? Ако трябва пий протеин за бременни. А самото желязо как ти е, питам защото и аз съм в 21 г.с. хемоглобина падна малко, но и желязото ми не е много добро. Кое точно желязо пиеш, като марка? Аз пръсках спрей, но явно не го усвоявам добре и избирам нещо ново в момента

# 378
Здравейте, кога е най-добре да се приема МагнеБ6, преди или след хранене и мога ли да го приемам заедно с Б12, вит Д , Омега3 и дишат? Благодаря !

# 379
Алисън, мерси эа отговора. Не съм иэследвала белтък, но таэи седмица ще направя контрола на белтък, албумин, б12, б6, наистина си трябва предвид храната... Преди 10 дена иэследвах желяэо, феритин, хемоглобин, пкк, трансферин, тсх, хомоцистеин и някои др покаэатели.

Желяэото преди да эабременея ми беше ок, но то не е покаэател эа недостиг, по-скоро феритина. Феритинът ми някъде месец и половина преди бр. беше 13 или 14, точно на долната граница. До 6 г.с. приемах 60-80 мг всеки ден от това желяэо:
https://www.amazon.de/Eisen-40mg-nat%C3%BCrlichem-Vitamin-Einf%C … isen+b&sr=8-5

Много добре го понасях (и още е така), никакви нераэположения от него. След това почнах да повръщам и до към 15-16 г.с. вэимах само фемибион с малко желяэо, 14 мг, в него или метилирана фолиева и йод по отделно, предимно последния вариант. От 16 г.с. някъде преустанових приема на същото желяэо по 40-60 мг на ден, от 2 седмици нямам пропуск във вэимането на таблетките. Стойността ми на 02.08 беше феритин 65 (13-150), желяэо 90 ( 23-134).

Описвам подробно по седмици приема, эащото не е бил беэ прекъсване.

п.с. Какъв е тоэи протеин эа бременни? Има ли вкус на млечни и става ли като вариант вегански протеин?

# 380
Ох, на мен и феритина не ми беше много добре, въпреки че само към 8 г.с. ми го пуснаха, след това само желязо са ме карали да изследвам. Имам вкъщи ампули Тотема, освен тях да си започна, дано не ми се отразят зле на корема. За протеина не мога да кажа, не съм пила, но видях че има с вкус на шоколад 🤣

# 381
Благодаря,Денис!Имам доказана овулация при ФМ и с тестове.Ще опитам с добавките.ВМИ-масло от веч.иглика ли е?Препоръчваш ли марка за останалите?Благодаря!
Не препоръчвам марки, но ако ти си избереш нещо и ми го покажеш, мога да го коментирам - дали е хубав продукт или не.
В момента пия Фертил СМ 3пъти по 1т.и Овабууст 3пъти по 1т. на Фертилейд,Невробекс 3пъти по 2 т. на Актавис,Масло от веч.иглика на Хербамедика 3 пъти по 2 капсули,Мака на Био Херба 1 път по 1 т.Вечер преди сън смесени  в малко вода- Вит.Е на капки на Солгар  1 капка и Бета каротин на Омега Вита  по 5 капки.Вчера видях в аптеката едни витамини на Допелхерц,които съдържат Колаген.Казват се Комплекс за красота/колаген хидролизат,цинк,биотин и силиций/-добре ли е да ги добавя? Бета Каротин ще го пия до Овулация,после ще го спра. трябва ли да спра още нещо от тези които пия?Благодаря.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 08:00 от FBID100001272291541

# 382
Здравей Денис,
моля да ми препоръчаш качествена Омега 3 с високо съдържание на ДХА, която е подходяща за последния тримедтър от бременността?
Благодаря !
Здравей!
Не следя какво се предлага в БГ - ти си избери нещо ( ако искаш ) и ми го покажи.
[/quote]

https://healthstore.bg/now-dha-500-mg-90-drazheta - ето тази, например

# 383
Здравейте Simple Smile Бременна съм в 24+5 г. с. Ще съм благодарна за съвет относно витамините, тъй като АГ не им отдава значение, дори при дефицит.

Проблем ли е В6 над нормата? При референтни 5-30, миналия месец ми беше 11, сега - 66? Хомоцистеинът ми е 3.6.
В12 спада... В момента е 236.1 (реф. 145-569). Каква форма е препоръчителна при тромбофилия (вкл. хетерозигот MTHFR C/T) и в каква доза (видях, че има различни)?
Вит. D ми е 30.1 (реф. 32-80), приемам Вигантол 40 капки веднъж седмично и го качих за месец от 22.8, но не мисля, че е достатъчно...

Благодаря предварителни за насоките!

# 384
  • На изток от Ада
Здравейте, имам няколко кюретажа. Последният беше през февруари, дойде ми МЦ на 25 март. После 2 месеца ми идва през 26 дни после през 29 дни, 27 дни и днес дойде на 33 ден.
Дали мога да пия нещо, за нормализиране

# 385
Денис, моля за мнение за този Витамин Д
https://remedium.bg/vitamin-d3-1000-iu-x90-tabletki-natural-factors-154186/p
или този
https://remedium.bg/vitamin-d3-5000-iu-x-240-softgel-kapsuli-nat … re-s-way-154193/p

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:43 от toniboni

# 386
  • София
И двата са хубави, който си избереш.

# 387
Въпросче към Денис Simple Smile
 Б12 ФК и витамин Д има ли значение кога се изследват

# 388
  • София
Въпросче към Денис Simple Smile
 Б12 ФК и витамин Д има ли значение кога се изследват
От МЦ - не.