Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 775
  • 825
  •   2
Отговори
# 405
  • София
denis, по-горе си писала за препоръчителните стойности на феритина. Би ли ми казала за тази мерна единица какви са те - ng/ml при референтни граници 20 - 250. Пробвах да търся калкулатор за преобразуване, но не успях.
https://unitslab.com/node/72

# 406
Здравейте,

От две седмици се опитвам да си купя DHEA, но не намирам в аптечната мрежа. Няколко аптеки се опитаха да ми го набавят с поръчка, но се оказа, че го няма и в складовете.
Случайно някой да се е сблъскал със същият проблем и дали заете каква е причината за липсата на DHEA в аптеките?
Здравейте,
Имам неотпечатвана. Пишете ми на лично, ако искате да ви я изпратя

# 407
Денис, какво ти е мнението за Витекс? Да се приема в пременопауза, за хормонален баланс?

# 408
  • София
Денис, какво ти е мнението за Витекс? Да се приема в пременопауза, за хормонален баланс?
Пробвай - и да не помогне, няма да навреди Simple Smile Лично аз, не съм му фен... действа повече като плацебо Simple Smile
Колкото до хормоните, няма да ги нормализира - действа на някои симптоми, които са резултат от хормоналния дисбаланс.

# 409
Здравейте. Струва ми се, че биотинът и цинкът са ми ниски. Може ли да ви помоля за коментар на резултатите ми и съвет дали да приемам допълнително биотин и цинк, а също и има ли някаква специфична форма, в която да бъдат? Много ви благодаря!

# 410
Майка Зайка моя биотин е бил 365 и не са ми изписали да пия допълнително. За цинка не мога да кажа, защото др. Сигридов назначава Zinc in Serum, а твоя гледам че е in Blood и реф. стойности са други, но на мен ми изглежда ок.

# 411
Аэ бих приемала биотин, най-малкото эащото от него расте коса и ако не ми е в оптималните нива, ще имам чувството, че иэпускам нещо. :Д Това най-повърхностно каэано. Също не виждам причина эащо да не вкараш малко биотин на добавки. Само че внимавай, ако ти е ниско желяэото(феритинът). Спомням си, че високи доэи биотин го помижават. Поправете ме, ако греша.

# 412
Здравейте Мили дами, Денис ! Simple Smile
От доста време следя темата, но не съм се осмелявала да пиша. Отчайващо се нуждая от съвет и бих била много благодарна за всяко мнение и насока. Simple Smile Много се извинявам предварително за дългия пост...
На 36 години съм и изведнъж се оказва , че съм в менопауза с много високи нива на FHS и LH, нисъм естадиол и тотално нисък АМХ. Репродуктивните специалисти ме насочват изцяло към донорска яйцеклетка, с която идея свикваме с мъжа ми в момента. ( не сме подали още документие)
Имам предписана терапия за поддържане на яйчниковата функция от противозачатъчни (Милигест ) и аспирин ( Акорд ) плюс хранителната добавка Елевит.
През тези няклко месеца съм правила доста изследвания и като цяло положението от тъм витамини е следното :
- Доста нисък Витамин D - боря се да стигна минималната референтна стойност (  31.7 при 32 - 80 )
- Желязото е ок , обаче феритинина е доста нисък 18.12 ( 13 - 150)
- Фолиева киселина много ниска 11.6 ( 8.8 - 60.Sunglasses
Паралелно с това реших да се консултирам с една жена , която много ми е помагала през годините и се занимава с алрернативна медицина - добавки, билки. Според нея при мен проблемът идва от хипофизата и не правилно оросяване , имам някакви блокажи както се изрази. Даде ми да пия една добавка Q Protect .
И тук идват хилядите ми въпроси : (като се опитвам да стоя здраво стъпила на земята и да не се хващам за сламки Simple Smile
1. Ако си започна терапията от противозачатъчни (Милигест ) и аспирин ( Акорд 75 мг. ) плюс хранителната добавка Елевит, мога ли да вземам и тази добавка Q Protect , тъй като съдържа и гинко билоба а знам , че май - не  е много добре аспирин +  гинко билоба ? (Изследвала съм Д Димер - 0.1 ( 0 - 0.5) )
2. Мога ли допълнително да продължа да вземам по - високи дози Vit D? Заедна с магнезий ( доста спортувам ) ; желязото ще пробвам от храната да го набавя, че като цяло не ям много месо
3. Като цяло може ли да ми препоръчате и други добавки за моя случай?
Благодаря много от сърце !

# 413
Здравейте Мили дами, Денис ! Simple Smile
От доста време следя темата, но не съм се осмелявала да пиша. Отчайващо се нуждая от съвет и бих била много благодарна за всяко мнение и насока. Simple Smile Много се извинявам предварително за дългия пост...
На 36 години съм и изведнъж се оказва , че съм в менопауза с много високи нива на FHS и LH, нисъм естадиол и тотално нисък АМХ. Репродуктивните специалисти ме насочват изцяло към донорска яйцеклетка, с която идея свикваме с мъжа ми в момента. ( не сме подали още документие)
Имам предписана терапия за поддържане на яйчниковата функция от противозачатъчни (Милигест ) и аспирин ( Акорд ) плюс хранителната добавка Елевит.
През тези няклко месеца съм правила доста изследвания и като цяло положението от тъм витамини е следното :
- Доста нисък Витамин D - боря се да стигна минималната референтна стойност (  31.7 при 32 - 80 )
- Желязото е ок , обаче феритинина е доста нисък 18.12 ( 13 - 150)
- Фолиева киселина много ниска 11.6 ( 8.8 - 60.Sunglasses
Паралелно с това реших да се консултирам с една жена , която много ми е помагала през годините и се занимава с алрернативна медицина - добавки, билки. Според нея при мен проблемът идва от хипофизата и не правилно оросяване , имам някакви блокажи както се изрази. Даде ми да пия една добавка Q Protect .
И тук идват хилядите ми въпроси : (като се опитвам да стоя здраво стъпила на земята и да не се хващам за сламки Simple Smile
1. Ако си започна терапията от противозачатъчни (Милигест ) и аспирин ( Акорд 75 мг. ) плюс хранителната добавка Елевит, мога ли да вземам и тази добавка Q Protect , тъй като съдържа и гинко билоба а знам , че май - не  е много добре аспирин +  гинко билоба ? (Изследвала съм Д Димер - 0.1 ( 0 - 0.5) )
2. Мога ли допълнително да продължа да вземам по - високи дози Vit D? Заедна с магнезий ( доста спортувам ) ; желязото ще пробвам от храната да го набавя, че като цяло не ям много месо
3. Като цяло може ли да ми препоръчате и други добавки за моя случай?
Благодаря много от сърце !
Здравей,
много си млада за менопауза и донорска яйцеклетка. Цикъл имаш ли и колко e FSH и естрадиола?

# 414
Здравей,
много си млада за менопауза и донорска яйцеклетка. Цикъл имаш ли и колко e FSH и естрадиола?
[/quote]
===
Sad Последно имах цикъл юни. Уш всичко беше наред.. според гинеколозите, които посещавах съм имала нещо хормонално и да сме си тествали за бебе.(имах нередовен цикъл и задържани фоликули). Но никой не ми е споменавал за менопауза и ИЯР.
Та..преди година и половина си бях пуснала всички изследвания си бяха наред . Сега ги пуснах покъртителни.
Пих трисекванс да си предизвикам цикъл ...FSH 50-60 , естрадиол почти никакъв, АМХ - 0.1.
И идея си нямам дали ще ми дойде някакъв цикъл.
Дали да пробвам едни месец нещо само яко с добавки да видя дали нещо ще се промени?
Или просто направо да пускаме документите за донорска ?

# 415
Имаш ли антрални фоликули и овулация? Ако съдя по това, че имаш предписана терапия с противозачатъчни, явно не, но все пак ако имаш, ти препоръчвам да пиеш вит. Е, А, В комплекс, МВИ, Таурин+R-ALA+PQQ и Ubiquinol. За съжаление все по-често чета за дори по-млади жени с ИЯР, но второ мнение търсила ли си? Хубаво е да се потвърди диагнозата преди окончателно да преминеш към ДЯ

# 416
Здравей,
===
Sad Последно имах цикъл юни. Уш всичко беше наред.. според гинеколозите, които посещавах съм имала нещо хормонално и да сме си тествали за бебе.(имах нередовен цикъл и задържани фоликули). Но никой не ми е споменавал за менопауза и ИЯР.
Та..преди година и половина си бях пуснала всички изследвания си бяха наред . Сега ги пуснах покъртителни.
Пих трисекванс да си предизвикам цикъл ...FSH 50-60 , естрадиол почти никакъв, АМХ - 0.1.
И идея си нямам дали ще ми дойде някакъв цикъл.
Дали да пробвам едни месец нещо само яко с добавки да видя дали нещо ще се промени?
Или просто направо да пускаме документите за донорска ?
[/quote]
Минавам през нещо подобно и при мен възникна спонтанно. Ще ти пиша на лично какво да направиш, важното е да знаеш, че състоянието ти е обратимо, само не губи надежда!

# 417
денис,взех си едни капки от турция,какво мислиш и как е добре да ги взимам? мерси за хиляден път предварително
https://www.hepsiburada.com/orzax-ocean-d3-k2-vitamin-damla-20-ml-pm-HB00000ZT3WZ

# 418
Здравейте Денис, за пръв път публикувам в групата, виждам, че сте с много опит и ерудиция и ще съм Ви много благодарна, ако ме посъветвате. Въпросът ми е следният: правим опити за забременяване, не от много отдавна, но тъй като се откриха отклонения при съпруга ми, реших да си пусна на своя глава някои изследвания и да поема юздите в свои ръце, тъй като репродуктивният ни доктор твърде бързо ни насочи към Икси, но така или иначе и за там аз трябва да съм с хубави стойности. По-надолу публикувам щитовидните ми изследвания, витамин Д, Б12, фолиева киселина и желязо ( половите хормони са ми напълно в норма, така че тях няма да ги публикувам). На база на щитовидните ме диагностицираха с Хашимото и изписаха Л тироксин ( пия го от 14 дни вече), ям и по два-три бразилски ореха на ден. За витамините: Виждам, че навсякъде имам дефицити. Това ми е ясно. Затова почнах с 6-7 капки вигантол на ден, поръчах си от серията на better you: вит Д+вит К 3000 UI спрей, вит b12 спрей и желязо 10 mg спрей. Когато пристигнат ги почвам и тях. Отделно пия Fertil F, което е една немска добавка за предбременост, по 1 хапче на ден, което съдържа следните стойности (снимани стойности най-отдолу). Въпросът ми е: Бихте ли споделили какви стойности на витамините и желязо реално целя за успешна бременост и според вас тази програма оптимална ли е? Благодаря Ви много предварително!

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 17:32 от Juyii

# 419
Здравей, Денис, тъй като и този месец няма бебе, реших да започна прием на М2ТОН. Четох много добри отзиви за него, според теб добра ли е тази добавка? Проблемът ми е липса на овулация и нисък прогестерон. Този месец мисля, че хванах ОВУ с тестове и БТ, след като регулирахме пролактина, който пък беше висок.
Няколко месеца пих прегнакеър, но реших да сменя с М2ТОН.
Отделно приемам инофолик, ФК, омега 3, прим ойл вечерна иглика, витамин Д, дуфастон и достинекс в определени дни.
Дали мога да включа и М2ТОН?
Витамин Б12 е на горната граница, затова засега няма да пия.
Загледах и ето тази А+Е. ОК ли е според теб или да ги търся по отделно?

Благодаря предварително за мнението!

Общи условия

Активация на акаунт