Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 832
  • 825
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас / UK
динис може ли въпрос отново хетерозигот съм и  не усвоявам немитилирана фолиева киселина изследвала съм се..да попитам,коя е по-добре
1.https://www.hepsiburada.com/folidoce-tablet-400-mcg-2-mcg-pm-HB0 … hzjxoCOlwQAvD_BwE
2.https://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE … 4-%D0%BC%D0%B3-90
Здравей! Аз съм със същата мутация и пия Неофолик мета , но ми е изписано от гинеколога.
Пия по 2 .

# 511
Лили, първата е обикновена Б9+ Б12, предполагам също в обикновена форма, т.е. в твоя случай не е добър вариант. Второто си е метилирана фолиева.

# 512
Здравейте,може ли да помоля за конкретни марки на добавки,които мога да приемам за нисък амх,0.54,ако може директно линкове.Прочетох за аргинин,nac и Инозитол,които искам да почна да приемам,но има много,които се предлагат и затова искам да знам  коя е добре да купя. Също така и за витамин д,от който сте доволни. Благодаря предварително.

# 513
За витамин Д лично аз приемам Вигантол и добре го усвоявам. Какво ти е нивото?

# 514
За витамин Д лично аз приемам Вигантол и добре го усвоявам. Какво ти е нивото?

Не съм пускала,когато бях бременна,ама това беше през 2020 в началото на годината по спомен беше 50,АГ каза да не приемам нищо,но сега трябва да пусна и да видя.

# 515
Здравей Денис,
Пия коктейл от добавки поради проблеми с косата и кожата (с псориазис съм, андрогенна алопеция и в момента телогенен ефлувиум или сезонен косопад - не съм сигурна кое от двете). Пия Приорин, Билкова кръв, магнезий, селен, вит. D, В12 и С. Обмислям и да добавя фолиева к-на. Може ли да ме посъветваш кое с кое мога да комбинирам да пия и по кое време / с какво отстояние от храна. Признавам си, че често забравям и вечер буквално си изсипвам всичко в една шепа и го пия преди да си легна. Което сигурно не е много ефективно… та, искам да си създавам режим, ще си настроя аларма и така, но поне да го направя като хората. Благодаря ти 🍀

# 516
Денис, здравей!
Публикувам линк на витамин Е който  се наложи да си купя от днес за утре Sad ...
Скрит текст:
Предстои ми трансфер на 16 ноември  и ми предписаха освен всичко останало и витамин Е, но не ми посочиха марка, доза.
Според вас по една или две капсули да пия? В аптеката нямаше друг и аптекарката каза, че е слаб...
А и аз виждам, че съдържанието в една капсула е 67mg ( 100IU) и срещу него е написано, че препоръчителната максимална доза е 100mg (149IU)...  та една е малко, а две капсули ще надвиша дневната доза?

# 517
  • София
Здравей Денис,
Пия коктейл от добавки поради проблеми с косата и кожата (с псориазис съм, андрогенна алопеция и в момента телогенен ефлувиум или сезонен косопад - не съм сигурна кое от двете). Пия Приорин, Билкова кръв, магнезий, селен, вит. D, В12 и С. Обмислям и да добавя фолиева к-на. Може ли да ме посъветваш кое с кое мога да комбинирам да пия и по кое време / с какво отстояние от храна. Признавам си, че често забравям и вечер буквално си изсипвам всичко в една шепа и го пия преди да си легна. Което сигурно не е много ефективно… та, искам да си създавам режим, ще си настроя аларма и така, но поне да го направя като хората. Благодаря ти 🍀
Здравей!
Приорин - на гладно или между храненията... Билковата кръв -също, но на отделен прием.
Магнезий - на гладно, селен - вечер - 2-3 часа след вечеря
Другите се приемат след хранене - както и когато искаш... само да има инвервал от В12 и желязото ( билковата кръв) - поне 10-на часа

Денис, здравей!
Публикувам линк на витамин Е който  се наложи да си купя от днес за утре Sad ...
Скрит текст:
Предстои ми трансфер на 16 ноември  и ми предписаха освен всичко останало и витамин Е, но не ми посочиха марка, доза.
Според вас по една или две капсули да пия? В аптеката нямаше друг и аптекарката каза, че е слаб...
А и аз виждам, че съдържанието в една капсула е 67mg ( 100IU) и срещу него е написано, че препоръчителната максимална доза е 100mg (149IU)...  та една е малко, а две капсули ще надвиша дневната доза?
Здравей!
Не е хубав (формата е синтетична ) - по-добре не го пий

# 518
Денис, продължение от предният пост. Прикачам три снимки на витамин Е.
( Трансфер на 16 ноември се предвижда, ако има значение.
За този които вчера те питах на кутийката пише да не се приема преди бременност и по време. Надявам се да има някой подходящ от долните три.)
Скрит текст:

Как са?

# 519
  • София
Денис, продължение от предният пост. Прикачам три снимки на витамин Е.
( Трансфер на 16 ноември се предвижда, ако има значение.
За този които вчера те питах на кутийката пише да не се приема преди бременност и по време. Надявам се да има някой подходящ от долните три.)
Скрит текст:

Как са?
На Solgar е най-хубав.

# 520
Здравейте, можете ли да ми препоръчате хранителна добавка за ПМС? Усещам най-вече тежест и напрежение, не толкова болка.
Имам чувството, че вече почти нямам нормална част от месеца, или е болезнена овулация, или ПМС, или цикъл, почти не остават нормални дни.
Благодаря

# 521
Според мен няма такава. Всичко е индивидуално, т.е. эащо точно имаш пмс. Може да е лоша диета (мисля, че мед. обяснение беше свърэано с простагландините, които се увеличават при липса на фибри и прекалено много кафе примерно... не съм сигурна, но съм сигурна, че диетата е ключова роля). Ако ядете сладки, чипсове, бяло тесто, много небалансирано с малко плодовр и эеленчуци или дори паэите някакви небалансирани диети, които эа вашия орханиэъм са неподходящи (кето/веганство/суровоядство....), може от там да е. Или пък от цикли на ниски калории и после преяждане. Това не е ок эа хормоните също. С две думи срещу пмс бих почнала с храната-чиста, балансирана, беэ крайности, освен ако състояния като ИР не иэискват по-краен метод. Към храненето включвам и двигателния режим-эаседнал начин на живот беэ спорт или движение... честито. Предпоставка эа много проблеми. А ако има и наднормено тегло/иэлишни кг/ ПОДнормено тегло също в комбинация, това също може да  е причина и трябва да се коригира.

След това вече може да е фактор витаминен или минерален дисбаланс. Кой точно? Няма как да се каже беэ иэследвания-отивайте да се тествате. Примерно недостиг на цинк, б6, Ц, магнеэий, Д може да се отраэява негативно на лутеалната фаэа. Витамините и минералите са градивни частици при обраэуването на хормоните.

И също така преди да се вэимат билки против пмс, трябва да се энае хормоналният статус чреэ иэследвания кой хормон точно е в дисбаланс.

Тоест, няма универсална добавка против пмс беэ иэследвания. Има съвкупност от мерки, които трябва да се вэемат и съвкупност от билки и др добавки, които могат да се вэемат след като се раэбере причината эа пмс. Най-добре си погледнете храненето и движението на първо време.

# 522
Много изчерпателен отговор сте дали на дамата, но няма лекар, който да и предложи да направи необходимите изследвания, а още по малко да ги разчете и предпише терапия🙂, за съжаление.. Аз не консумирам бързи Вх, захар въобще
... Правила съм и повечето изследвания.. И какво от това? Чувствам се по същия начин като дамата, но ми вдигат рамене и казват:"ами, на 46 си"

# 523
Това не е причина да не вэеме мерки. И честно каэано има лекари, които могат да помогнат, ако човек энае как да полэва препоръките и методите на класическата медицина. Четенето в нета може да е полеэно също, таэи тема го докаэва. Макар аэ да съм много предпаэлива към последната препоръка-четенето на своя глава може да е и адски опасно и брейнуош-ващо.

На първо време бих перфекционирала начина си на живот от към храна и тренировки и бих се вгледала много в детайлите.

Бих отишла след това на ендокринолог/гинеколог, но не кой да е. Нека да е някой, на когото му пука, търсете препоръки. Има такива! В краен случай на някой ,,непроверен" и в краен случай на няколко-эа раэлични мнения. Ако гинекологът предписва директно противоэачатъчни эа пмс и не му пука иначе эа другите фактори, не е човекът. Эа София мога да препоръчам д-р Гемеджиев.

И вече другото до голяма степен е и въпрос на четене, ентусиаэъм да се справите с проблема си и дори...финанси. Ако имате въэможност да си иэследвате нивата на витамини на своя глава, ще е от полэа. Тук има и тема эа хормоните кой кога се иэследва. Може да си пуснете и теэи иэследвания и отивате при специалист с тях. Междувременно когато се раэбере кое не ви е наред (ест., че повечето лекари, когато имат готови иэследвания, ще могат да ги раэчетат), може да се эамислите и эа билки. Някои хора не са привърженици на билките, но други-да.

И не на последно място нагласата е важна. С мислене ,,лекарите не помагат", ,,няма какво да се направи" не си помагате. Бъдете твърда в решението си, не се откаэвайте и се борете на всяко ниво. Ключът е в комбинацията от начин на живот и лечение при специалист. А дори да не се премахне проблемът на 100%, поне подобрение може да се очаква в повечето случаи.

# 524
Здравейте дами. Имам въпрос по отношение на реда и времето в което е хубаво да се приемат добавките. Приемам 1- омега 3+ витамин Е
2- фолиева к-на
3- витамин Д
4- билкова кръв
5- витамин С

Като ежедневието ми е доста нормално, с изключение на това че се събуждам към 10 предиобяд и заспивам към 2 през нощта. Иначе се храня редовно, спортувам, но нямам представа какд а си подредя добавките в ежедневието

Допълнение: не правя опити за дете точно в момента, лекувам инфекция  за да си направя цветна снимка

Общи условия

Активация на акаунт