Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 858
  • 825
  •   1
Отговори
# 525
Denis, здравей
Искам да попитам на какво отстояние от приема на Метизол могат да се приемат витамини, омега 3, магнезий.

Благодаря ти.

# 526
  • София
Denis, здравей
Искам да попитам на какво отстояние от приема на Метизол могат да се приемат витамини, омега 3, магнезий.
Благодаря ти.
Ако "витамините", за поливитаминни комплекси, т.н. Мултивитамини и  съдържат желязо, вит. Д, калций... -  8 часа, от всички други добавки - витамини, минерали (магнезий...), билки, ЕМК ( омега 3...) ... - 4 часа интервал

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 14:07 от denis.

# 527
  • Бургас
Здравейте, можете ли да ми препоръчате хранителна добавка за ПМС? Усещам най-вече тежест и напрежение, не толкова болка.
Имам чувството, че вече почти нямам нормална част от месеца, или е болезнена овулация, или ПМС, или цикъл, почти не остават нормални дни.
Благодаря

На мен ми помага, когато пия В комплекс, магнезий/може и като шуслерови соли/ и рескю малко преди и първите дни на цикъл.

# 528
Денис, при прием на т3 трябва ли да се спазват същите интервали от време спрямо добавки, храна и т.н, както при еутирокс/л-тироксин?

# 529
Здравейте, пуснах си вит Д и е доста нисък 31,3 nmol/L ( реф 80-250). Взех си Д3 + к2 на BetterYou, но не мога да преценя по колко трябва да приемам. Има таблички в нета по колко трябва, но са направени при изледван Д3 в други мерни единици (ng/ml). Преди време пиех Вигантол, но без особен ефект. Надявам с този спрей да е по-добре. Бихте ли ми казали как да калкулирам?

# 530
Денис, здравей!

Какви добавки е хубаво да се пият при кърмене? В момента приемам пробиотик, омега-3 за кърмачки и вит.Д (за моя имунитет).

# 531
  • София
Денис, при прием на т3 трябва ли да се спазват същите интервали от време спрямо добавки, храна и т.н, както при еутирокс/л-тироксин?
Да, интервалите са същите.

Здравейте, пуснах си вит Д и е доста нисък 31,3 nmol/L
Скрит текст:
( реф 80-250). Взех си Д3 + к2 на BetterYou, но не мога да преценя по колко трябва да приемам. Има таблички в нета по колко трябва, но са направени при изледван Д3 в други мерни единици (ng/ml). Преди време пиех Вигантол, но без особен ефект. Надявам с този спрей да е по-добре. Бихте ли ми казали как да калкулирам?
Здравей!
Дозата вит. Д трябва да е около 8-10 000МЕ/дн., вит. К2 около 200-240мкг/дн. Приемат се след по-мазно хранене.
Контрола след 30 дни прием + 10 дни почивка.
Провери нивата на желязо, феритин, трансферин, ЖСК, Хемоглобин... може и В12 да е нисък

Денис, здравей!
Какви добавки е хубаво да се пият при кърмене? В момента приемам пробиотик, омега-3 за кърмачки и вит.Д (за моя имунитет).
Здравей!
Изборът не е много голям.
Може да включиш коластра, МВ при бременност и кърмене (те са най-често за двата периода)... или ако намериш за след раждане и кърмене.

# 532
Здравейте, бихте ли ми препоръчали  пречистане Омега 3 подходяща за бременност и в какво количество  трябва да се приема?

# 533
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали  пречистане Омега 3 подходяща за бременност и в какво количество  трябва да се приема?
Здравей!
Само да вметна, че при бременност и кърмене, по-полезна за бебето и нормалното протичане на самата бременност е Омега 3 с повече DHA или само DHA, като дозата на DHA трябва да е около 1000мг/дн. Приема се след по-мазно хранене.
Лека бременност

# 534
Aз лично пия на NOW  дха . Има я във вариант 250 и 500

# 535
Аэ пия омега 3 на GLS, 3 капсули съдържат някъде 900-1000 мг дха, не помня точно. В 32 гс съм, вэимам ги от 4 месец.

# 536
denis, в темата за изследванията ми беше помогнала преди време за уточняване на дозата на желязото и витамин Д.
Днес правих контрола и резултатът след едномесечен прием на Easy Iron 25mg и 10000 IU витамин Д е:
Хемоглобинът пак е нисък - 116
Но пък феритинът е скочил с малко - от 15.8 ng/ml на 20.33 ng/ml
Желязото също има завишение - от 13.7  µmol/L на 14.8  µmol/L
Витамин Д е добре -  60.90  ng/ml при граници от 11.5 до 60

Въпросът ми е да продължавам ли с тази доза на желязото? Знам, че бавно става попълването на депата.
Също така каква е поддържащата доза на витамин Д? Искам да приемам от витамина, за да не изпадна в дефицит до следващата контрола, защото само в кръг се въртя. Допълвам нивата, после спирам, дефицит и пак отначало.

# 537
Impatiens какви са били стойностите на вит Д преди това и за какъв период си успяла да го вдигнеш?

# 538
  • София
denis, в темата за изследванията ми беше помогнала преди време за уточняване на дозата на желязото и витамин Д.
Скрит текст:
Днес правих контрола и резултатът след едномесечен прием на Easy Iron 25mg и 10000 IU витамин Д е:
Хемоглобинът пак е нисък - 116
Но пък феритинът е скочил с малко - от 15.8 ng/ml на 20.33 ng/ml
Желязото също има завишение - от 13.7  µmol/L на 14.8  µmol/L
Витамин Д е добре -  60.90  ng/ml при граници от 11.5 до 60

Въпросът ми е да продължавам ли с тази доза на желязото? Знам, че бавно става попълването на депата.
Също така каква е поддържащата доза на витамин Д? Искам да приемам от витамина, за да не изпадна в дефицит до следващата контрола, защото само в кръг се въртя. Допълвам нивата, после спирам, дефицит и пак отначало.
Да, много бавно се попълва желязо, трябва да продължиш приема. Ако искаш се консултирай и с Хематолог - така е редно.
Включи вит. С - 500 - 1000мг/дн., след хранене, то подпомага усвояването на желязото.
Спазвай си стриктно условията за прием на желязо - приема се на гладно, с вода, поне 2-3 часа преди хранене и кафе/чай. Преди и след хранене и особено по време на хранене, не трябва да се пие кафе, чай (зелен, черен...) ... ( напр. сандвич с месо и чай Simple Smile )
Включи храни богати на желязо, червено месо, черен дроб, риба, миди ... червено цвекло, червена чушка, ябълки, портокали, мандарини, грозде ... какао, меласа ... и т.н.
Вит. Д е добре - поддържаща доза  е 1000 до 2000МЕ, понякога се налага и по-висока доза. Коя ще бъде оптималната за теб, се преценява от контролите?!

# 539
Impatiens какви са били стойностите на вит Д преди това и за какъв период си успяла да го вдигнеш?
32.8 беше стойността и за един месец приемах по 10000 IU. Контролата е направена 10 дни след последния прием.

denis, благодаря!
Да, мисля, че ги спазвам повечето неща - желязото ми е първото нещо, което приемам сутрин, още като стана в 6 часа, закусвам в 9 часа. Малко трудно ще ми е с храната, че риба не ям, но да, пилешкия дроб го бях забравила.

Общи условия

Активация на акаунт