Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 879
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
Аз имах същия въпрос преди месец. В крайна сметка не намерих тук клиника от която да ми признаят ЦС. Освен това се оказа,че искат лекар да те носочи, изследвания..дори ПСР ми казаха. Да не говорим, че в БГ и болят тия снимки. Реших, че това е загуба на време и пари и нямаш гаранция, че ще я признаят в Турция. За това си хванах автобуса, отидох, за 2ч бях готова и се прибрах.

Здравейте, имам нужда от конкретна препоръка- къде в София (или дори България) правят качествени цветни снимки. Нужно е да поясня какво имам предвид под качествена.
Провеждаме ИнВитро процедура в Истанбул (Мемориал) и им е нужна преди трансфера. Казаха, че снимки, които са правени в Бг са 90% некачествени (не е обхванато достатъчно или са неясни) Налага се да повтарят снимката самите те (т.е. губи се месец, плаща се отново и тн) Та, има ли някой сред вас да попада в тези 10%, да е отишъл със снимка от България, която да е била с добро качество, да не е имало нужда да повтарят. И ако да, в коя клиника е правена? Благодаря предварително.

# 466
Отдавна бях правила в Надежда , погледнаха и не са коментирали да е лоша. Но правих там , защото имах вече аборт и кюртаж и бяха минали години. Може да рискувате тук и да си направите. Като не я харесат вече , ще идете там. Тук съм правила два пъти с упойка и не съм имала болки. Там болеше, но за половин минута - издържа се , не е нещо супер неприятно. И моят съвет е голяма клиника - Надежда или друга такава. И си искайте и снимки на флашка/ диск - би трябвало да дадат.

# 467
здравейте момичета, имам въпрос- тези от вас, които са били на пролутекс- как го спряхте и в коя седмица? Малко съм притеснена, че ми казаха да го спра внезапно в 7ма седмица, тъй като чета из нета често, че се бият по- продължително прогестероновите препарати. Интересно ми е вашият опит какъв е? Благодаря предварително!

# 468
здравейте момичета, имам въпрос- тези от вас, които са били на пролутекс- как го спряхте и в коя седмица? Малко съм притеснена, че ми казаха да го спра внезапно в 7ма седмица, тъй като чета из нета често, че се бият по- продължително прогестероновите препарати. Интересно ми е вашият опит какъв е? Благодаря предварително!
Аз имам лош опит , след като Сигридов ми каза да го спра в 10 седмица. При мен така или иначе нивата бяха ниски на прогестерона , и след седмица паднаха рязко и почна кървене няколко дни и до там. Аз мислих , че ако има проблем , ще включа пак прогестерон (утрогестан), но не стана.
Но попринцип казват да се спира около 10-та седмица и повечето жени нямат проблем. Турците мисля , че тогава казват - по-добре слушайте тях.
Аз бих ги слагала и до 12-та седмица , защото при тях няма как да стане плавно намаляне. Ако си на 1 инжекция.

# 469
благодаря за отговора в този час, сансаа. А мен точно турският лекар ми каза да ги спирам, без да изследвам прогестерон. Затова съм малко притеснена, чета че се спират около 12та, когато плацентата си е оформена и поема щафетата. В същото време да продължавам да бия на своя глава също ме притеснява, защо ми казва да спирам, ако има риск...

Аз имам лош опит , след като Сигридов ми каза да го спра в 10 седмица. При мен така или иначе нивата бяха ниски на прогестерона , и след седмица паднаха рязко и почна кървене няколко дни и до там. Аз мислих , че ако има проблем , ще включа пак прогестерон (утрогестан), но не стана.
Но попринцип казват да се спира около 10-та седмица и повечето жени нямат проблем. Турците мисля , че тогава казват - по-добре слушайте тях.
Аз бих ги слагала и до 12-та седмица , защото при тях няма как да стане плавно намаляне. Ако си на 1 инжекция.

# 470
Redberry може при мен да е било изключение . Първо тогава ми беше ест. бременност . Уж всичко беше наред , но не се знае на 100 % . Отделно после решиха , че може би имам проблем с прогестерона и при успешната бременност бях много дълго с прогестерон.
Обсъди си и с лекарят тук и , ако трябва пак си говори с лекарите от Турция , питай все пак дали да продължиш повече . Аз точно за сроковете с прогестерона три пъти на моите им звънях , за да съм сигурна.
Евентуално - да заместиш с утрогестан и да го намаляш плавно.
Аз знам за жена , която беше в Бахчеджи и го спря мисля в 10-та седмица без проблем .

# 471
Аз бях на Progestan ампули плюс Кринон гел и ми казаха от Турция да ги спра в 12 седмица.

# 472
на мен кринона ми казаха турците в 12 та да спра , аз питах доктора той каза че ще го спреи след прегледа който ми се пада в почти в 14 та седмица , така че си случам аз АГ то

# 473
Аз бях на инжекции прогестан декс до 12та седмица по предписание на турците, след това останах на дуфастон до към 20та по спомен. Не бих спряла прогестерона толкова рано...като продължих да пия се рових за разни статии дали продължителният прием не би имал отрицателен ефект, но не намерих такива. Навсякъде пишеше, че по-скоро би помогнал, отколкото навредил.

# 474
Слушайте си АГ-то тук. Турците дават предписание, но то е стандартно за всички. АГ-то ви следи и знае точно на вас какво ви е нужно.
Аз Кринона го спрях в 10-та г.с, защото доктора така ми каза, но всичко е индивидуално.
А защо изписват и тези ампули заедно с Кринон? Не трябва ли да е индивидуално ако примерно ти е нисък прогестерона? Аз при предишната ми бременност съм била само на Кринон. Сега ми изписаха и ампулите, но не съм изследвала прогестерона.

# 475
Слушайте си АГ-то тук. Турците дават предписание, но то е стандартно за всички. АГ-то ви следи и знае точно на вас какво ви е нужно.
Аз Кринона го спрях в 10-та г.с, защото доктора така ми каза, но всичко е индивидуално.
А защо изписват и тези ампули заедно с Кринон? Не трябва ли да е индивидуално ако примерно ти е нисък прогестерона? Аз при предишната ми бременност съм била само на Кринон. Сега ми изписаха и ампулите, но не съм изследвала прогестерона.

Аз имах зацапване и затова ми назначиха впоследствие и Progestan. Отначало бях само на Кринон.

# 476
благодаря за отговорите, свързах се с лекаря в Турция и ми каза, че няма да навреди да си бия инжекциите по- дълго. И сега идва въпросът ми, на някоя от вас да ѝ е останал пролутекс 25мг, който да мога да закупя? Благодаря и хубава вечер!

# 477
Отдавна бях правила в Надежда , погледнаха и не са коментирали да е лоша. Но правих там , защото имах вече аборт и кюртаж и бяха минали години. Може да рискувате тук и да си направите. Като не я харесат вече , ще идете там. Тук съм правила два пъти с упойка и не съм имала болки. Там болеше, но за половин минута - издържа се , не е нещо супер неприятно. И моят съвет е голяма клиника - Надежда или друга такава. И си искайте и снимки на флашка/ диск - би трябвало да дадат.

Аз има снимка от надежда с разчитане , която въобще не отговаря на реалността. Единственото нещо е премахнати здрави тръби. Определено в Турция не харесаха качеството на снимката. Аз не бих рискувала с тази прехвалена клиника.

# 478
Здравейте, дами!
Моля за вашето съдействие. Обмисляме да посетим Истанбул за преглед и консултация, двуомя се между др. Е. Тургут и др. Г. Карлъкая. По мнения на тукашни лекари съм с лека форма на поликистоза, като никакво лечение не са ми прилагали (не било нужно, да съм пиела витамини, даже не казаха какви...), е  1 година не мога забременея. Имах повишен пролактин, който нормализирах с Достинекс. На партньора ми не са правени никаки изследвания, ще ги направим в Турция за по-сигурно. Ще съм благодарна, ако споделите вашето мнение за посочените лекари. 💐☘

# 479
Здравейте, дами!
Моля за вашето съдействие. Обмисляме да посетим Истанбул за преглед и консултация, двуомя се между др. Е. Тургут и др. Г. Карлъкая. По мнения на тукашни лекари съм с лека форма на поликистоза, като никакво лечение не са ми прилагали (не било нужно, да съм пиела витамини, даже не казаха какви...), е  1 година не мога забременея. Имах повишен пролактин, който нормализирах с Достинекс. На партньора ми не са правени никаки изследвания, ще ги направим в Турция за по-сигурно. Ще съм благодарна, ако споделите вашето мнение за посочените лекари. 💐☘
Здравейте, колко ви е повишен пролактина?
Прави де едно изследване за микро и макропролактин, в МД де прави в София, и ако макропролактина ми излезне в норми не у нужно да приемате лекарства за понижаване на пролактин. Ако макропролактина ви и в норми можете да ди направите опита без проблем. Казвам го от опит, бях в същата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт