Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 8)

• 44 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Не мисля, че няма нищо хубаво по молове, магазини за дрехи. Има си различни серии, линии в различните марки, дори и в бюджетните има примиъм линии. Въпрос на оглеждане и проби е. Simple Smile
За шивачите съм скептична, ако имам мой изпитан шивач ок, но иначе като цяло е хазарт.

# 601
Много често съм си пазарувала дрехи от Истанбул, често съм ходила и смея да кажа, че дрехи с бобчета нямам, ни избелели, нито окъсели.
Често преправям, защото съм 1,58 см и панталон, дънки, много дълги рокли.. а и стеснявам.

# 602
  • пустинята Гоби
И аз бих си шила дрехи, ако намеря читав шивач. Баба ми шиеше, колко неща ми е ушила милата, все по мои изчанчени модели. Но насляпо да ходиш, да мериш и накрая да не се харесаш - риск, който в наши дни не си заслужава. Аз едни дънки като нося да ми подгънат, после все не харесвам дължината. Уж все меря-струвам, аз ли съм крива, те ли. Вече купувам само точно.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 21:32 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 603
Имам приятелки, които редовно купуват известни европейски марки от Турция, и да в скъпите магазини има доста повече избор от нашите магазини, хеле пък в Бургас.

# 604
Тарти, ужас, ако така се докарам някой ден да дойдете да ме убиете, поне да не плаша хората.
Да те убием няма, но ще те заключим LaughingLaughing

# 605
  • София
Аз си намерих шивачка, обаче й нося само поправки, че за цяла дреха ще ми отреже главата.
Преди това свеки ми е шила 2-3 неща.

# 606
  • В градината...
Шиенето си е риск. Харесвам си модел, но платът трябва да е 1 към едно, за да стои по същия начин. А вече кой как ще го ушие е друга работа. Макар че тази зима се змислях, имам един вълнен плат тюркоаз, изкушаваше ме мисълта да го дам да се пробват с едно палто.

# 607
Аз пък не копирам модел, отивам и казвам искам пола от този плат, с висока талия, без талия, с копчета, без копчета, с подплата, без и т.н. така както аз я виждам...и жената в повечето случаи се справя.
Примерно ако ми трябва определен цвят за някоя блуза/пуловер. Като сравня не ми и излиза много скъпо в сравнение с полите на българските къщи./Ваяна примерно/

# 608
  • Бургас
Аз затова искам да се науча да шия и плета.За да мога да си направя дреха каквато ми харесва.Дядо беше майстор, пазя дрехи, ушити от него, дори някои палта съм ги обличала, към днешна дата са актуални.Всичко до последния детайл е изпипано.Не знам обаче дали ще имам търпението и времето да стигна такова ниво, че да ушия нещо качествено.

# 609
Нямам нерви и време да се занимавам с шивачки.
Абсолютно ненужно ми е при голямото количество предлагане за всеки вкус и джоб.

# 610
  • София
Навремето майка ми ме е водила по шивачки, когато нямаше нищо по магазините.
Сега за нищо не света не бих ходила, даже дънки спрях да подкъсявам. Подгъвам ги само.

# 611
Нищо не мразя толкова колкото дънки които не са ми по мярка. На времето когато нямахме избор съм скъсявала, но сега не са ли ми точно и не ги купувам.

# 612
  • някъде под слънцето...
И аз не харесвам шивачки.
Предпочитам да си купя готово.
Нямам нерви за шиене, плетене или готвене.
Адмирирам жените  на които им се отдава.
Спомням си , че като студентка вечно врънках сестра ми да ми прави дрехи по кройки от Бурда, а мама да плете пуловери по някакво  немско списание.
Голяма досада бях.
Как ме изтърпяваха не знам.
Дрехи от български брандове не съм купувала от както заминах По принцип,  когато съм в България не обикалям по магазинини молове, старая се да прекарам максимално време с близки  приятели.
Агент развесели ме с избора на българска дреха за американския паспорт Simple Smile
Скрит текст:

Нашата клетва беше малко "шир потреба".
Тоест в коридора на районния съд.На бързо, да не би да размислим  и да се откажем Simple Smile
 Бях си по дънки и пуловер.
Сега чакаме да впишат брака ни сключен в Българив  в  районния  градски регистър, за да бъде признат тук , та докато се наканят може и да ми мине мерка да съм по официална Simple Smile .

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 11:26 от sl

# 613
Аз бях с бежав ленен панталон и бял топ. Joy

# 614
Moята клетва беше доста официално събитие. В тъмносин тоалет бях, с пола.

Общи условия

Активация на акаунт