НОЕМВРИЙСКИ мами сладки чакат бебчета - наградки

• 11 745
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Честита нова тема и от мен Simple SmileТолкова много сте изписали, че пак ще се олея с моя пост май...
Цвети, дано процедурата с Ран мине отлично!
На Точка и Есма желая бързо изписване!
Elimira, evita, ive, и всички мами с болки, стискам палци да устискате до последно!
За пъпчето - тук ни казаха, че преди да е паднало е добре с 90 град. спирт да го обработваме.
kluki, честито ти легълце. И аз очаквам с нетърпение да донесат в къщи моето
karil, имаш предвид петна появили се от бремеността, нали?Въпреки, че би трябвало сами да изчезнат след раждането,  има кремове за махане, но доколкото знам са добри тези на марки като Vichy.
Момичета, и аз като Iviche, се опитвам да се насладя вече на бремеността. Последните дни си мисля, как искам да забавя момента на раждане на бебчето,,харесва ми да го усещам как ме рита и как реагира на ласките ми, докато е в тумбака Simple Smile
За дрехите - и аз имам само едни дънки за бременни, за по-студеното време,,и не ми е до тях - до последно жуля с един 7/8 панталони, че са ми много удобни. Ама в събота съм на сватба и от сега се чудя кво да облека,,а и какво ще правя на сватбата Simple Smile не пия, не пуша, и хора не трябва да играя  newsm78
За корема - да,,малките деца много се впечатляват,,както и някакви жени,,,като ме видят в профул с този остър корем,,направо се обръщат след мен Simple Smile
Мишенце, явно си права за термините и датата на раждане. Детето на кумовете ни се роди почти 3 седмици преди термина си и сега е на 2 години, но много по-дребничко от останалите деца на тази възраст.
Дари М - за леглото. Там откъдето си купих кошарата, ще ми сложат обикновен шперплат, който да закрива чекмеджетата, за 8 лв! Идеята е да не прашат нещата,,,иначе като сложиш спалния комплект върху матрака, той виси до долу и не се вижда тази дъска(или дупката).
лучиа, за обрязването,,аз лично много се чудя как в Щатите това е нещо нормално,,даже е ненормално да не си обрязан. Но не смятам че бих го направл с моето момче.
jenny, тези термометри тип биберонче, не бих си взела, защото не е сигурно че на бебето ще му хареса бибата и може да я плюе  Naughty. За термометрите знам, че от при измерването и при бебчета, от показаната температура, се вадят 5 градуса.
Дени, все повече се ядосвам на тези наши лекари. Вчера един приятел, които е анестезиолог в Мадрид, ми каза, че това за епидурала не е вярно!
Каза, че само болката изчезва, а напъните се усещат. Просто тези наши "специалисти" тука, или не са наясно, или не са добри в слагането на упойката, което се прави на дози. Момчето спомена че в тяхната болница 99% раждат с епидурална.
Мишенце, за книгите - аз си поръчах тази на тримата автори по интернет, защото четох добри отзиви за нея. Взех си и една на Лоранс Перну, защото бях много доволна от нейната книга за бременността. Тази детето е за 1 година обаче май не е кой знае какво,,но все пак..Иначе чета Спок вече за 2 път Simple Smile

Благодаря на всички майчета, които ми дадоха съвет за главоболието. Може и да е било от времето. Дано не е било мигрена, че туй чудо се нелекува  Cry. Незнам при вас как е, но аз имам липса на апетит от края на 6 месец. Нищо не ми се яде и насила пъхам препечени филийки с масло и чай.
За токсоплазмозата - реших, че няма да се изследвам,,ама май ще се замъкна за по-подробна ехография при Давидков, че да видим профила на бебчо. Все си мисля, че накрая може и момче да излезе. За името на момче е голяма дилема - искам да е М, а нито едно име не ми харесва Sad дайте идеи. Ако е момиче засега сънм харесала ЛИНА, но знае ли човек. Имам едно усещане, че ще се роди на Андреевден
(30.11),,и тогава????

# 106
  • София, Дианабад
Привет и от мен днес  Laughing
Стискам палци Фъстъчка и Есма да са добре и бебчовците да си стоят в коремите до когато им е времето!  Grinning
Цвети, пожелавам ти всичко да мине с Ран по възможно най-лекия и безболезнен начин!

Горис, Лучия - пазете се и дано няма повече такива моменти!

Цвети, Дени - относно легълцето - не ми допада идеята, че е открито, защото се праши малко или много, но явно няма да имам избор. А и да не бъде открито чекмеджето изобщо не е сложна работа. Легълцата в Премама са с плоскости, а не изглеждат по-различно от българските, но пък цените са им по-различни.

Клюки, честито ти легълце и да ти кажа и аз имам подобни болежки и според мен са си типични стомашни проблеми. Вчера бях така и пих и 1 Но шпа, но нямаше ефект. Изобщо  не знам като ме заболи нещо откъде идва това.  newsm78

Аз исках да ви питам друго нещо  - знаете ли как става избора на педиатър и кога трябва да стане - питах в Здравния форум и за конкретен педиатър в 15 поликлиника, но никой не отговори  Sad
Много хора ми препоръчват  хомеопат да бъде лекаря на бебчо. Обаче, аз съм нещо скептчино настроена по въпроса. Изобщо не съм привърженик на лечението с антибиотици, но пък и хомеопатията не ми се вежда надеждна. Кажете вие какво мислите? newsm78

# 107
Пазете се момичета! Сега сме на финала! Аз като ходя си придържам коремчето отдолу, инстиктивно хем го нося хем го пазя. Наложи се да хода с рейса до докторката и никой не ми отстъпи.....и се бутат ужасно и аз последна се качвам и слизам...

# 108
Здравеите мами! Ниамам комп...На мамите в болница-стискам палци!На Ран сащо!!! Лек и хубав ден!!!  bouquet
В понеделник ще пиша за бебо..в неделиа сам на преглед.  bouquet
KARIL

# 109
Здравейте! Още един хубав и слънчев ден  Hug
Аз сутринта си помислих - ей, устиска бебока още един ден /демек за вчера/.  Много ми се иска да вляза поне в 37-ма седмица, ама в крайна сметка както стане - важното е всичко да е наред.
Стискам палци на Фъстъчка и Есма и се надявам скоро да пишат!
Карил мислех си, че си се присетила нещо и  пак обикаляш бясно магазините /както с кошарката/   afwitch
Цвети, дано с малкия нещата да може да се оправят без да се мъчи детенцето. Милото като си представя сладката му муцунка и само като си помисля че нещо може да му правят ме побиват тръпки  ooooh!  Нацелувай му сладката муцунка от нас  Heart Eyes
Момичета да ви питам - имам си няколко китки в хола, много си ги обичам...ама четох че за бебето не е добре да има в дома цветя. Как мислите дали трябва да ги махна  Tired все пак те са в друга стая, няма да бъдат до бебето...
И се чудех - смятате ли че това кога горе долу ще родиш може да е наследствено  newsm78 Замислих се над това, тъй като онзи ден майка ми ми разказваше нещо за ражданията в родата - майка ми е седмаче, аз и брат ми сме родени в 8-ми месец... та така се замислих, не че е важно  Whistling
Тези болки - като предменструални значи са си контракции. А аз си мислех че е защото ми пораства матката. А кои контракции са знак че ще раждаш - тези дето ти е твърдо коремчето или предменструалните?
Значи вече да си знаем всики - независимо коя кога ще роди е дала тържествен обет че ще бъде с групата. Толкова много минахме заедно... а и наистина постоянно се мислим една друга и не е честно някак си изведнъж да изчезнеш  Crazy
Хайде стига съм писала, после може пак да се разпиша   bouquet

# 110
  • София
Дари, аз съм си харесала педиатърка от нашата поликлиника, която си е лекар, но И хомеопат. Това ме устройва идеално. Аз съм много против антибиотиците, самата аз съм пила 3-4 пъти през живота си, от които първият - на 16 години. Майка ми е имала кураж да не ми дава предписаните и не е сбъркала. Но тогава не е имало хомеопати... 

Чудя се само дали да й се обадя преди да родя или след това newsm78

# 111
Скоро бе6е повдигната темата за релакс музиката за бебета и все забравям да ви пусна линка към един страхотен сайт.Песни4ките вътре са невероятни,аз ли4но си ги свалих вси4ки и съм си ги сложила на едно СД и всеки ден си ги пускам.Много успокоява6то ми действат,а бебката над нас която е на 13 месеца като ги 4уе у веднага по4ва да танцува (танца представлява кривене на дупето  hahaha) и да се смее.Ло6ото е 4е не са целите песни,но като ги запи6ете на диск не се усе6та толкова много преминаването от една песен в друга и зву4и доста добре.

http://www.lovelybabycd.com/listentocds.html

за свалянето тези картинки с бебетата са отделните албуми и отдолу са изредени песни4ките.За свалянето им десен бутон и доунлоад.....свалят се за секундизУфф как го обясних само.
Дано съм била полезна   bouquet

# 112
  • София
Здравейте мацки! Аз днес не отидох на лекцията, защото нещо ме наболява вдясно и щге полежа днеска-утре.
Чакам с нетърпение Горис да каже как са Фъстъчка и Есма.

Цвети
дано операцията мине по-бързо и Рани скоро да се въстанови Praynig

Деничка обещавам като дойда в Стара Загора да се обадя, въпреки че с мъжа ми ходиме сравнително рядко, а и сега като се появи бебо ще е още по-рядко.

Дари 15 п-ка тази в Дианабад ли е? Ако е тя на мен ми препоръчаха там за педиатър д-р Василева, а и д-р Ралчева, която води лекция за "Захранването на бебето" в у-ще "9 месеца" и е секретар на движението на българските педиатри също работи в дианабадската поликлиника.

Момичета да ви питам къде правят матрачета по поръчка, защото нашето легълце е с нестандартни размери и ми трябва матрак  някъде 65/150. Помагайте за пореден път с информация Praynig

Засега спирам, защото на бебо не му харесва да седя дълго време свита на компа и започна много да ме побутва ниско долу. После пак ще се включа.

# 113
  Привет и от мен Wink И аз много се надявам,че всичко с нашите мами и техните дечица ще бъде наред Praynig
  Тали,няма проблем с цветята,стига да не са в една стая с бебо Peace
  Аз днес пак пазарувах Embarassed-както нямах нищо купено,така вече с дрешките съм готова WinkАма то си било краста LaughingКазах ви,че количка вече имам,питането ми сега е за ваничките/може  и да съм ви питала вече,ама не ми обръщайте внимание-паметта ми изневерява напоследък Mr. Green/-вие анатомични ли си взехте,или обикновени,с шезлонг към тях newsm78 И другото- една хавлийка за баня достатъчна ли е,или да взема две?!?
  Уф,и мен ме почнаха гадните киселини Sick
  Хайде, до скоро Heart Eyes
  П.П. А никой ли няма път към Търново Cry-ей,така да се видим Sad

# 114
Здарвейте мамчета
толкова много теми сте изписали
аз от месец и нещо стоя в болница за задържане и чакам да влеза в деветия месец.Все още съм там но ме пускат за по два часа и когато мога влизам във форума но ми е невъзможно да прочета всичко
искам само да кажа на тези които имат някъкъв проблем да стискат зъби всичко ще се оправи и пожелавам хубави и здрави бебчета

# 115
Angeliha, стискам ти палци да устискаш и всичко да мине "по вода", като му дойде времето. Peace
SOPHI, ако знаеш как ми се идва в Търново - много го харесвам този град, още повече че отдавна не съм ходила там. Но......сега съм тук и чакам, а като се роди бебето, живот и здраве, ще се разходим един ден. Hug
За ваничките - аз лично предпочитам обикновена с шезлонг. На Марена ваничката още я ползваме, а е вече на 4год., докато анатомичните умаляват много по-рано.

# 116
  • у дома...
Здравейте мамчета! Мен вече може да ме пишете към септемврийските майчета. На 29.09. се роди дъщеричката ми Ангелина - 1800 гр. 46 см. За сега още е в Института по педиатрия в ковьоз, но ако е рекъл Господ, в понеделник ни местят в Първа градска болница в отделението за недоносени деца. Благодаря на Бог и на всички лекари във Втора градска болница, че спасиха живота на бебчето ми.

Искрено се надявам сред останалите ноемврийски мамчета да няма вече такива изненади и при вас всичко да е наред.

# 117
  • София - Дианабад
Привет, мами!
МНОГО ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ОТ ФЪСТЪЧКА. ТЕ С ЕСМА СА ДОБРЕ. Есма чака да ражда секцио, но не се знае кога все още. Фъстъчка днес е получила алергия от Спазмалгон, като се видяхме, все още леко й бяха подути очите. Открили са й албумин в урината, на което смятат, че се дължало изтръпването на ръцете. Днес са й правили всякакви изследвания, утре ще се знае какво точно е положението. Тя се държи много смело, казва, че е добре и че се чуди защо са я задържали в болницата. Изглеждаше весела. Потвърдили са й, че бебо ще е момиче и сега е спокойна. Ще остане под наблюдение още няколко дни. Извод: НИКОЯ ОТ НАС ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА И ЯДОСВА ЗА НИЩО!
Ние днес също бяхме на преглед, от днес официално съм по МАЙЧИНСТВО Grinning. Акушерката отново каза, че тоновете били за момиче, а докторката на ехографа спомена за момче. После се засмя и каза: "Е, значи при всички случаи ще познаем Simple Smile". Аз й казах, че таткото ще я почерпи здраво, ако тя познае за момче Wink. Само че ние ще си останем неведоми до последно явно. Нищо, тъкмо ще е интересно.
Мони, тъкмо си пиша по icq-то с кумовете, тъй като и те са си поръчвали матраче по размери. Магазинът бил на матраци "Тед" по платения паркинг до Женския пазар м/у Пиротска и Тодор
Александров. Не разбрах и аз точно къде, но ще продължавам да разпитвам и ще ти кажа.
Момичета, и ние имаме проблем с женско име - МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ С "О" ИЛИ СЪС "С". Благодарим ви предварително! А за мъжко име с "М" предлагам Мартин.
Току-що прочетох за второто ни ноемврийче.
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАМА VELINOVA I ДЪЩЕРИЧКАТА Й АНГЕЛИНКА. ЧЕСТИТО И НА ТАТКОТО!newsm44 newsm44 newsm44

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 20:06 от goris

# 118
Angeliha, стискай още малко, не остана! Всички сме с теб  Hug
Velinova, честита ти дъщеричка! Дано наддава бързо на тегло и скоро да се гушкате в къщи! Ако имаш време и желание, ще се радвам да споделиш повече за раждането.

Радвам се, че Есма и Фъстъчка са добре. Горис, благодаря, че ни информираш за тях и ще очакваме още новини утре. А за имената - със С на мен ми харесва Сия/а/на, а с О май няма голям избор  newsm78 - Оля, Огняна...Иначе за мъжко с М, и аз съм се спряла на Мартин (в случай, че има изненадка и беб има буба  Laughing)

Лека вечер, мамчета и целувки!

# 119
Честито момиченце на мама velinova !!! baloni

Общи условия

Активация на акаунт