Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 858
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
Тоест майка ти е търсила социален статус чрез женитбата - статусът на омъжената е по-висок от този на неомъжената. Сега правят същото. Нищо не се е променило. Хората се женят и развеждат по едни и същи причини - емоции, статус, пари, власт, възпроизводство.

Търсили са да изпълнят нормата, а тогава тя е била да не останеш стара мома. Сега няма такова нещо.

# 436
Тоест майка ти е търсила социален статус чрез женитбата - статусът на омъжената е по-висок от този на неомъжената. Сега правят същото. Нищо не се е променило. Хората се женят и развеждат по едни и същи причини - емоции, статус, пари, власт, възпроизводство.

Така обяснено - да му се отще на човек. Не се ли женят щот се обичат.

# 437

Така обяснено - да му се отще на човек. Не се ли женят щот се обичат.

Сега вече ойде коньо у реката с темата. Joy

# 438
  • София
Разбира се, че се женят, защото се обичат.
Че и деца с любов правят и раждат.

Това виждам аз, останалите са изключение, не масово явление.

# 439
  • София
Обичането е емоция и фигурира в мотивите за женитба и развод.

Нори, не знам какво изпълняване на норми? Хората се женят еднакво и се развеждат еднакво като причини.

# 440
Обичането е емоция и фигурира в мотивите за женитба и развод.

Нори, не знам какво изпълняване на норми? Хората се женят еднакво и се развеждат еднакво като причини.

Обществено наложени.

# 441
  • София
Не само "обществено". Имаше и вид законово налагане. Имам предвид ергенския данък.

# 442
  • София
Данъкът никога не е карал хората да се женят.

# 443
  • София
Но се ли налагаше, ако нямаш брак след определена възраст? Освен поради липса на деца, де.

# 444
Но се ли налагаше, ако нямаш брак след определена възраст? Освен поради липса на деца, де.
По мои наблюдения пък,зачестиха браковете.От приятелките ми няма нито една без брак,даже миналата година се ожени последната,от около 17 години са заедно с мъжът й.
Андариел,как да не се женят по любов хората?Защо пари и власт споменаваш,те по полов път ли се предават?Само с пари не става,няма ли любов как да тръгнеш да създаваш семейство?
Имало е ергенски данък,не знам след каква възраст.И е бил причина поне за по-набързо да се женят ,казвали са ми го.

# 445
  • София
Пак да кажа - любовта Е емоция. Четете!

# 446
Абе по онова време "стара мома" си е било направо диагноза.

# 447
  • Варна
Във всяко време има диагнози - сега ако се оженят млади, първо почва чуденката какъв им е етносът.
Тъй че, и тогава и сега, човек трябва/е трябвало да мисли преди да предприеме тази стъпка.

Ако има значение, от 68 г. ергенския е в този вид
«5 % за лицата от 21 до 30 навършени год., 10 % за лицата от 30 до 35 навършени год. и 15 % за лицата над тази възраст. Данъкът се събира до навършване на 45 години от жените и на 50 години от мъжете». Семейните се освобождават от този данък до 3 год. от сключването на брака,  от него се освобождават и: родителите, чиито деца са починали или са мъртвородени; слепите, глухите и лицата с установена група инвалидност или установена стерилност. Ако тези лица са семейни, освобождават се от данък и двамата съпрузи».
Преди това е и по-рестриктивен.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 15:49 от plqsak

# 448
Абе по онова време "стара мома" си е било направо диагноза.

Кое е туй време?
То и сега често се казва за някоя, че е не..... ..... и затова е нервна.

# 449
Лъжа ли е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт