Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 813
  • 714
  •   1
Отговори
# 540
На 23 като бях и не бях срещнала подходящият човек,какво трябваше да направя?Да родя ей тъй от някой?Ми не мерси .И сега съм си супер .
Андариел,говориш ли ги тия работи на твоите деца,които май бяха 20+,ако не се лъжа разбира се.
Да бе,ти ако беше на мястото на прабаба си,щеше да си грохнала от кърска работа на 40 .Да не говорим за процента мъртви бебета и родилки по оновавреме.Ай стига с тая биология .

# 541
  • София
Разбира се, че сме ги говорили тези неща. Казвала съм неведнъж, че няма да охкам и да ахкам, ако утре ми сервират такива житейски събития като женитби и бебета. Навремето ние бяхме на сходна възраст, когато заживяхме заедно и решихме да се женим. Появата на децата е Божа работа. Ние се справихме сами в София, значи и децата ни ще се справят, още повече, ако сме в един и същ град. А и да не сме, пак ще помагаме с каквото можем, няма да ги оставим.

# 542
  • София
Не знам, ама братовчедка ми беше в шок, като забременя с трето на 38 и ѝ треснаха едно тесте изследвания, че била в рискова възраст, бащата на 40 и той.
Та.....

# 543
  • София
На 38 е рискова, така е. Сега поне може да си ги направи тези изследвания, преди 20 години не бяха така нещата.

# 544
  • София
Имам си безкрайно сладък племеник, ама предната девойка беше само 4 години преди това и тя в шок.

# 545
  • София
Просто е възприето  над 35 г да се води рискова.

# 546
  • София
Не е просто възприето, а явно има защо.

# 547
Има,според репродуктивният ми лекар е 13-23 г.На тази възраст нито ми се гледаха деца,нити имах образование,нито партньор.
И както писах ,не само жени на 35 раждат деца със синдроми.

Наистина ли е казал, че идеалната възраст е 13-23г или е станала техническа грешка с долната възраст? Ранната бременност също се води рискова. Преди 19-20 годишна възраст не се препоръчва бременност, тъй като организмът все още не е напълно съзрял. Някои лекари дори казват най-рано на 21.

# 548
  • София
Доколкото зная се основават на статистически данни за проява на някои аномалии на плода и възрастта на майката. Във всеки случай по-добре да ги има тези възможности за тестове, отколкото да ги няма. Който ще да се сърди, че на 35 го смятат за рискова възраст, важното е да се знае какви са рисковете.

# 549
  • София
Едва ли разликата между 34 г и 35 г е чак толкова голяма, но официално е възприето 35 г.
Иначе и аз миналата година като бях още на 28 г се направих пренатален тест, главно за мое спокойствие.

# 550
  • По света и у нас
Според моя гинеколог възрастта е 19-43 и за мисля като него.

Твоя доктор явно е голям бизнесмен Бианке. На 43 даже и аз имам съмнения, че ще забременея по нормалния метод. А според по-възрастните ми приятелки - колкото по-стара си толкова по-изморена си докато износваш.

# 551
  • София
Тя май Бианка точно на 43 е родила последното. Че даже май детенцето е почти колкото най-малкия ми син. Simple Smile
Моето на 40 беше най-леката от 4те ми бременности, най-неусетната, с най-много енергия, с най-бързо възстановяване и за първи път без проблеми, кървене, прилошаване или каквото и да е друго.

# 552
  • София
Все пак има разлика между първа бременност на 40 и втора или трета или четвърта на същата възраст.

# 553
Да, наистина има значение дали е първа бременност или не. При последващи бременности организмът се адаптира по-лесно към промените през бременността и съответно по-късното раждане не е чак такъв проблем.

Включването на двете мами с по 4 деца на мен ми беше много интересно, защото те са започнали явно да раждат на по-млада възраст за да стигнат до 4то дете на 40. И явно това е един от плюсовете да не се чака много за първото дете за да имаш време да имаш повече деца. Разбира се, не всички искат много деца. Повечето семейства си правят сметка за едно, две и ги вместват във времето.

# 554
Аз съм раждала на 26, 31, 36 и 43 години. Наистина последната бременност беше много рискова, с усложнения, раждането - тежко, а гледането на бебе ме изморяваше в пъти повече от преди. Но пък беше много желано Simple Smile Сега е на 4, много е диво, но вече е по-лесно.

Аз моите дъщери бих ги посъветвала по възможност да раждат по-рано. Моята енергия определено е намаляла с годините. Но аз много работя. Ако бях домакиня (което не мога да си го представя), може би било по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт