Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 808
  • 714
  •   1
Отговори
# 555
Едва ли разликата между 34 г и 35 г е чак толкова голяма, но официално е възприето 35 г.
Иначе и аз миналата година като бях още на 28 г се направих пренатален тест, главно за мое спокойствие.
Може ли повече информация за този пренатален тест? Къде се прави, какво включва?
Аз съм на 34 и все още не сме започнали с опитите за дете с партньора ми, той не иска и да чуе за изследвания и тестове каквито и да е предварителни.Казва да не дърпаме дявола за опашката.Аз съм с куп болести, страхлива отгоре на това, хипохондричка, искам всичко да изследвам предварително.Като че ли искам някой да ми даде гаранции, че всичко ще е наред с бъдещото ми дете, преди да започна да осъзнавам дори идеята, че ще го има.

# 556
Има за различни синдроми ,1350 лв беше нашият-Даун,,Патау ,Едуардс,пола е безплатно.При положителен резултат ти поемат преглед при генетик и амниоцентеза,кръв от вената,пращаше се в САЩ и по мейла получаваш резултати.
Аз такъв тест бих направила колкото и пъти да съм бременна,голямо спокойствие е.Резултата е да или не,а не 1 от 20000 примерно.

# 557
Къде се прави и трябва ли вече да си бременна?

# 558
Бременна естествено,търсят се двойки хромозоми у плода.Теста отделя феталното ДНК в кръвта на майката,прави се след 10 г.с. когато има по-високо количество.Вие правете бебе,като забременнеш ще я мислите.

# 559
А нещо предверително няма ли, преди да съм бременна? Как мога да си проверя яйчниковия резерв?

# 560
  • София
Нашият в Италия мисля, че се пращаше, но то зависи от теста и да- за бременни жени е.

# 561
А нещо предверително няма ли, преди да съм бременна? Как мога да си проверя яйчниковия резерв?

Има хиляди изследвания, които би могла да направиш, но все още няма смисъл. Приемай фолиева киселина и правете бебче.

# 562
Много изследвания могат да се направят предварително. От най-банални, цитонамазка, секрет, един контролен ехограф и мануален преглед. Ако при стандартен преглед с ехограф и на магарето, лекаря няма забележки, няма смисъл да се задълбавате. Всяка година съм ходила поне 2 пъти на обстойни прегледи, състояние на тръби, яйчници, матка, това си е съвсем в рамките на един преглед.
Вече ако почнете опити и няма резултат, тогава се започва с по-сериозни изследвания, не само при жената.
Ако питате за изследване, което да ви покаже, "да ще имам нормална бременност, не няма да имам" , на мен не ми е известно такова.
Споменатите пренатални тестове се правят при вече бременни жени, за отхвърляне на хромозомни аномалии на плода. Няма как предварително някой да ви каже би ли имало бебето проблем или не, без значение от възрастта ви.
На съпруга си кажете да влезе в 21-ви век, има факти и измишльотини. Ако се намери проблем, съвсем логично е да се отстрани навреме и няма общо с опашки на дяволи и бабини девитини. Успех.

# 563
Тръбите са в най-тясната си част с диаметър на косъм ,как се виждат с мануален преглед?Тръбите се проверяват с т.нар цветна снимка,когато се вкарва контраст под налягане и на рентген се вижда къде отива и отива ли контраста.Това струва 400 лв и не се прави от всеки АГ.Мануален преглед не са ми правили много отдавна.Има вагинални ехографи за оглед на яйчници и матка,и пак в различните дни на МЦ се виждат различни неща,от антрални фоликули,до дебелина на ендометриум.

# 564
  • София
Ох, спрете се, че като нищо ще хукне на цветна снимка зорлем.
И без това каза, че е хипохондричка.

# 565
Сладураната, темата е за друго. Порови се в подфорум "Искам бебе". Там е пълно с информация. И един съвет от мен, щом не сте започнали опити, а ти вече мислиш за проблеми, трябва да поработиш над психиката си. Успех!

# 566
  • София
Ами честно казано при нас една от причините да започнем рано с опитите ( в смисъл, че бях само на 23 г) беше именно това, че се безпокоях да нямаме проблеми. Със сигурност е излишно затормозяване на психиката, ама аз съм си тревожна личност по принцип. 😀

# 567
  • София
Бианка, нямаше да е по-различно в смисъла на по-лесно. Щеше да намериш сто други неща, които щяха да бъдат задължителни за теб да направиш и вместо за началник щеше да работиш за семейството.

# 568
Благодаря за отговорите. Да, хипохондричка съм и с паник атаки и на зелена рецепта,след като ме тресна ковида ноември. Такъв страх е,че не си представям като съм бременна какво ще е -ритна ли, защо не ритна,да не му е тясно на бебето и разни такива ще има.Аз още не знам ще стане ли бебе, а за пренатален тест съм се засилила.Може първо в Ин витро темите да се записвам и сигурно ще стане така.С Инсулинова резистентност, хипофункция на ЩЖ, ниски вит Б и Д съм, с ускорен пулс и на бета блокер. Нашите и двамата са със сърдечни операции.Бях писала в една тема,че дори се чудя дали да родя дете или да осиновя.

# 569
  • София
И по този случай без деца ли ще седиш цял живот?

Общи условия

Активация на акаунт