Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

При баба и дядо или на занималня?

 • 1 915
 • 21
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 4 784
Обикновено при баба и дядо също има деца и не са постоянно с възрастните - комшийчета, братовчедчета. Ако баба и дядо са единствената компания, тогава занималнята наистина е за предпочитане.

# 16
 • Мнения: 16 025
И по мое време децата нормално не изкарваха цяло лято при баба и дядо. Родителите имат отпуск, обикновено доста от него се ползва лвтото. Нормално е да си гледат детето, като не са на работа, да използват времето за приятни прекарване на семейството. През учебната година общо-взето все се гони някакъв график, и малкото време между работа и училище, прекарано заедно, е изпълнено основно със задължения, не прекарват много време заедно родителите с децата. А в малките градове със сигурност лятото децата се увеличават много. Всеки гледа да си прати децата на бабите им.

# 17
 • Мнения: 3 946
В първи клас беше на занималня цяло лято + почивки с нас и ходене на гости на баба и дядо, пак с нас.
Лятото на втори клас - занималня, летен лагер с танците заедно с мен, почивка с нас при баба и дядо, танци.
Плюс за нас е това, че моите родители са на морето и съчетаваме море с гости, освен през отпуската и през уикендите.
За тази година сме планували занималня между два и три дни в седмицата, танци, летен лагер отново с мен, малко уроци по немски. Ако има желание ще ходи за по седмица при моите родители. Отпуската ще сме или на почивка или пак при тях на гости.
В родния ми град няма приятели, а братовчедите май и тази година няма да могат да си дойдат и общо взето ще й стане скучно само с баба и дядо.
Другата баба е в малък град, но за там няма шанс да отиде.

# 18
 • Мнения: 2 908
Лятна ваканция - категорично баба и дядо или занималня от типа, където ги водят на екскурзии и се забавляват. Миналото лято детето беше една седмица при баба си, една на зелено училище, където ги водеха на пикник, езда, разходки. Изкара супер лято и беше много доволна.
Има си учебна година, когато се учи и периоди, в които трябва да се почива, за да се учи после ползвотворно. Никой няма да им върне безгрижните лета. Предпочитам на 20 да си спомням как лятото съм се забавлявала, а не как решавам задачи.

# 19
 • Мнения: 260
Аз съм за комбинацията между двете. Така и направихме миналото лято- имаше дни при баба и дядо си, посещаваше и занималня, но не са учили по цял ден. И от двете беше много доволен.
При баба му и дядо му няма деца, с които да играе. Обича да ходи, но ако е цяло лято няма да му харесва. Играят на двора, карат колелета, ходят за риба, ходят на разходка до близката река, ходят на гости, грижат се за зайчета и пиленца, но е само с баба си и дядо си.
В занималнята е заобиколен от деца на възраст близка до неговата и завързва нови приятелства.

# 20
 • Мнения: 3 119
И аз бих избрала комбинация от двете - нещо от типа ‘една седмица при баба и дядо, три на занималня’. Не бих избрала занималня, в която само се учи. По-скоро занималня, където играят и са повече време навън. Вечер бих отделяла около час за учене с детето.

Пишейки горното, изхождам от собствения си опит. Майка ми абсолютно отказва да стои сама със сина ми освен ако не е крайно наложително (например командировка). Аз също не бих го оставила, защото моето дете изисква доста енергия и здрави нерви и въпреки че бабата е фит, предпочитам да не й причинявам това.

По отношение на ученето - няма начин да го държа цяла ваканция, без да си мръдне пръста, но пък и учене по цял ден ми се вижда прекалено. По час или час и половина на ден ми се струва достатъчно.

Някакъв среден вариант няма ли?

# 21
 • Мнения: 313
Как може да се твърди, че дете с успех около 5 е назад?! Не е нужно да бъде зубър. Особено пък във втори клас какво толкова може да изпусне? Таблицата за умножение, голяма работа... Ще има да да я преговаря още цели 10 години!

Общи условия

Активация на акаунт