Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 081
  • 715
  •   1
Отговори
# 195
Доколкото се ориентирам Оскар Клиник си е старата Света Петка. Аз имам час за другата седмица там при д-р Виолета Стратиева. С миналата бременност бях при нея на късна фетална морфология и съм с добри впечатления.

# 196
Здравейте на всички бъдещи Мами! Следя ви стриктно откакто съществуват всичките теми, но чак сега се включвам плахо, тъй като за мен все още бременността ми е някакво чудо и постоянно все за нещо се притеснявам, въпреки че към момента нямам основателна причина. На 33 г съм и съм в 11 г.с., след 3 годишни неуспешни опити и хиляди изследвания, с потвърждение, че всичко е наред, най-накрая и неочаквано видях двете чертички. Терминът ми е на 09.10. Ще се радвам да споделяме опит и да си помагаме взаимно, пожелавам на всички нормална и хубава бременност, която да ви донесе много положителни емоции и едно здраво бебче, в което не се съмнявам Simple Smile

# 197
Добре дошла  ,Наталия лека бременност и пухкав финал ❤️! Имаме тайна група във фейсбук,ако желаеш да бъдеш в нея,пиши на Яренце

# 198
Здравейте, момичета! Присъединявам се и аз. Следя темите от самото начало. В 10-та гс съм, с първа бременност. Днес съм на кръвни изследвания, като мисля да се запиша и за БХС за следващата седмица. Наблюдавам се в АГ Щерев, но реших едновременно да ходя и при друг по здравна каса - избрах МБАЛ Св. София, тъй като е точно до вкъщи. Има ли някоя друга мама, която се наблюдава в Щерев?

Относно гаденето, което е абсолютно всяка сутрин (сега в 3-тия месец започна да се появява и вечер, след душ, след като усетя някакви силни ароматизатори, парфюми...абе постоянно)..след като изпих тонове деган, пробвах и свещички вомитусхил.....намерих и “магическата съставка” при мен, която да го спира - кисели краставички Grin Колкото и смешно да звучи, от тях определено ми става по-добре. Smirk Може да пробвате, надявам се да помогне и при някоя от вас.

Не съм качила килограми, но страшно много страдам от подуване на корема. Сутрин е залепнал за гърба ми, супер плосък, а вечер е направо троен... АГ-то ми предписа нош па, но никаква разлика, просто си ставам като балон.  Относно храненето съм спряла всички храни, които подуват, не пия кафе, тестено и сладко мога да си опитам буквално на две седмици веднъж и то в много ограничени количества. Абе като цяло съм много стриктна във всичко, но това подуване страшно ме мъчи.. Tired Face Някоя, ако е успяла по някакъв начин да го пребори, ще се радвам да сподели.
Ще продължавам да следя с интерес темата.
Лека бременност пожелавам на всички бъдещи мами! Yellow Heart

# 199
Добре дошла  ,Наталия лека бременност и пухкав финал ❤️! Имаме тайна група във фейсбук,ако желаеш да бъдеш в нея,пиши на Яренце
Благодаря! Аз вече се присъединих тайно още миналата седмица, хихи Innocent

Здравейте, момичета! Аз съм в 9 г.с , термин 22.10 Simple Smile
Вчера бяхме на преглед за да видим сърчицето, и доктора ме праща на фетална морфология с препоръка да е в Оскар Клиник.
Може ли да споделите миналите през това - те къде са били, и дали има някоя мама, минала през Оскар Клиник, за да даде впечатления.

На мен доктора също ми препоръча Оскар Клиник, даже вече си записах час - 31.03 при д-р Янкова. Ще споделя мнение като мине прегледа, но и аз съм чувала добри отзиви за нея и за д-р Стратиева също.

# 200
  • омъжена
Добро утро. Знаете ли какво измислих и на мен лично много ми помага за гаденето. Пасихар си 3домата сложих една връзка пресен чесън и малко сол. Ох ,че вкусното и не ми се гади

# 201
Добро утро. Знаете ли какво измислих и на мен лично много ми помага за гаденето. Пасихар си 3домата сложих една връзка пресен чесън и малко сол. Ох ,че вкусното и не ми се гади

Да, на мене доматения сок ми помага много. (само водката му липсва Sweat Smile )

# 202
  • омъжена
[/url]

Да, на мене доматения сок ми помага много. (само водката му липсва Sweat Smile )
хаха 😄😄 блъди Мери. Е тази сутрин сме в много добро настроение. Дано целия ден да сме така.Реших да ви покажа мойте принцеси. дъщеря ми е с розовото яке. 🙂

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 10:16 от sunshine1992

# 203

Само като го прочетох и ми се догади Wink Обичам домати, но наскоро като правих салата и ми бяха ужасни. Предната бременност бях така със зехтина и до ден днешен не използвам зехтин. Сега минах на компоти,  преди ми помагаха.
Сутринта и кръвното ми беше по-високо и съвсем се притесних.

# 204
Леле дами така като ви чета с тези симпоми на гадене и повръщане, направо ме прихващя страх че на мен нищо ми няма и почвам да се чудя дали всичко е ок..ох ще се побъркам 🤣аз ли съм единствената безсимптомна
аз също нямам симптоми и ми е странно ,освен ,че гърдите ме болят и кръста нищо друго

# 205
Като споменахте зехтин каква мисъл ме осени. Явно още преди да разбера, че съм бременна бях взела нов зехтин и ми горчеше, дадох го на майка ми и взех друг, и той не ми хареса и взех някакъв наливен гръцки... чаак сега осъзнавам, че това може да са били първи признаци... към днешна дата ми е много трудно с яденето, нямам търпение отново да захаресам месото, иначе нямам гадене и не повръщам, ама мисълта за месо ме погнусява направо... свалила съм 1 кг, не е като да не ям, постоянно съм супер гладна и ям вредни неща, искам отново да се храня нормално...

# 206
  • София/Севлиево
Мен доматите ме дразнят.Ама то още от преди да забременея.Оказа се,че имам някаква непоносимост към тях,а много обичам.Вечер ям китайско зеле-много ми е вкусно сурово и без никакво овкусяване.Помага ми за гаденето,което се появава в ранния следобед и продължава докато си легна...

# 207
Моят лек за гаденето се оказа компот от дюли но без захар оказа се че баща ми си прави компоти без захар че има диабет и просто един ден опитах  и от тогава това е моят лек .

# 208
Здравейте 🤗
Сега се връщам от преглед, записа ме на ЖК, взе микробиология и цитонамазка и даде направление за кръвните, не знам как ще стана с тях на гладно с това гадене и виене на свят..
Иначе отново чух пулса, мъничето пак е със седмица напред според ехографа,но лекаря каза че си броим спрямо МЦ седмиците.
Пуснаха ми и болничния, но на регистратурата ми казаха, че важи от днес, но на хартия ще ми го дадат на 2 април,заради комисията, доколкото знам се дава на работодателя до 3 дни, малко се притесних как дали всичко ще е ок и с документацията.

# 209
Да ви кажа какво ми се случи и да ми се посмеете...
Заспах! В офиса, седнала на стола, подпрях си главата за една минута и съм отнесла.....в шок съм, телефона ме събуди, ако не беше той не знам колко време щях да спя. No Mouth
Супер много се скатавам вече, нямам сили и желание за нищо, справки от две седмици ме чакат и на всичкото отгоре започнах и да заспивам по столовете....
Ограничавам се до едно кафе сутрин, но явно ми е прекалено малко и не знам по какъв друг начин да си вдигна малко тонуса и да си заслужа поне заплатата.

Общи условия

Активация на акаунт