Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 052
  • 715
  •   1
Отговори
# 330
Jo di ,съжалявам миличка 🥺

# 331
Здравейте, дами! Записвам се и аз в 9г.с.+6 дни, с термин 22.10., първа бременност и съм на 24г.
Аз лично реших в 11г.с. да направя пренатест Nifty pro в Геника, струва 1300 лв. и директно с него и резултатите да отида на ФМ и БХС. при др. Чачева в Надежда, като ще я помоля да включим и изследването за прееклампсия, което също е от изключително значение. Много хора казват, че е прекалено да се вглеждам толкова в тези тестове, включително доста гинеколози .... Във Фемина ми казаха "Ти си млада, няма смисъл от тези тестове, не се вталясвай".... Но съм на принципа, че ако има неща, които могат да се направят за превенция на дадени заболявания, те трябва да се направят на 100%., особено в развития свят, в който живеем.
Освен това БХС, който се прави по световен стандарт е една статистика и в сравнение с пренатеста, нивото на резултати е 95% по- достоверно. Съветвам всички бъдещи майки, които имат възможността да си позволят пренатален тест, да го направят. Simple Smile)
Желая ви лек и спокойна бременност!

# 332
Писах го в предната тема,ще го напиша пак.Пренатест се прави ако жената е над 35,има няколко спонтанни аборта,недобър резултат от БХС,някои лекари пращат и ако е забременяла инвитро.Ако бях на 23 изобщо нямаше да мисля за него.Аз със синът си не правих БХС,а се доверих на лекарят си.Ама бях на 24,сега е друга работа.Знам,че с ММ сме с нормален кариотип,но не бих разчитала само на това.
Буба ,ако нямаш аборти не си давай парите за пренатест ако БХС е ок.

За този пренатест колко време предварително трябва да се заяви в избраната клиника?

# 333
Момичета, аз се оттеглям. Бях днес на преглед и сърчице то е спряло. Пожелавам ви лека бременност и до прекрасен финал. Прегръщам ви!
Прегрътки и на теб! Много съжалявам и ти пожелавам скоро да имаш отново хубави новини с успешен край ❤️

# 334
  • София/Севлиево
Прави се след 10 г.с.На мен ще ми се падне 10+2 на 30.03.Понеже там ходя на прегледи се записах още на 4.03,но сигурно не е проблем и направо в дадената седмица да се обадиш за час.Едва ли има чак толкова желаещи.

# 335
Здравейте,
доколкото ми обясниха, пренаталният тест трябва да се прави след 12-та седмица, защото тогава вече със сигурност има ДНК на бебето в кръвта на майката.

Относно данните: на 34г, от София, втора бременност.

# 336
  • София/Севлиево
Вижън се прави в 10+.Мисля че е най-ранния възможен.Което обаче не означава,че е изключено да ви викнат и по-късно,т.к.може и да не изолират ДНК от бебето.За второто вземане на кръв не се заплаща,а също и ако се наложи нещо допълнително.

# 337
  • Bарна, морето, сините вълни
За съжаление, проявих симптоми и вчера направих тест, който е положителен. Sad
Кашлям много, имам 37,2 температура, главоболието отшумя, но се появиха болки в очите.
Личната каза да взимам инфлуцид, тонзилотрен и цинабсин.
Тревожа се, че сега съм 11+4г.с. и ако не се оправя бързо ще изтърва ранния скрининг.

# 338
Да ,аз моя Вижън го направих на 10+4 дни. Може и в деня да се обадите няма да ви откажат. Това е номера на момичето, което отговаря +359 89 4545651 Зара

# 339
  • София/Севлиево
Деспи,бързо оздравяване Hug Този вирус се оказа голяма гад.Мисля че за около 2 седмици ще се оправиш и ще минеш през каквито трябва изследвания.

# 340
  • София
Деспи, стискаме палци! ❤
Бързо и леко да минава! И всичко да е наред!

# 341
Бързо оздравяване! Всичко ще е наред ❤

# 342
Jo Di много съжалявам за това, което се е случило,но бъди силна и гледай положително напред! Вярвам, че следващия път всичко ще е наред !

Да се включа и аз за съжаление съм положителна за ковид,но вече съм на антибиотик,тъй като лекарката не иска да рискуваме да се влоша. Надявам се всичко да е наред и това да не навреди на бебчо:)

# 343
  • Bарна, морето, сините вълни
ЛинаТ, на теб също желая бързо възстановяване! Би ли споделила какъв е антибиотика? Аз утре ще се чуя с АГ-то да видя какво ще ми каже.

Джо Ди, искрено съжалявам! От сърце ти желая скоро отново да се зарадваш, а дотогава си дай почивка.

# 344
Предписа ми аугментин, като каза че това бил един от най-пречистените, давал се на бебета и нямало да навреди. Дано при теб не се стига до антибиотик и да го изкараш леко 🍀

Общи условия

Активация на акаунт