Рецепти за православни пости

• 73 273
  • 904
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Петровите пости на 15.06. ли започват?
На 12-ти в понеделник!

# 676
  • София
От днес започват Богородичните пости!
Ако си позволявате да ядете тестени изделия, направете си това. Вместо масло без никакъв проблем може да ползате олио (всъщност оригиналната рецепта е точно с него).

А иначе за постите: от 01 до 14 август включително растителна храна с растителна мазнина с изключение на Преображение Господне (06. Август) когато е разрешено и риба.

# 677
Благодаря дядо хаджия!
Леки и спасителни пости на всички !

# 678
  • София
И тези пости отминават. И все пак в последните два дни направете си ялово гюземи. Това е кора за баница (на снимката ползвах готови, купешки - къпани) която е намазана с олио сгъната и изпечена на тиган. Когато ми се играе слагам нарязан на ситно зелен лук (или изсушен див такъв) или пък само някаква подправка (аз повечето случаи ползвам шарена сол).

# 679
През тези пости ядох варива: нахут, боб, ориз и картофи, но основно наблягах на дини и пъпеши. Като ми се ядеше кисело мляко купувах, соево такова. Като ми се ядеше сладолед, взимах веган такъв. Като ми се ядяха яйца, хапвах тофу, кафето си го пиех с бадемово или кокосово мляко. Въобще много съм доволна. Ще взема да се опитам и коледните пости да направя, пък да видим.

# 680
  • Sofia
Здравейте, някой може ли да качи календар за предстоящите пости. Благодаря предварително!

# 681
# 682
  • София
От утре започват Рождественските пости на 2023 година.
Пожелавам ви мирни и брагоденствени пости!

# 683
Лек и спасителен пост и от мен!

# 684
Както всяка година ще се опитам да ги спазя. Започвам ги, пък докъдето стигна. Леки пости на всички.

# 685
  • Благоевград
Здравейте! И ние от утре започваме с моя съпруг и много се вълнуваме.
Направих тази вечер една тава ориз със зеленчуци, която ще ни стигне за 3 дни. Имаме благословия да постим само без месо.
Желая на всички ви лек и спасителен пост!

# 686
Лек пост на всички и от мен!
Ние днес стартираме с леща, в която добавям картофи на кубчета, за да засища повече. За довечера и утре на обяд ще пълня чушки с ориз.

# 687
  • София
Включвам се и аз в постите тази година, ще взимам идеи за рецепти, тъй като нямам богат опит .

# 688
Здравейте!

За първа година реших да спазвам коледните пости, но от цялата прочетена информация не разбрах само консумацията на месо ли се спира или на всички животински продукти?

Ще съм много благодарна на подробна информация, също и в кои дни може да се хапва риба.

# 689
Kamille252 първата седмица на поста  и от 20.12 до 24 .12 без риба. Без риба също в средите и петъците . Не се ядат и ,месо яйца и млечни през цялото време.

Общи условия

Активация на акаунт