Рецепти за православни пости

  • 73 246
  • 904
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 603
Минавам да кажа само за закуската днес- филийка с пастет от накиснато сурово кашу, сол и една индийска подправка с отличаващ се кимион. Неустоимо!

# 766
  • Мнения: 2 657
Патладжан с нахут у дома, хумус и брускети.

# 767
  • София
  • Мнения: 7 059
Вчера за празника по препоръка от темата с италиански рецепти се поглезихме с такива спагети с риба тон.
https://www.youtube.com/watch?v=8t6ddIzPy0k
Днес бяхме на постни пълнени чушки.
Имам някакво тофу с изтичащ срок на годност и утре трябва да го оползотворя в нещо.

# 768
  • Благоевград
  • Мнения: 3 641
Вчера за празника по препоръка от темата с италиански рецепти се поглезихме с такива спагети с риба тон.
https://www.youtube.com/watch?v=8t6ddIzPy0k
Днес бяхме на постни пълнени чушки.
Имам някакво тофу с изтичащ срок на годност и утре трябва да го оползотворя в нещо.

Аз бях купила пушено тофу и го нарязах на малки кубчета, овкусих леко със сол и мазнина и го запекох на фраера. Стана много приятно хрупкаво отвън и мекичко вътре. Иначе преди време съм си правила и бургери с него вместо месо.

# 769
  • София
  • Мнения: 8 545
Някой да е правил нещо със сурово кашу?

# 770
  • Мнения: 1 956
Минавам да кажа само за закуската днес- филийка с пастет от накиснато сурово кашу, сол и една индийска подправка с отличаващ се кимион. Неустоимо!

# 771
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Някой да е правил нещо със сурово кашу?

С червено цвекло и малко чесънче става чуден пастет

# 772
  • Мнения: 3 989
С кашу правя постно песто. Слагам пресен босилек, сол, зехтин - и в блендера. Идеален сос за постни спагети и салати. Може да се направи и по-гъсто, с повече кашу - тогава става като паста за мазане на брускети.
По-вкусно е с печено кашу, но и със сурово ще стане, ако има някаква причина да не искате да се пече.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 17:52 от d&b

# 773
  • София
  • Мнения: 7 059

Аз бях купила пушено тофу и го нарязах на малки кубчета, овкусих леко със сол и мазнина и го запекох на фраера. Стана много приятно хрупкаво отвън и мекичко вътре. Иначе преди време съм си правила и бургери с него вместо месо.
Дъщеря ми си пада по азиатската кухня и ни е правила панирано само с нишесте тофу и наистина беше чудесно, точно както го описваш. После го топяхме в соев сос за осоляване.

Аз обаче го направих на пици с доматена салца, надробено тофу, кисели краставички и маслини на шайби, накълцана чушка (за мъжът ми и люта), гъбки на тънки резани. Много беше вкусна.

# 774
  • Мнения: 1 642
Някой да е правил нещо със сурово кашу?

Аз приготвям много неща с кашу. Като се почне от мляко, сметана, и разбира се много сирена. Ето това са последните сиренца, които направих.

Тикви от веган сирене с пробиотици


Вчера пълних пипер с елда, ориз, морков и лук, сложих и ма лко сушени нарязани домати- много вкусни се получиха.
Супа от кейл, картофи, моркови.
Тези орехи, които вече ще крия, защото бързо свършват.

Пикантни печени орехи

# 775
  • Варна
  • Мнения: 3 424
Утре ще правя баница с праз. Имам и гъби. Как смятате, дали да ги добавя в плънката? Някой ако има изпитана рецепта, моля да сподели.

# 776
  • София
  • Мнения: 8 545
Утре ще правя баница с праз. Имам и гъби. Как смятате, дали да ги добавя в плънката? Някой ако има изпитана рецепта, моля да сподели.
АМи аз по принцип готвя (праз) лук яхнията с гъби и съм правил баниза с останал ориз с гъби, що па да не стане. Grinning

# 777
  • Мнения: 10 997
Аз не разбрах защо някой изтри мусаката с тофу ? Нещо не пасва ли ? Заради заливката ли не се пуска тук мусака ?
BiankaD пълни сме с орехи. Около нас има толкова много орехи и аз ги събирам защото не обичам да се пилее, но после не мога да им насмогна д аги обработвам. Обикн. ги пека сморкса сол и малко вода, но може и пикантни да ги направя .
А вчера правих една баница със кисело зеле от темата за коледните пости и само добавих към изброените съставки настъргана ябълка и малки чери доматчета и малко дом. сок от буркан . Стана много вкусно.

# 778
  • София
  • Мнения: 8 545
Аз не разбрах защо някой изтри мусаката с тофу ? Нещо не пасва ли ? Заради заливката ли не се пуска тук мусака ?
...
Това съм го изпуснал. Я повторете пак рецептата (или ми я пуснете на лични, за което ви благодаря предварително). Да не би в заливката да има яйца или някакви животински млечни продукти и затова да е изтрита рецептата?

# 779
  • Мнения: 10 997
дядо хаджия ами не бях публикувала рецепта. Явно някой не беше дочел , но имаше въпрос какво да се прави с едно тофу и аз бях отговорила , че съм правила преди време много успешна мусака с тофу. Правила съм и с картофи и с патладжан и все е ставало супер. Само с тиквички не върви. Те някак си вървят с месо.
Но може някой да сее подразнил на мусака .и да не е прочел въпроса преди това. не знам.

Общи условия

Активация на акаунт