Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 465
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Може. Но трябва да останат прорезите за въздуха.

# 511
На 2,5м пред вратите на трафопоста не може да има нищо. Даже гредите на навеса, които опират в него вече са в разрез с наредбата.
Максимума, който може да направите е да се изрисува фасадата и то би трябвало да е със съгласието на енергийното дружество.

# 512
Тогава с фолио имитираш входна врата (подобна на показатата от теб )и после с цветята, както си показала. Ама по- добре естествени.

# 513
Като гледам, това не е в България. Поне така ми изглежда. Заради това, че е боядисан в цветовете на околните къщи. И заради изрисувания прозорец.

Можеш да пуснеш саксии с висящи растения от гредата, която е най-близо до трафопоста. Те ще прикрият визуално горната му част.

# 514
Най-добре да се рисува върху вратите. Пускането на саксии и цветя ще затруднят достъпа.

# 515
Два пъти прочетох и гледах, за да съм сигурна, че има трафопост там.

Аз какво бих направила? Веднага го боядисвам в бяло и онази синя рамка на прозореца също. Така ще го слея със стената, да не изпъква, и ще пасне и с мебелите.
Другият вариант е да си намеря един художник, на който да платя, за  да ми направи една "панорамна" рисунка на тази стена с вратите. Дори може, някой който се занимава с графити.

# 516
И аз съм на мнение вратите да се изрисуват. Струва ми се, че е най-ефикасно, без да се нарушават наредби.

# 517
Друг вариант, за който се сетих ей сега - пергола с пердета. И още един, който се сетих - сандъчета с пана за пълзящи растения, с които да преградиш. Т.е., си създаваш собствена преместима стена от растения пред трафопоста.

Подобно на това, ама със съндъчета, на които слагаш колелца.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 11:05 от amy_nka

# 518
Друг вариант, за който се сетих ей сега - пергола с пердета. И още един, който се сетих - сандъчета с пана за пълзящи растения, с които да преградиш. Т.е., си създаваш собствена местима стена от растения пред трафопоста.
Като параван ли?
Иначе отпред на гредите ще има платна отгоре за сянка

# 519
Аз бих сложила такива пред трафопоста.

# 520
Миналата седмица в Кауфланд бяха пуснали едни такива дървени високи сандъчета, около 1,90 метра високи. Хубаво е да имат колелца, за да можеш да ги местиш лесно при необходимост.

# 521
Абе как ще сложите тежки кашпи пред трафопост? Ще минат от пожарната или енергото на инспекция и ще ви глобят и накарат да ги махнете. За ме единственото реалистично е боядисване/рисуване. Знам за доста трафопостове, изрисувани с графити (ама изрисувани, не надраскани) и всички са доволни.

# 522
  • София
В този контекст, знаете ли някой, който да предлага такава услуга, рисуване на врата, стена, ограда?

# 523
https://life.dir.bg/zvezdi/vizhte-imenieto-v-mayami-koeto-shakir … prodade-ot-godini

Нарочно пускам тук линка, заради интериора, а не в тема за имоти, за да се обсъжда цената.

# 524
Като цяло не е лошо. Има и кич, ама е малко. За цената нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт