Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 444
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • Mediterraneo
Аз също не харесах лампата, не съм длъжна, няма аз да живея в тази спалня. В моята подобно нещо няма да влезе, но това не означава, че собственичката не й се радва.
Детинско е, да. Както и неприемането на чуждо мнение. Когато показваш нещо в публичното пространство, трябва да си готов на всякакви реакции. Това се отнася и за нас самите- прически, грим, дрехи, обувки...

# 571
  • Sofia
Да дам моите 5ст за чаршафите (каквито предимно имам бели). Видимо авторката не търси класическа визия (която аз по принцип предпочитам), а някакъв уют, създаващ усещане за свежест, различна красота, бохо визия. В този ред на мисли зелената стена ми се връзва чудесно с нежно розово с цветчета, навява ми усещане за поляна, градина, спокойствие, красота, къща, свежест. С бялото ще е просто класика. Не казвам, че не си отиват, а че моето впечатление е, че момичето се опитва да си създаде друг тип уют. На снимката, която си дала със зелена стена (окачена сламена чанта на гардероба), ако махнем чантата не остава нищо "бохо".
Понеже не съм изобщо близко до дизайнерството, потърсих и в нета Boho bedding и ми излязоха страшни пъстротии, наред и с няколко бели. Та според мен бялото не е усещането, което се търси точно за конкретната спалня, и не става въпрос изобщо за български вкус. Ако гледаме него - ще попаднем на доста по-друг тип цветове. Всъщност ми се струва даже, че нежно-цветните чаршафи навлязоха напоследък в БГ, преди тях минахме от белите соц.чаршафи, на рязко тъмно-смели комбинации, а нежните красоти влязоха с по-читави, световни марки.

# 572
В крайна сметка всеки обзавежда дома си както на него му харесва, няма значение дали се харесва от комшийката или приятелите Simple Smile! Аз харесвам съчетанието с розовите чаршафи, свежо е и създава настроение.
С коралово също би си отивало .

# 573
Да хвърля камък в мравуняка - аз пък не харесвам седем възглавнички, няколко вазички, рамки, кутийки, одеяла и прочее натруфености. За вкусове не споря, ама не са практични - всяка сутрин и всяка вечер да се размятат насам -натам.

# 574
  • SF
На тази последната спалня не виждам толкова много джунджурийки, но малко по-нагоре показаха една бледозелена - с многото картини и книги, подредени от двете страни на леглото. Представих си бърсането на прах на тази подредба и се втресох. Не ми се спи сред такъв хаос от предмети. Задължително събират прахоляк, а мене задължително ще ме мързи да го чистя ежедневно.

# 575
Да отговоря на Нелина.
Аз не възприемам бели чаршафи, защото по време на соц-а (а и за по-възрастното поколение) чаршафите бяха и могат да бъдат единствено бели. Просто други не се продаваха, бяха бели по принуда. Най-различното, за което се сещам, са оригинални кенарени чаршафи/покривки за легло, но трябва да отбележа, че кенарът не е особено нежен към кожата. Не е и заради износването им - имам качествени бели памучни (хасе) чаршафи от египетски памук, на повече от 30 години. Е, не са искрящо бели като току-що изпрани след отваряне на пакета, но не са и износени (пожълтели, излинели). И хасето не е като това почти прозрачното, което сега се продава по магазините.

Белият "икейски" стил също не го харесвам, не ми отговаря на темперамента - прилича ми на болница, соцболница, ако трябва да уточня. Бих освирепяла/полудяла в преобладаващо бял интериор.

Декорацията за визуализация с цел продуктово позициониране (реклама) на дизайнер/стоки за спалнята я разбирам. Но пък за спалнята не бих си купувала дрехи единствено с цел да изглеждат в тон и красиво, метнати/наметнати небрежно някъде в спалнята. 

Шалтето едно време се казваше покривка за легло или кувертюра. Не съм фенка и на това - може би защото съм израсла в малко жилище и покривката за легло беше само допълнителна работа, за да не се виждат чаршафите (белите), ако ти дойдат гости. Самостоятелната спалня (в смисъл на отделно помещение) е благодат - не съм длъжна нито да си оправям леглото, нито да го покривам и разпокривам с нещо си, което не ми служи за нищо, а ми е само допълнителна работа - тези 5 мин. сутрин и 5 мин. вечер за това упражнение не са ми излишни. Не ми носи никакво естетическо удоволствие да гледам 2 мин. вечер преди лягане красиво шалте и красиви възглавнички, в сравнение с усилието, което трябва да вложа да махна шалтето и възглавничките и да се чудя къде да ги сложа. Така или иначе гости в спалнята не каня да ми гледат/оценяват колко е или не е красиво. Чаршафите са ми достатъчни като настроение, още повече, че с тях ще прекарам повече време будна, отколкото с шалтето. Имам няколко десена, които сменям според настроението. Купувала съм според това дали те ми харесват, без да се съобразявам особено с цвета на стените/мебелите.

# 576
  • SF
Не всички бели чаршафи са соц и се правят от хасе, басма и американ. В 5-звездните хотели чаршафите са бели и могат да бъдат много шик!

# 577
Да, бе. Веднага щом се замогнахме пробвахме и сатенени чаршафи, ама не продължи дълго - много се пързалят при креватна гимнастика Grinning

# 578
По времето на соца имахме бели чаршафи на различни точки. Имахме и бели. И с ръчно изплетени дантелки от баба ми. Такива дантели все още имам и не мисля да ги хвърлям.
Относно сериозното питане за цвета на чаршафите- повечето са ми бели.

# 579
И аз заради соца. Ужасявам се като се сетя за пликовете с ромбовидна дупка в средата.
Не си падам по големи шарении и сега, но предпочитам дори да е едноцветно, да ИМА цвят.

# 580
  • DE
Освен това сатенените държат студено, за лятото става Grin
Много харесвам старите тъкани чаршафи, за съжаление вече се намират рядко. Нашите от чеизите на двама ни вече се изхабиха. Питах свекървата дали на село е останало нещо(бабата на Мм имаше навик да трупа), но не.

# 581
За цвета съм съгласна - всичко ми е цветно, даже и долните дрехи. По разбираеми причини само сутиени имам бели.

# 582
О, и аз намерих една покривка/единичен чаршаф от баба ми, ръчно тъкано платно и с ръчно плетени едни финтифлюшки по крайщата. От носталгия го запазих, едва ли ще го ползвам по предназначение, но ми е едно мило, като го гледам. И една вълнена черга запазих, пак тъкана от нея, не е фигурална, баба ми не е била чак такава майсторка, на ивици е, но е изключително качествена. Единственото, което ме спира да я ползвам, е че трудно ще я поддържам. Но сърце не ми дава да я изхвърля.

Гледала съм романтични филми с копринени чаршафи, тя с копринена нощница, много вълнуващо, но споделям мнението - дори без креватна гимнастика, са хлъзгави. Веднъж преди години си купух на прИмоция копринен плат за чаршаф - е, начесах си крастата, ама аз много се въртя и направо не мога да се позиционирам стабилно на едно място.

Секънд, а баш онези ромбове на пликовете за юргани (червени и сини юргани), въпреки че имаше и кръгли, или овални бяха. В топ на черния интериорен списък са ми.

# 583
  • Mediterraneo
Аз пък обожавам едновремешните чаршафи. От 20 години сме женени, продължаваме да ползваме такива. Единствено долните ни вече са с ластик. Свекърва ми има още запаси от соца, смятайте. Последно ми прати един плик точно с дупка в средата, въртя- струвам, все гледам него да сложа на юргана.

# 584
  • SF
Ти живееш в чужбина и ти е мило! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт