(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 44)

• 43 015
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
Тази сутрин имаше лед .
Ето го част от лука, този който е в цветната градина на входната врата, така че да не се калям когато е лошо времето.  Днес успях да полея по-голямата част от зеленчуците които са поникнали. Моркови и магданоз все още не са се показали. Грах, спанак, репички арпаджикажа вече нарастват.  Делоспермата вероятно виждате на снимката е изсъхнала, клематисите и трите са живи, но са ми попарени покаралите листенца на алстромерията.

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че е рано за далиите, но много зависи къде сте.
в София тази сутрин имаше слана, а в селцето още има плътна покривка сняг.

не се сетих да снимам клематиса на балкона. утре обещавам. Simple Smile

# 107
J_M_M, какъв е този лук-мечта, за зелен ли е сорта или са глави? Колко нагъсто е саден и по кое време? И аз искам такъв с размери като растителността от юрската епоха Smiley Hands Clap Hands Clap

Аз днес си взех 6 доматки разсад от супермаркета, пишеше само "много сладки" и се изкуших. Към 10см са високи, нямам търпение да ги засадя навън. Ще чакам да видя вие кога го правите. Има ли някаква средна температура която се гледа за да са навън? ММ иска един месец да ги държи вътре, в саксии.

# 108
Този който коментирахме преди няколко дни, с главичките затова ви го снимах. Насяла съм на още няколко места, но там са на няколко месеца. Този вече втора година си го гледам, режа перата и той се разраства.

# 109
Усеща се вече пролетта във въздуха. Пикирах черитата, червеният домат и той добре върви вече, тези дни ще го пикирам и него. Извадих ги сега на припек. След малко ще ида дя махна шишетата на тиквички и краставички. Спорен ден на всички.

# 110
  • София
Stefisisi браво,  добре изглеждат.
Аз съм си прецакала няколко корена, защото не ги бях поливала отдавна, все оставях за следващият ден.
Сега имам домати, на които окапаха почти всички листа освен на върха, или пък домати, които целите бяха увехнали и дори и след поливане не се съживиха. Имам достатъчно корена, но ме е яд, че някои от прецаканите са от единичните бройки от хоби семена. Та така , доматите имат нужда от поливане Simple Smile
Днес мисля и аз да ги изкарам на терасата, да се каляват.

# 111
  • София
Стефисиси, много щастливи пикирани разсади имаш, чух ги как си пеят Simple Smile
И може ли още снимки на градината, какви са конструкциите, много ми е интересно!

Правете си компост, приказен момент е да правя разсадите с голи ръце, направо гали сетивата:)

От 3 вида камби, засято сериозно количество, имам 2 растения! Всичките са на Сортови семена.

# 112
  • Бургас
Аз също от няколко дни изкарвам сутрин касетките с разсадите на балкона. Вечер ги прибирам и мисля, че няма да им паля повече печка, докато спят. Видимо стъблата на доматките, които са пикирани, потъмняха.

# 113
Това е една консрукция за да вързвам доматите- 3 реда. Но на единият сях грах.

Иначе идеята беше такава

# 114
и моите са навън първите ги пикирах в сряда

# 115
Днес ръсих разсада домати с канела, четох някъде че гонила черните мушици.

Чушките излязоха всички заложени със странно голяма разлика във времето на покълване и успяха да се настигнат. Ще пикирам вече.

Имам и разсад марули и ягоди, днес трабва са ги засадя, времето е разкошно за работа в градината.

# 116
Днес и ние бяхме в градината, ама много експресно. Беше доста хладно, а ние сме с малко бебе и дете. Набутахме детето на един стол в парника да гледа филм, бебето вързано в слинг, го приспах. С тази схема, набързо посяхме грах, цвекло, бяла ряпа, манголд и магданоз. Набрахме си и малко пресен чесън и лук, които слагах есента.

И да не остана по-назад, да си покажа и аз разсада:

# 117
И аз бях не по-малко активна от вас тези дни, местих оранжерийката за разсад от Лидъл в истинската оранжерийка. Въртя някакви разсади, садени и пресаждани....
И в интерес на истината сякаш няма нищо от тях. Едни пикирани черита....вече няма нищо от тях. Няколко пъти посят и и домати и пипер и май няма нищо. Краставици няколко пъти ...вече не знам има ли, няма ли.
Бамята се показва и умира...вече трети път садя...дано сега им е топло, че ме съмнява да им е било студено на всички.
Патладжани...бяха се показали тук-там....вече не съм сигурна дали има оцелели....
В лехичка в оранжерията бях нахвърляла моркови, показаха се и се изгубиха, та сях  на вън вчера...почти семка по семка.
Репички, също нахвърляни и показали се на гъсто, днес извадих една част и пресадих внимателно в един ред...ако след няколко дни са ОК, ще повторя упражнението и с останалите.
Насадих малко царевица и слънчоглед... по няма и 20 корена от всяко....
Та, много желание и усилие, обаче резултат за сега никакъв. И всички ми казват на толкова малко място, толкова неща са много, обаче докато не е опит-грешка и голямо разочарование, все едно нищо не е...не се разбирам от дума...
Иначе гледам вашите красоти и въздишам по тях.

# 118
  • София
vige, спри се с тази бамя, изчакай да цъфнат акациите (+ от мен още една седмица)  и тогава сей директно Simple Smile

# 119
  • София
И аз бях не по-малко активна от вас тези дни, местих оранжерийката за разсад от Лидъл в истинската оранжерийка. Въртя някакви разсади, садени и пресаждани....
И в интерес на истината сякаш няма нищо от тях. Едни пикирани черита....вече няма нищо от тях. Няколко пъти посят и и домати и пипер и май няма нищо. Краставици няколко пъти ...вече не знам има ли, няма ли.
Бамята се показва и умира...вече трети път садя...дано сега им е топло, че ме съмнява да им е било студено на всички.
Патладжани...бяха се показали тук-там....вече не съм сигурна дали има оцелели....
В лехичка в оранжерията бях нахвърляла моркови, показаха се и се изгубиха, та сях  на вън вчера...почти семка по семка.
Репички, също нахвърляни и показали се на гъсто, днес извадих една част и пресадих внимателно в един ред...ако след няколко дни са ОК, ще повторя упражнението и с останалите.
Насадих малко царевица и слънчоглед... по няма и 20 корена от всяко....
Та, много желание и усилие, обаче резултат за сега никакъв. И всички ми казват на толкова малко място, толкова неща са много, обаче докато не е опит-грешка и голямо разочарование, все едно нищо не е...не се разбирам от дума...
Иначе гледам вашите красоти и въздишам по тях.

Според мен, от това което описваш, си направила основна грешка, като си сложила разсади в оранжерийката на Лидл, тъй като при минусовите температури, тя не е подходяща.
Трябваше да ги държиш в помещение, там да са в темперирана среда и когато хем се стопли, хем прогнозата е за постоянни температури над нулата, да ги преместиш в оранжерията.

Общи условия

Активация на акаунт