За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 495
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз за това нищо не давах:grinning:

# 421
Аз съм доволна от храносмилателния чай на Bekley organics късно го открих , но ефект със сигурност имаше. Аз го пия на ден 2/3 пъти.. бебето е на кърма 😊 но може да се дава и директно на бебето

# 422
И аз в един момент се отказах да давам за колики и изчаках да минат,не бяха леки,но и не бяха мега страшни.
За температурата, качваше до 38, но 2 пъти (1вия ден и 1вата нощ)  и над 38 -38.5 и 39.1, дадох 2 пъти за тия два дни панадол при високата стойност, а иначе давах беладона, витС и ШС 3ка.Реално втория ден се пребори и държеше до 38, но през цялото време бе жива, игрива, хапваше и пиеше, все пак гореше и имаше темпер.Вечерта спа неспокойно и прорева няколко пъти.

# 423
Аз давах за коликите Инфакол, ама от Англия. Помагаше на малкия.

# 424
Аз дадох еспумизан ли беше, какво беше 2 пъти и толкова. Реване и кърмене, това беше ситуацията.

Сега със зъбите, даже не съм и купила препарати. Тя не реве вече, че е голяма, но е нервна и мрънка. Нощем - кърмене, денем - нерви и разсейване.

# 425
  • Пловдив
За колики давах Лефакс на всяко хранене+лъжичка кокосово масло, за да не запича. Определено не разбрах, че детето има колики.
Зелената чушка не я беля, така я давам пасирана с друг зеленчук.

# 426
Според мен са излишни тия пробиотици, капки за колики и разните му неща за зъби за здраво доносено бебе. Казват, че е хубаво след секцио да се приемат пробиотици Rolling Eyes , но според мен ако майката се е информирала достатъчно по темата, игнорира остарелите и пагубни съвети и си кърми още от раждането /без добавки, както често се пробват да пробутат от ден 1 (или n-ти) в болницата за съжаление Sad / - може би и там могат да се пропуснат. Излишно хвърлени пари са за мен. Просто са тежки периоди, които трябва да минат с много търпение от страна на майката и гушкане. Не съм фен на превантивното мазане, пиене на разни неща. Дори и разни парацетамоли и сие преди или след ваксина. Струва ми се, че с лекота се дават в днешно време на бебета, без да се замисляме дали има нужда наистина; за щяло и нещяло. А пък и малко съм с резерви дали това няма да повлияе негативно на здравето в дългосрочен план.
Бобчита, и при нас излязоха без проблем резците. Не е имало драма. Само за кътниците имаше няколко дни мрънкане от най-малкото нещо. Мисля, че ми се е паднало дете с по-висок праг на търпимост на зъбоникнене. Joy Аз даже и не се сещам да взема някакви неща за тия зъби. Като я видя, че дъвче всичко наред и давам нещо силиконово, и така. Или пробвам да разсея.

# 427
И аз съм против безцелното даване. Даже не толкова от медицински съображения, щото нали е уж смятано за бебета, ами повече на мен ми носи стрес, да купя, има ли, няма ли, дадох ли капките, пък колко, как, преди, след ядене, на челна стойка Joy
Животът ми е по-прост, честно, хаха

# 428
Аа,много е лесно .Давах две помпички лефакс в устата,после млякото и айде.Нищо сложно.

# 429
Моето бебе имаше колики силни 2 месеца. Абоколикен я разхлабваха, единствено Инфакол я облекчават и имаше ефект,но когато ги дам поне 15 след хранене. Почти веднага заспиваше после. Гледах само вечер да давам,че пък запича симетикона.

# 430
Да,кътниците са доста големи, аз като видях (1 има сега) какво излезе...ужас...спрямо другите зъбки...др мами от кучешки много споделят,че се мъчат малките, те още не са я почнали...ще видим.Чакаме още 11, въх...

# 431
Коликите са ужас.. всяка нощ от 3 до 5 беше неистов рев.. гушкането (да усеща някой до себе си) и загряването от вашето тяло успокояват много, с леко поклащане.
Омнибиотика го давах, за малко минах на друга фирма (бимби нещо си) и коликите веднага се влошиха. Та после си го поднових и не посмях да го спирам повече. Това в комбинация с еспумизан комфорт по 1мл преди хранене бяха единствените три неща дето имаха ефект. Иначе пробвахме (за по седмица, ще всички неща за колики са с натрупване) какво ли не, от чайове,капки..
Много гушкане, наистина

Кътниците са гадни, да, но ние с кучешките се мъчим по седмица на зъбче.. с тях виждам повече зор
От ваксината за морбили имаше 2-3 нощи температура, давах нурофен

# 432
Само като в прочета тая дума " колики" и ми избива пот по челото. Не искам да си спомням дори!
Иначе, пръсках две помпички или в млякото или в устата.
Био Гая беше най- лошата ми инвестиция. Както и Инфакол.
Абе, търпение му е майката...

# 433
Кое подейства при вас?
Само като в прочета тая дума " колики" и ми избива пот по челото. Не искам да си спомням дори!

# 434
Не пот ами незнам какво ми избива като се сетя хаха 😃😱😭
Извади 4 кътника ама бая време и не са изцяло извадени -80,90% декември някъде се поду единия та се насъбраха по едно време всички и все пак не може да се сравни с колики...
Но така е избутахме ги почти (набързо) като ще мрънка да е наведнъж, тя така си ги вади от началото по два 😃

(Давала съм
Био Гая,Лефакс,Инфакол,Еспиумизан...)

Общи условия

Активация на акаунт