Студенти в UK - 14

• 73 275
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
i_nenova, от 01.12 досега влизащите със сертификат за ваксинация не правят PCR, нито там, нито тук. За неваксинираните има два варианта - могат да си дойдат с вече направен тест или, ако нямат, ги карантинират, но имат възможност да направят тест в България, да го регистрират в РЗИ и така да ги "откарантинират".

# 721
Антигенен направен там не признават нашите, така ли? Само пср?

# 722
  • София
Питането ми беше специално за Бритиш Еъруейз, защото от няколко месеца не успява да се чекира онлайн. И като тръгваше за Англия беше така, същото е и сега от Англия за България. Затова питах дали самата компания изисква тест. Това, какво се иска при влизане в България, ми е ясно.

# 723
Чекирането при Бритиш става през апп - VeriFLY.
Там се качват документите за пътуване
Скрит текст:

Verify your COVID-19 travel documents on VeriFLY before you check in
The app that checks your COVID-19 health documents before you travel so you can quickly get through the airport.

You can quickly review the travel requirements for your journey.
It's easy to keep all your COVID-related documents in one place.
App verification means you can use online or self-service check-in to speed up your journey.
You can fast-track through the airport with VeriFLY priority lanes (available at selected airports).
Availability
Outbound routes from the UK - Available on selected outbound routes (including all destinations in Antigua, Bahamas, Bahrain, Barbados, Bermuda, Bulgaria, Canada, Cayman Islands, Croatia, Egypt, France, Grenada, Ireland, Jamaica, Japan, Jordan, Kuwait, South Africa, St Lucia, Switzerland, Turks & Caicos, UAE and USA).

Arrivals into the UK - Available on all international flights into the UK (excluding from Cyprus, Greece, Ireland, Italy and Portugal).

Common Travel Area - The Common Travel Area is comprised of the United Kingdom, Ireland, the Isle of Man, and the Channel Islands. You don’t need to use VeriFLY if your journey is only within the Common Travel Area, (except if you’re travelling to Ireland).

How to use VeriFLY:
Simply download the VeriFLY app and create a secure profile using the same name as in your booking.
The app will prompt you to confirm your flight details and ask you to upload proof of a negative COVID-19 test, vaccine certificate and any other required documents. (If you have a connecting flight, please only add flight details for the final leg of your journey. If you’re connecting through the UK, you’ll still need to complete a passenger locator form separately).

The app checks that you meet your destination's requirements and displays a pass or fail message. You’ll receive an app notification and email with the full results.

Once your documents have been fully verified, you’ll be able to check in online.

Make sure you bring all your original COVID-19 documents with you during your journey and look out for dedicated VeriFLY check-in and fast track lanes.

VeriFLY is a third-party travel readiness app, provided by Daon. Using this third-party service is optional. You’ll be able to present a test certificate and other documentation at the airport if you prefer but please note this will require extra time and you won’t be able to check in online the day before. Please remember, it is your responsibility to check and observe all of the latest health and entry requirements applicable to your journey before you travel.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 20:34 от cool_witch

# 724
  • Варна
Моята дъщеря днес била на интервю за стаж за следващата година, трето подред във фирма която най-харесва от общо трите проявили интерес към нея. Каза, че е пратила на около 15 места.
И ми пише по обед ...
Беше ужасно
Нулеви шанс
Но поне ще ми кажат до коледа и те
Звучах като прокариотна клетка
Амеба щеше да звучи по-интелигентно

Joy

Обаче преди час и пратили оферта или там каквото пращат, остава да им потвърди като се прибере, че е на работа сега.
Simple Smile Та много се радвам за нея.
Ще трябва да търси квартира, ужас.

# 725

Обаче преди час и пратили оферта или там каквото пращат, остава да им потвърди като се прибере, че е на работа сега.

Честито! Това си е постижение. С квартирата не е лесно, но те си се справят децата.

# 726
  • София
Hearts
Моята дъщеря днес била на интервю за стаж за следващата година, трето подред във фирма която най-харесва от общо трите проявили интерес към нея. Каза, че е пратила на около 15 места.
И ми пише по обед ...
Беше ужасно
Нулеви шанс
Но поне ще ми кажат до коледа и те
Звучах като прокариотна клетка
Амеба щеше да звучи по-интелигентно

Joy

Душичка мамина. Hearts

# 727
И още нещо да питам. Може би знаещите, но не споделящи ще споделят.
Втората ваксина на сина ми ще е 5 дни преди пътуването насам. Той ми казва, че няма да е влязъл в сила  пасса още и ще трябва да прави пср. Което си е и време и занимание и пари за още един самолетен билет. Какви са най-добрите опции?

# 728
Флаш , много се радвам за дъщеря ти. Моята в 3ти курс има година за стаж и отсега се вълнува, как ще си намери. Изплашили са я , че много трудно става.

# 729
  • Варна
Да,  трети курс е този плейсмънт.
Сега се замислих, че нямам идея, пълна такса ли се плаща на университета? Stuck Out Tongue Winking Eye

Ако няма съпорт от университета мисля, че е по-трудно. В случая доколкото знам, имат платформа в която също могат да гледат предложения. Имало фирми които си партнират с университета. По тази причина им казали, че трябва да приемат първата получена оферта, не можело да отказват. Не се гледа с добро око на това. Та това я изтормози защото и се щеше все  пак да избира ако се получи такава възможност. Затова прави гимнастики, заради днешното интервю и надеждата за положително развитие отложи интервю на другата фирма, въпреки риска това да не им хареса. Помогна в случая, че предстоят празници и пътуват хората.
Иначе си трябва да се чете и да се запознава с всяко място където кандидатства. Стигне ли до интервю пък съвсем трябва да се поподготвиш. Наред с много натоварената учебна година, не остава време...
Притесняваше се и, че договора за къщата в която сега живеят в Бат трябва да се преподпише януари. И като не знаеш ще имаш ли стаж и ще се местиш или няма да имаш и ще си останеш да си учиш последната година, не знаеш и какво да правиш. Та си е и късмет, че нещата и се получават навреме.

# 730
На синът ми таксата за плейсмънта е 1800. Пратиха му оферта по  първо желание, от унито се направиха на леко интересни, но одобриха.Не се притеснявай, ще се справи момичето.

# 731
...
Втората ваксина на сина ми ще е 5 дни преди пътуването насам. Той ми казва, че няма да е влязъл в сила  пасса още и ще трябва да прави пср. Което си е и време и занимание и пари за още един самолетен билет. Какви са най-добрите опции?
Ще купувате нов самолетен билет, защото няма да е ваксиниран?
Няма "най-добри" опции - влиза с PCR или карантина.

# 732
Как така не искат PCR в България? Дъщеря ми се прибра на 10.12 с EasyJet от Гетуик. Там не са проверявали за PCR тест. Но в България, след като кацнали на Терминал 1,  ги закарали с бусчето на Терминал 2. След паспортната проверка са им проверявали  - PCR тест, дали са ваксинирани, сертификат за прекаран ковид. Ако влезеш без някое от тези, караш 10 дни карантина, защото тук / в бг/ не можеш да се освободиш с нищо. Караш карантина и ако си правил PCR тест, но са минали повече от 72 часа от резултата и в България пак не можеш да се освободиш с тест. За ваксинирани не знам как е, дъщеря ми не беше ваксинирана тогава.
При влизане в България от Великобритания към момента се иска или ваксина или тест. Така, че ако си с ваксина не е нужен тест!!! Друг е въпросът, че някои авиокомпании искат тест за да се качиш на самолета-КЛМ например

# 733
Питането ми беше специално за Бритиш Еъруейз, защото от няколко месеца не успява да се чекира онлайн. И като тръгваше за Англия беше така, същото е и сега от Англия за България. Затова питах дали самата компания изисква тест. Това, какво се иска при влизане в България, ми е ясно.
Проверете на сайта на авиокомпанията. Дъщеря ми се прибра с KLM, също не можеше да се чекира онлайн, защото на гишето са и проверили сертификата.

# 734
  • София
Благодаря, Залп. Проверихме, даже се и прибра. Laughing British Airways приемат онлайн чекиране през Verifly. Моят син засега не желае там да създава профил, да качва снимка и паспорт, защото приложението нямало достатъчно положителни отзиви. На летището са издали бордната карта и са проверили документите.

Общи условия

Активация на акаунт