Студенти в UK - 14

• 73 415
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Моят син беше четири пъти в карантина нито веднъж не са го проверявали или поне той не е разбрал.

# 556
При сина ми се получи следната ситуация: на 7-мия ден след като кацна, получи мейл от NHS, че в самолета, с който летяха с неговия съквартирант, е имало положителен (от тестовете, които се правят до втория ден) и всички от полета се поставят в карантина Flushed. Тъй като са били минали вече 7 дни, ефективно трябваше да стоят в карантина следващите 3 дни. Никой не им се обади повече и не ги потърси, нито да ги освободи, нито нищо. Това е.
BFF_, нашите деца да не са летели в един и същ самолет? Smile
Дъщеря ми е получила SMS на ден 5, че някой около нея е с положителен тест, но и обаждане на следващия ден за проверка. А при една от предишните карантини са и звъняли в три последователни дни. Явно проверяват на случаен принцип.
Според нея, ако ти звънят няколко пъти и не отговаряш, може и на адреса да дойдат.

# 557
  • София
При сина ми се получи следната ситуация: на 7-мия ден след като кацна, получи мейл от NHS, че в самолета, с който летяха с неговия съквартирант, е имало положителен (от тестовете, които се правят до втория ден) и всички от полета се поставят в карантина Flushed. Тъй като са били минали вече 7 дни, ефективно трябваше да стоят в карантина следващите 3 дни. Никой не им се обади повече и не ги потърси, нито да ги освободи, нито нищо. Това е.
BFF_, нашите деца да не са летели в един и същ самолет? Smile
Дъщеря ми е получила SMS на ден 5, че някой около нея е с положителен тест, но и обаждане на следващия ден за проверка. А при една от предишните карантини са и звъняли в три последователни дни. Явно проверяват на случаен принцип.
Според нея, ако ти звънят няколко пъти и не отговаряш, може и на адреса да дойдат.
На 22.09 летя сина ми с Бритиш Blush Но се оказа, че явно е доста честа тази ситуация, като си говори с другите българчета около него, още трима са били така от различни полети.  Добре, че бяха отишли по-рано и не се отрази на присъствените занимания в университета.

# 558
  • По широкия бял свят
Изпращете ли колети на децата си? Кой превозвач използвате сега?
 Ще ми се да я зарадвам за празниците, че няма да може да се прибере.

# 559
И аз днес бях на тази тема.Трябва да и изпратя един учебник. Попитах в Европът- колет до 10 кг е 32 лв до Лондон. Отделно плащаш до София 12 лв.  Но моят учебник е 0.800 гр. , как да дам 50 лв . Отказах се.

# 560
С Български пощи е малко бавно докато излезе от страната, но малките колети си пристигат и не е толкова скъпо.

# 561
В момента как са правилата с влизането в ОК за българи. Още ли искат тест на втори ден и няма карантина. Приятелка на дъщеря ми иска да спи при нея в общежитието за 2 дена след като пристигне от БГ. Чудя се дали може или трябва да е под карантина?

# 562
  • По широкия бял свят
За ваксинирани има тест на втория ден, който трябва да бъде букнат предварително. Не е нужен тест от България.
За неваксинирани тест от България, тестове на втория и осмия ден и 10 дена карантина.

# 563
  • След завоя в дясно
Изпращете ли колети на децата си? Кой превозвач използвате сега?
 Ще ми се да я зарадвам за празниците, че няма да може да се прибере.
http://www.dostavka-anglia.com/

https://gabieli.com/bg/
За тези двете се сещам.  Има и други  потърсете.

# 564
  • По широкия бял свят
Габиели вече не доставят от ОК и предполагам, че не доставят и до там. Сега имат офис в Ирландия.

# 565
  • Варна
Габиели за Англия работят с личен багаж. По спомени до 10 кг беше 40 лв. До офиси доставят та на мен не ми вършат работа. Скоро мисля да пускам с бгпощи.

# 566
  • В най - голямото село
https://www.ggbg.bg/pages/prices

Проверете тук.

# 567
Чудех се дали е трудно да намериш и да те вземат на стаж ?
Дали предпочитат англичаните?

# 568
  • София
Трудно е, защото конкуренцията е голяма, но не мисля, че се предпочитат местни. В екипа, в който работи моята дъщеря има само един англичанин.  Simple Smile Просто търсят най-добре подготвените, които най-пълно покриват критериите им.
Тя пускаше много апликации, някои въобще не отговаряха, при други отпадаше в процеса на кандидатстване. Но с всеки процес по подбор трупаше опит, коригираше слабите места и ставаше по-уверена. Така че, бъдете упорити и успех!

# 569
Трудно е, определено. От кръга на приятелите на сина ми единствено той си спечели стаж . При положение, че счита двама от тях - англичанин и румънец за гениални.

Общи условия

Активация на акаунт