Студенти в UK - 14

• 73 419
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
И моето дете замина и ми липсва ! Кашоните с багаж го чакаха в стаята доставени от фирмата, която ги съхраняваше.
Успешна година на всички студенти!

# 541
   Изчаках да мине седмица от заминаването, за да не пиша тук ревливи постове Simple Smile
   Нормално пристигна и моята дъщеря. Само при излитане са ги забавили час и половина, като са свалили няколко от пътниците, вече качени в самолета... Защо - не се знае...
   Оттам и забавяне в настаняването в хотела вечерта. Моето, като спестовно дете, резервирало airbnb в близост до летището, ама в частни къщи за гости денонощни рецепции няма. Както и да е, писало, оправило се. Собственикът бил възрастен човек, приличала му на внучката му и я закарал до гарата на следващия ден Simple Smile
   Имаше и малко недоразумения с предплатения тест за втори ден, който дойде три дни по-късно... после и с изпращането му.
   Но тези временни проблеми са разрешени вече. Багажът от склада е вече прибран с два курса с убер, оборудвала е вече новата квартира. Нито склада, нито квартирата беше виждала - цялата организация - дистанционно. И аз съм доста оправна и съм видяла и две и двеста, но студентката на моменти ми изглежда по-оправна и от мен Simple Smile
   Мъчно ми беше точно два дни. Сега съм щастлива. Виждам колко е ентусиазирана и доволна и аз съм щастлива и доволна. Виждането по уатсап помага много. Всичко вече видях. А квартирата е супер. Струваше си предплатата за година...
   От тази седмица започнаха онлайн, а от идния понеделник започват присъствени упражнения, целодневни. Ще по 20 в група и ще правят по два ковид теста седмично. Доколкото е разбрала, всички са ваксинирани.
   Дъщеря ми е много надъхана. Започва магистратура при професор, който бил някакво светило в областта им (генетика учи) и доста мотивационни писма писа и препоръки прилага, за да попадне точно при него и конкретно в тази магистратура. Дай боже все да е така!
  Успех на всички студенти, спорна и здрава година!

# 542
Здравейте,
Търся препоръка за куриерска фирма, която може да достави документи в UK (освен DHL)?

# 543
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте,
Търся препоръка за куриерска фирма, която може да достави документи в UK (освен DHL)?
Според мен, всички могат. Въпрос на цена и време за доставка. ДХЛ, ЮПС, Федекс са бързи, но доста скъпи. Спиди и Арамекс имат опции за икономична доставка за около 5-7 дни. Може и да пропускам някой, но погледнете  на сайтовете им, повечето имат цени, или хо телефона и изберете това, което ви устройва

# 544
   То сигурно има, но с DHL си е най-сигурно. Нещо за 30-35 лв. ми се върти за плик с документи. През лятото дъщеря ми беше търсила и каза, че цените не се различават особено. Ако е за 5-10 лв. разлика, май няма смисъл от експерименти... Вече ако ще е за някакво регулярно пращане - друг въпрос.

# 545
По Български пощи с проследяване стига за около две седмици срещу 10-11 лв.

# 546
Дъщеря ми замина в неделя за Абърдийн. Сподели, че на Шипхол имало отделно гише за Великобритания и е преминала наново паспортна проверка.

# 547
  • Burgas
И моята студентка е вече там от 2 седмици -щастлива е, защото в 4 дни от седмицата ще имат присъствени занятия.Организирали са им обиколка из залите и лабораториите-това,което миналата година не успяха да направят по известни на всички причини!
По повод настаняването ще споделя нашия опит-наехме квартира още през април,с онлайн огледи от тук,но си беше приключение-тъкмо се спрат девойките на нещо и то вече заето,но в крайна сметка успяха.Нанесоха се още през юли,преди да се приберат за ваканция.
Сега тя сподели,че поради социалната изолация много от децата не са могли да създадат контакти и да намерят съквартиранти и поради това са останали в общежитията на унито.Заради големия интерес към общежитията,университета осигирява допълнително такива в съседен град(около 50км.),а до там имат безплатан транспорт.Явно така се печелят и задържат студенти!
Online,надявам се,че ще намерите решение на проблема...
Искам да ви попитам:вашите деца работят ли през учебната година и как точно си намират работа?Дъщеря ми иска да си изкарва допълнителни средства,подала е св ,но за сега не й се получава...

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 14:59 от borka01

# 548
  • Варна
Отзад напред.Simple Smile Моята търсеше работа още през лятото, т.е. следеше обяви. Хареса си една, подаде документи, проведе интервю и сключи договор. Всичкото това за работа в супермаркета в кампуса. Joy
Договора и е за нулево работно време с фиксирана ставка на час. Седмица за седмица и изготвят графиците кой когато му е удобно по 2-3-5 часа на ден, колкото дни преценят. Доколкото знам, заплащат по 9,60/час, още не е вземала пари така, че не се знае...а и и казали, че ще е  малко повече. Както и да е. Прибра се на 10ти този месец и вече има 6-7 смени. Лека и приятна работа била.
Имали са и те 2-3 дена края на миналата седмица опознавателни мероприятия за 2 курс, тази седмица е за първокурсниците.
Квартирата наеха зимата, плащат от юли, две от петте деца в къщата си бяха там и лятото.
Едното момче лятото работи като сервитьор в едно заведение, там на място питал и го взели.
За по ... така служби Simple Smile) по обяви предполагам

Почва сериозно да търси стаж за следващата година. Сподели, че иска да си намери в Германия, дано успее.

Успешна и нормална учебна година им желая на нашите деца!

п.п. да допълня.
Не е ставало скоро дума за стипендии. Снощи много се зарадвах като разбрах, че сина на приятелката ми е получил превод от университета си за стипендия, социална, за която кандидатства. Радвам се, че го направи, мислеха, че няма смисъл и т.н. . Оказа се, че освен тази стипендия са му отпуснали и още една за добър успех, та очаква още един превод. Сумите са добри, двете ще покрият разхода за годишния наем за квартирата тази година. Което е глътка въздух за страхотната му майка, защото е вдовица и си скъсва д-то от работа.
Сега изплащат за 20/21г.
Университета е в Саутхемптън.
За съжаление, всеки университет си има политика по въпроса. В 'нашия" Батски университет няма стипендии ... ни социални, ни за успех. Здраве да е!
Но проверявайте, питайте, кандидатствайте!

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 16:13 от Flash*

# 549
Дъщеря ми днес получи от университета одобрение на заявлението за прекъсване. Изпрати и формулярите към Student Finance. Разглеждах други университети в UK, в които би могла да се прехвърли. Попаднаха ми места, където имаха гарантирани места в общежития за international students. Изглежда се досещат, че квартирите могат да бъдат проблем. Но след последните преживявания дъщеря ми е толкова разочарована, че по-скоро ще търси варианти за Европа.

# 550
  • Burgas
Flash*,благодаря за отговора!
Относно стипендията-на дъщеря ми я преведоха преди месец , а кандидатства за нея още когато подаде и за заема за обучението, тя сама си намери информацията и си задвижи нещата. Доста са мудни в кореспонденцията англичаните, тя прекара доста време на телефона, изчаквайки някой да й отговори,   документите се бавеха с месеци, превода също ,но все пак се получи-заслужава си.
Пожелавам успешна учебна година на всички студенти!

# 551
  • SO 15
Дъщеря ни,най после пристигна в Саутхемптън.
Утре присъствено на лекции.

# 552
Здравейте! Има ли някой от децата ви, който е стоял карантина в UK и как стои въпроса с проверяването дали дадения човек се карантинира. Звънят по телефона или как точно?

# 553
  • София
При сина ми се получи следната ситуация: на 7-мия ден след като кацна, получи мейл от NHS, че в самолета, с който летяха с неговия съквартирант, е имало положителен (от тестовете, които се правят до втория ден) и всички от полета се поставят в карантина Flushed. Тъй като са били минали вече 7 дни, ефективно трябваше да стоят в карантина следващите 3 дни. Никой не им се обади повече и не ги потърси, нито да ги освободи, нито нищо. Това е.

# 554
  • софия
Здравейте! Има ли някой от децата ви, който е стоял карантина в UK и как стои въпроса с проверяването дали дадения човек се карантинира. Звънят по телефона или как точно?
Около пролетта едната  съквартиранка на моята дъщеря беше в карантина (тогава на карантина подлежаха всички пристигащи) и изобшо не и дремеше - излизаше си да си пазарува съвсем спокойно, което изкарваше на нокти останалите момичета от къщата заради евентуална проверка. Те разбира се искаха да и пазаруват и да и помагат за всичко, но тя не считаше за нужно. Доколкото си спомням не са ги проверявали.

Общи условия

Активация на акаунт