Студенти в UK - 14

• 73 427
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Може ли ангигенен тест до втория ден, който трябва да се направи в UK или само PCR? Някой беше писал, че става.

Към момента Day 2 Test (Mandatory Arrival Test) e PCR.

Очаква се, към края на октомври да става и с антигенен (lateral flow test).

https://www.gov.uk/government/news/new-system-for-international-travel

# 526
  • Варна
Шотландците със собствено мнение , относно новите правила за пътуване :

"Шотландия прекратява системата за светофари за международни пътувания
Шотландия ще прекрати настоящата си система за светофари за международни пътувания, но няма да последва Англия в по-нататъшното облекчаване на тестовете за Covid-19 за влизащите в страната.

От 4 октомври зеленият и кехлибареният списък ще се слеят, но червеният ще остане.

Настоящите правила за кехлибарен списък- които позволяват на напълно ваксинирани хора да избягват изолирането- ще бъдат по подразбиране за страните, които не са от червения списък, съобщава PA.

Ваксинациите, направени в 17 държави, включително Канада, Австралия, Израел и Нова Зеландия, сега ще се считат за допустими съгласно правилата, присъединявайки се към jabs във Великобритания, ЕС, САЩ и Европейската асоциация за свободна търговия.

Осем държави - включително Турция, Пакистан и Малдивите - също са премахнати от червения списък със сила от 4 часа сутринта в сряда.

Пътуващите от Египет, Шри Ланка, Оман, Бангладеш и Кения също няма да са задължени да поставят хотелска карантина от тази дата.

Но Шотландия няма да следва решението на британското правителство да облекчи правилата за тестване.

Пристигащите на север от границата все още ще трябва да преминат тест преди отпътуване, преди да се върнат - включително от дестинации, които не са в червения списък - дори ако са напълно ваксинирани.

Шотландското правителство също няма да последва своите колеги от Обединеното кралство, като позволи на ваксинираните пътници да заменят втория ден PCR тест с по -евтин антигенен тест  от края на октомври.

В изявление шотландското правителство заяви, че промените при тестването „не са приети на този етап в Шотландия поради значителна загриженост относно въздействието върху общественото здраве“.

Текста е от дневният бюлетин на TheGuardian отпреди 2 дни, няма как да оставя линк. Оригиналът:

Скрит текст:
Scotland terminates traffic light system for international travel
Scotland will end its current traffic light system for international travel but will not follow England in further easing Covid-19 testing for those entering the country.

From October 4, the green and amber lists will merge but the red list will remain.

Current amber list rules - which allow fully vaccinated people to avoid isolating- will be the default for non-red list countries, PA reports.

Vaccinations that took place in 17 countries including Canada, Australia, Israel, and New Zealand will now be regarded as eligible under the rules, joining jabs in UK, the EU, the USA and the European Free Trade Association.

Eight countries - including Turkey, Pakistan and the Maldives - are also being removed from the red list with effect form 4am on Wednesday.

Travellers from Egypt, Sri Lanka, Oman, Bangladesh and Kenya will also no longer be required to hotel quarantine from that date.

But Scotland will not follow the UK government’s decision to ease testing rules.

Those arriving north of the border will still be required to take a pre-departure test before returning - including from non-red list destinations - even if they are fully vaccinated.

The Scottish government will also not follow their UK counterparts in allowing vaccinated travellers to replace the day two PCR test with a cheaper lateral flow test from the end of October.

In a statement, the Scottish government said the testing changes had “not been adopted at this stage in Scotland due to significant concerns at the impact on public health”.

# 527
  • SO 15
Здравейте.
Нашата студентка не можа да излети-днес и бе полета.В събота излезе с положителен антигенен,след това и ПРЦ теста е положителен.В карантина 14дена.
Днес е прочела,че след 4 октомври ,който лети към Англия и е с 2 ваксини,няма да искат тест преди полет.

п.п С две ваксини на Пфайзер е.Никакви симптоми няма,но положителна ...

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 14:18 от Qattus

# 528
  • Варна
Много неприятно, важното е да е добре, и вие също разбира се, пък времето ще мине ...

Преди 2 седмици като летя моята, преди да иде до лабораторията за тест, баща и и прави един домашен. Понеже не може да си позволи да отсъства от работа 2 седмици/ и двамата са преболедували и с ваксина/, искахме да сме сигурни предварително че е отрицателна. Ако беше дала + щяхме да мислим за вариант за карантина извън дома евентуално....или по скоро той да се изнесе. Joy

# 529
  • В най - голямото село
А да попитам тези, които имат опит. Търсенето на квартира в ОК дистанционно като чужденец обикновено мисия невъзможна ли е?

Май Да, дъщеря ми се опита да си намери квартира онлайн от БГ, наистина мисия невъзможна. Докато поискаш видеооглед и ти казват, че е заета. Тя искаше самостоятелен апартамент в Лондон. И пак сумите бяха доста високи. Накрая пак си нае общежитие. Но то е много хубаво и аз не съжалявам.

# 530
А да попитам тези, които имат опит. Търсенето на квартира в ОК дистанционно като чужденец обикновено мисия невъзможна ли е?

Май Да, дъщеря ми се опита да си намери квартира онлайн от БГ, наистина мисия невъзможна. Докато поискаш видеооглед и ти казват, че е заета. Тя искаше самостоятелен апартамент в Лондон. И пак сумите бяха доста високи. Накрая пак си нае общежитие. Но то е много хубаво и аз не съжалявам.

Общежитието изглежда е най-достъпната възможност да сключване на договор от разстояние. Ние я подценихме. През годината гледах много обяви за квартири и не допуснах, че нещата биха могли да се развият така. Учудва ме, че и университета не ни предупреди. Все пак сме им клиенти и в случая губят и те. Учебната година не беше от нормалните и първокурсниците нямаха възможност да опознаят колегите си лично и да създадат някакви контакти. Може би, ако не беше така, щяхме да разберем, че е възможно да възникне проблем.

# 531
online, никой с нищо не ви е длъжен. Нито COVID ситуацията е виновна.
Квартири започват да се търсят още през февруари.  Университетите имат като отговорност (и може би не всички) да дадат информация на първокурсниците как да си търсят квартира. Вие сте се сетили септември - онлайн, извън UK. Изцяло ваша си е вината. Сега единствено може да се опитате да минимизирате щетите.

# 532
Разбира се, че грешката е изцяло наша, както и последствията. Но не търсим квартира от септември, а от юли. Няма как да не съм изненадана, че има повече места в университета, от колкото квартири на пазара. До тук от потърсеното в мрежата не съм срещала студент, който да прекъсва заради такъв проблем. Може би се смята за нормално там и не се споделя. Ами не го очаквах.

# 533
  • Варна
Qattus , доста неприятно, дано поне мине леко и да няма никакви усложнения .

online , аз лично и извън темата не съм чула някой да е прекъснал поради липса на настаняване , едва ли е често срещано ,не че хората не споделят. Но, каквото станало е станало вече , така че гледайте напред и решавайте какво ще правите от тук нататък.  Аз писах, че синът ми от края на май търсеха квартира със съквартиранта за септември и то те бяха на място и можеха веднага да реагират с ходене по огледи. Но сега и ковид , та и брекзит усложняват нещата. Плюс това университетът ви е в много специфичен район и в малък град.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 14:54 от Сребърна паричка

# 534
Моят син също намери оттук и сключи договор.
Докато търсеше свободните места бързо се изчерпваха. Много, много пъти звъня на много места. И аз дори се включих по едно време .
Но момчето, с което търсеше подценяваше ситуацията и сякаш не забелязваше, че накрая може да няма повече квартири и общежития и бавеше до известна степен нещата , което ме изнерви  много.

# 535
  • В най - голямото село
Определено зависи и от града, в който се търси, но в 1ви и 2ри курс дъщеря ми започваше от зимата на предишната година да търси за септември. Просто сега заради магистратурата ( не беше решила в кой Уни иска) и затова се наложи в последният момент. Успех на всички и здрава и успешна година.

# 536
  • Варна
Щерка ми вчера пътува за Лондон. Пасажерите са чакали часове да минат пас контрол, дори раздавали вода. Проверката била на случаен принцип. Днес е пристигнал ковид тестът ѝ, навреме, предният път чака дни.
На мен ми е страшно криво без нея, миналата година се държах човешки, ама сега съм се сдухала нещо. А днес два пъти вече се чухме, писахме си докато  работех, обаче.. не ми стигна това време.
Хайде, да не разстройвам темата.
Успешна година на децата ни!

# 537
И аз се чувствам така. Надявам се да свикна

# 538
  • София
Синът ми замина в сряда. Каза, че принципно не е имало никакъв контрол на тестове, сертификати, locator forms на влизане. Може да е на случаен принцип, да. Каза, че е имало огромна опашка, но бързо са минали. Това на Heathrow.
За първи път си видяха апартамента, нает онлайн. Абсолютно всичко е както беше описано и снимано, т.е. чисто ново. Някакво базово оборудване е, но повече не им и трябва. Пристигнаха късно и затова тяхна приятелка е взела ключовете ден по-рано и се срещнаха, за да им ги предаде. Направили са си акаунти за ток, вода, интернет и сега разучават района и си готвят, оправят се засега. На другия ден си взе кашоните с вещи, които беше оставил при приятел. Сега си давам сметка, какво му е било миналата година, когато отиде абсолютно сам, на непознато място и с 10-дневна карантина!
Тестовете им ги чакаха в пощенската кутия, от различни фирми са и на другото момче буквално на следващия ден след изпращането му по пощата, светна зелено, моят все син още си очаква резултата.
Успешно начало на академичната година!

# 539
  • Варна
На Хийтроу кацна, да. И те наеха онлайн апартамента, моята е доволна от мястото, хубаво обзаведен и леглото с нов матрак, но най-важно, на половин час е от университета. Каза, че им е нужно единствено шкафче за обувки. Показва ми днес една от картините на стената - асиметрични геометрии, и казва : като за физици е Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт