Студенти в UK - 14

• 73 277
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • По широкия бял свят
Здравейте. Изкарах тежък Ковид (възстановявам се, дано да няма сериозни последствия) Заради това се притеснявам  за момчето, ще ходи на голям концерт на Уембли, точно преди втора ваксина и полет към къщи.  Моля споделете, каквото и да е.
Те са млади и здрави. Дъщеря ми го изкара за няколко дена. Нека да учат и се забавляват нормално.  Всичко ще е наред. Крайно време е да се спре с кражбата на време от живота ни.
Мислете позитивно и упешно възстановяване!

# 676

Здравейте. Изкарах тежък Ковид (възстановявам се, дано да няма сериозни последствия) Заради това се притеснявам  за момчето, ще ходи на голям концерт на Уембли, точно преди втора ваксина и полет към къщи.  Моля споделете, каквото и да е.
Най-добре да не ходи. Навсякъде има болни. Всички виждаме, че на такива масови събирания стават доста заразявания. Едва ли ще стоят с маски на стадиона. А пък струпването на хора е доста. Дали пускат без зелен сертификат?
От друга страна - може да е карал безсимптомен ковид и да има антитела. Може да има клетъчен имунитет.А може да е от хората, които никога не се заразяват. Или в момента имунната му система да е неподатлива на вируси.
То вече нито да те е страх, нито да си безстрашен. Божа работа! Да ги пази Господ децата, че и нас, за да сме до тях и да им помагаме!

Нека дтето да си реши както го усеща вътрешно, след като е запознато със ситуацията и някои факти (които описваш).
Наистина е трудно решение. Успех!

# 677
  • софия
Какт се казва, да не ти се случва това дето го мисли майка ти....
Не зная каквъ съвет да дам. Но стискам палци всичко да е наред!

# 678
  • София
Имам въпрос към майките на деца, които вече карат магистратура, или ако някой друг знае.
Детето има да си избира елективи за втория семестър. Ще избере тези, които й представляват интерес и са пряко свързани с това, което ще избере и следващия курс. Въпросът е дали сумарните точки, които се получават като кредити имат значение при кандидатстване за магистратура, или се гледа само каквидисциплини си изучавал?
Според мен и детето нямат значение сумарните точки, най-малкото защото в различните университети вероятно са различни и няма как да има уеднаквяване. Но все пак ме карат да попитам.

# 679
Доколкото знам  в момента повечето заболели са ваксинирани.Нищо, че не го съобщават.
Не мога да кажа кое е по-добре да ходиш или не на публични места.

# 680
  • Бургас
Аз лично бих предпочела да не се ходи по такива масови събирания, но децата са вече големи и обикновено сме на уведомителен режим: "Ходих еди къде си ...".
За моя най-голяма радост синът ми ще си идва тази година за Коледа. Снощи ме уведоми Simple Smile, че каца на 05.12. в София.

# 681
  • В най - голямото село
И дъщеря ми се прибира на 11/12, но полета и за UK за 16/01 е бил отменен. Дали не предвиждат някакво затваряне.

# 682
  • София
И дъщеря ми се прибира на 11/12, но полета и за UK за 16/01 е бил отменен. Дали не предвиждат някакво затваряне.

Коя авиокомпания?

# 683
  • В най - голямото село
Тя пътува винаги с British Airways.

# 684
  • София
Явно няма достатъчно пътници. Повечето студенти се връщат съвсем в началото на годината. Моят син има обратен билет за 7 януари. Засега нищо не са казали. Обявиха само 6 африкански държави червения списък и спряха полетите от Африка.

# 685
  • Варна
"От 1ви Декември 2021,
за влизане в БГ от:
🔴 червена
🟠 оранжева
🟢 зелена зона,
***без да се налага карантина***,
ще е достатъчен само ЕДИН от трите документа:
✅ Сертификат за ваксинация
✅ Документ зя преболедуване
✅ Отрицателен PCR от последните 72ч за пристигащи от 🔴 зона;
Отрицателен PCR 72ч или отрицателен Антигенен 48ч за пристигащи от 🟢🟠 зона
🔴‼️Българските граждани, пристигащи от червена зона, БЕЗ нито един от изброените документи ЩЕ бъдат допуснати в БГ, при налагане на 10-дневна карантина
***БЕЗ право на отмяна***
‼️Българските граждани, пристигащи от
🟢 зелена и
🟠 оранжева зона, БЕЗ нито един от изброените документи подлежат на 10 дневна карантина. Тя може да бъде отменена с PCR или Антигенен тест, направен не по-рано от 72ч СЛЕД пристигането си в БГ.
‼️За деца под 12 години НЕ се изисква тест, ваксина или документ за преболедуване, независимо от цвета на зоната, от която пристигат
Заповедта е в сила до 31ви Март 2022 "

Ето заповедта : https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/11/26/rd-01-977_26112021.pdf

Великобритания е в червената зона !

# 686
Здравейте,
Моля за информация, ако някой е пътувал от Англия до България с British Airways.
Получихме съобщение по мейла, че ако искаме да се чекираме онлайн до 24 часа, трябва да се свали едно приложение и там да се качи Ковид сертификат. Независимо че качихме в приложението сертификата за ваксинация, получаваме съобщение с изискване за документ за негативен ПСР.

По този начин не може да се завърши процеса и няма да може да се направи онлайн чекирането. Как се справяте с този проблем?

# 687
  • Варна
kate_d , следя една група за пътуване във Фейсбук и там има хора ,които се оплакват ,че Бритиш еъруейс не са допускали пътници /българи/ без направен ПСР тест, на борда на самолета. Изискване на самата авиокомпания било, освен ваксинационен сертификат да имаш и отрицателен ПСР тест преди полет. Дъщеря ви да търси възможност да направи такъв някъде. В Лондон ли е тя ?

Допълвам, ако четеш по-късно.
Ако е в Лондон , може да букне час за тест при тези : https://www.collinsongroup.com/en/covid-19-testing/st-pancras-international  . Имат офиси на летищата Хийтроу и Гетуик, там може да се направи бърз ПСР тест , като резултата излиза за 3 часа. Имат офис и на гара St. Pancras - https://stpancras.com/shop/collinson  , там не знам за колко време излиза резултата. Задължително се прави предварителна резервация.

Успех! Да се обади на авиокомпанията и да пита задължително ли е да прави ПСР тест, щом е ваксинирана.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 21:50 от Сребърна паричка

# 688
  • Варна
Кате, обадете се и питайте.
При пътуването на дъщеря ми, с Уиз, също прикачи сертификата но чекирането остана недовършено като при вас. На летището трябваше да покаже сертификата на чекинга/въпреки, че нямаше багаж за там/ и там дефакто приключиха чекирането.
Въобще.... шантава работа.
Аз октомври летях с Раънеър до София и обратно и там също ми искаха да прикача сертификат, въпреки, че за вътрешни полети не се изисква.

# 689
Здравейте,
Моля за информация, ако някой е пътувал от Англия до България с British Airways.
Получихме съобщение по мейла, че ако искаме да се чекираме онлайн до 24 часа, трябва да се свали едно приложение и там да се качи Ковид сертификат. Независимо че качихме в приложението сертификата за ваксинация, получаваме съобщение с изискване за документ за негативен ПСР.

По този начин не може да се завърши процеса и няма да може да се направи онлайн чекирането. Как се справяте с този проблем?
Явно е изискване на авиокомпанията. Дъщеря ми есента си идва и отиде с KLM и имаше същото изискване за PCR.  Въпреки , че се беше чекирала онлайн, на летището в Сф, като си тръгваше , трябваше да отиде на гишето на KLM да си покаже теста.
Сега я очаквам отново и каза , че си е запазила час за PCR преди полета, въпреки, че има сертификат за ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт