АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 190
  • 706
  •   1
Отговори
# 375
Хариста, много си права, че страха много влияе и човек, който се страхува, може да се разболее по-лесно. Един доктор го обясни. Когато си болен, тялото се бори с болестта, чрез имуннната система. Но когато го има страха, започва да се отделя и адреналин, и тялото започва да обслужва нервната система, за да се справи с адреналина. И така жизнените сили, вместо да работят за тялото, работят за мозъка и затова някои хора по трудно се справят с болестта. Важно е също и дали ще се вземат навремвнни и адекватни мерки. Много неща са от значение.

# 376
Темата с вируса е доста деликатна. Клоня към мнението на Harista. Психиката е също толкова важна. Ако изолирам себе си от всичко и всички, вляза в депресия, защото преди това съм била социална личност- последниците могат да бъдат пагубни. Загубих дядо си заради вируса, а близък човек в обкръжението ми е в начална фаза на депресия. Точно за това нещата са толкова трагични. Да се намери баланс между изолацията и запазването на разсъдъка. Както и да е. Нека всички са здрави и поне малко щастливи, че и щастието си е важно. Grinning
Шушулка пак се буди нощта. Три дрямки са и много вече. Само се лутаме между 2 и 3 спанета. Днес съм твърдо решена да спи само 2 пъти. Обаче много ме е жал да я будя. Тя така сладко си спинка по сто часа през деня и после така ужасно си будува нощем. Confused
Днес май ще ходим да купуваме пъзел за пода и килими. Целият първи етаж е с плочки, та искам да е свободна да си джитка на пода.

# 377
ellocin първо взех пъзел, но честно казано на мен ми е доста по-трудно за поддържане. Взех си от сгъваемите килимчета,които коментирахме по-нагоре и направо се родих. Лесно се почиства ( както и под него ), а и се сгъва и пренася лесно.

# 378
  • Köln
Лелеее
Стига с тоя Ковид. Навсякъде само за това се говори, дайте поне тук да го пропуснем.
А по въпроса за къпането....
От както малкия започна да се изправя е кошмар.

# 379
Мале, какъв сладур. Как се справяш Doniy  как да го изтъркаш и сплакнеш. То бебока си играе с кеф. Ние вкарахме мишката в басейн..мале какъв кеф...направо плува, само дето мен ме е страх да не се нагълта и да се уплаши...маха, пищи, яко кеф. Още не се изправя особено като се хване за нещо. Сяда стабилно и всичко трябва да се пробва с уста. Това е най-гадното,  всичко в устата.

# 380
Мен Ковид, ако ме лепне, не знам дали ще се събудя на сутринта изобщо.
Но не мога да живея като скот. Да-ограничаваме се, но не можем съвсем да не се виждаме с никого. Ето, снощи играхме карти. Дали можеше да си останем вкъщи сами- можеше. И сигурно щяхме, ако знаехме докога трябва да си стоим сами. Но никой не може да гарантира, че ако си стоим сами по къщите и Ковид ще изчезне. Изчезва и после пак се появява. Учим се да живеем с него и това е. Мерки взимаме, но не и да се изолираме напълно. Все пак мъжът ми работи. И да иска няма как да се изолира.
За рд на Антонио ще сме на вилата. Мъжът ми ще започва да прави мини детски кът там.
Живи и здрави да сме, за да можем да се съберем с всички роднини и приятели.
Избрали сме манастир, в който да го кръстим.
Имам една икона на Богородица и Исус осветена в този манастир, която беше неотлъчно до мен по време на бременността. Всеки ден съм се молила. Сега всеки ден благодаря пред иконата, че детето ми е живо и здраво.
Антонио като види иконата и онемява направо. Много странно я гледа и ѝ се радва.
Пред другите икони и гоблена в спалнята не е такъв, но пред иконата и гоблена на Богородица направо губи ума и дума.

# 381
За вен религията е въпросхна информиран избор и не е окей да я налагам на едно неразбиращо човече. Религията е обвързана с отговорност, която едно дете не би могло да разбере. Хич не съм от религиозните, когато щерката порасне и осъзнае какво означава това сама ще реши дали да се кръсти или не. Още повече, че кръщенетата, които сега правят на малките деца, онези, дето са като циганска сватба, за мен са си изключително демонстративно пищни, което е в разрез с всичко християнско. Дете може да се кръсти и без "джумбаре" и когато това стане е един личен семеен момент.

Колкото до темата с Ковид, без да съм любител на конспиративните теории, ще кажа, че независимо от вируса, си е една политическа "схема". Отделно непрекъснато срещаме противоречия при отчитане на статистиката и броенето на трупове Simple Smile И съм ЗА да има зони за пушачи и непушачи в заведенията, Европа не я взимам за пример и не ми пука европейците пушат или не в заведенията си. Точно тютюнопушенето е най-големият проблем на толерастка Европа и клета майка България, та го оправихме и него 🤣

# 382
yanna, аз поръчах такова килимче, но трябва да взема 5 килима, за да покрия някаква значителна част от пода. Аз искам целия под да се покрие.
doniy, страхотен е. Heart

# 383
Ние сме християни и сме вярващи и надали Йоанка ще реши от нищото да стане мюсюлманка, че да я чакам да избира. И ще се опитаме и нея да възпитаме с вяра.
Лайка, настръхващо е това с иконата. Малките деца са много сензитивни, това само може да те радва. Да растат живи и здрави всички деца!

# 384
  • Пловдив
Ние ще правим кръщене малко преди рождения ден, защото точно на рождения ден на малката сме на сватба на близки приятели . Засега планираме всичко все едно ще е нормална обстановка без ограничения. Ако има някакви рестрикции ще се съобразим и ще отпадне организацията.
Харесали сме си църква и 1-2 ресторанта, но още нищо не сме запазили. Ще ползваме услугите на декораторката от нашата сватба.
И двамата сме с една религия, кръстени сме и искаме и детето да е кръстено. Ако по нататък реши нещо друго, ще си вземе решения , когато е по- голяма Simple Smile

Съгласна съм, че дете може да се кръсти и без джамбуре , но това за нас е повод да се видим с роднини и приятели , с които много рядко се виждаме , А и те да видят малката. Същото беше и за сватбата- уж щяхме да сме 40 души, накрая станахме 130 😂

Не обичам генерализации от сорта българина това- българина онова. Всеки, без значение от националността, може да бъде добър или лош, отговорен или безотговорен и т.н. Обидно е и съм го чувала и виждала основно от българи в чужбина, дори не и от чужденци. Пази Боже сляпо да прогледа

# 385
Да, Ленка.
Чак аз настръхвам като го видя как му се променя физиономията, когато види Богородица. Както казах, имаме и икона на Св. Георги и стои на същата стена, на която и Богородица. Имаме и голям гоблен в средата между иконите, но Антонио не им обръща внимание. Той си е пленен от Богородица.
На 40ден, когато влязохме в църквата за молитва, на всички им направи впечатление как му се промени изражението.
После, когато за първи път пътувахме дълго време с него, всъщност ходихме до манастира, в който ще го кръщаваме.
Знаете, че Антонио е много дълго чакано и искано дете и мъжът ми ходеше в този манастир, докато бях бременна, за да му почетат молитва, да почетат и за мен, да вземе светена вода и нафора, да си постои просто, защото мястото много го успокоява.
И действително има нещо в този манастир, защото когато отидохме с Антонио и аз се почувствах някак си спокойна.
Ние направихме сватба със 100 човека и искаме кръщенето на Антонио да е в камерен състав. Ще отидем, ние, кръстниците, баби и дядовци, сестрата на мъжът ми и моят брат и ще го кръстим.
После ще си запазим някоя вила в близост и ще го отпразнуваме.
Така искаме да бъде.

# 386

Не обичам генерализации от сорта българина това- българина онова. Всеки, без значение от националността, може да бъде добър или лош, отговорен или безотговорен и т.н. Обидно е и съм го чувала и виждала основно от българи в чужбина, дори не и от чужденци. Пази Боже сляпо да прогледа

По-точно казано от това няма на къде👏

Лайка, кой е манастира? Аз съм изпитвала подобно усещане в Св. Мина. Там се молихме и за леля ми, на която й даваха 6 месеца живот, а вече е жива и здрава 6 години, Слава Богу!

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 10:00 от LenkaST

# 387
Ох, и нашата сватба щеше да бъде миналия март и не се състоя заради Ковид. Не че бяхме планирали нещо голямо, но го приех тежко, защото чаках с голям трепет 😣 Сега роклята стои в гардероба и ми е тъжно като я видя, а и я разширихме заради коремчето, сега ще трябва пък да я стесняваме 🤯 И другото, което ме мъчи, е че май в близките 2 години сватбата няма да се състои заради невръстното тиранозавърче 😩😃

# 388
И ние правим къща, в момента сме на груб строеж, та не очаквам там да се случва нещо. Единствено, живи и здрави, като проходи, искам там, на поляната отзад, да направим прощъпулник. За рождения ден ще сме вероятно ние и баби и дядовци, и сестрата на мъжа ми. Тези бяха и на сватбата ни 😂 Ние нямаме много голям социален кръг, така че по никакъв начин не ми влияе ковид. Имам 2 приятелки, но те са далеч.

Аз мисля да го кръщавам. Както казаха и по-нагоре, ние сме християни, кръстени, така че щом расте в такова семейство, би трябвало да приеме и нашата вяра. Вярвам, че ще бъде защитен и ще има Ангел-пазител 🙂 Но ще отложим, искам да довършим къщата и да поканя моите приятелки с мъжете им, а и мечта ми е и да се венчаем с мъжа ми, защото имаме само граждански брак. На 40 ден ние бяхме на Св. Мина, хареса ни. Малкият спеше и се усмихваше на сън, казват че се смеели по време на молитвата, ако сънували ангелчета 😇

Ние не успяхме да се опазим от ковид, мъжът ми беше взел всички мерки, дезинфекция, ходеше с бели ръце от тоя спирт, не пускаше никой в кабинета му, беше сложил едно бюро пред вратата, да не влизат, а ако има нещо да му ги оставят 😂 е, да, ама се заразихме. Дори като ходехме по улицата и срещнахме познати, той ги караше да стоят далеч, че ИМАМЕ МАЛКО ДЕТЕ 😃Като цяло ме натоварва цялата ситуация, иначе молове и фитнеси и без това не посещавам особено, така че ми е все едно. И аз смятам, че всичко е предимно политика, яд ме е че в Китай оправиха нещата за няколко месеца и забравиха, а Европа вече повече от година не знае какво да прави още.

Аз все си мисля, че и догодина по това време нищо няма да се е оправило за съжаление. Иначе смятам, че е нормално да сме с най-висока смъртност и да мрем рано, като се има предвид, че сме най-бедната страна в ЕС. Безпаричието и постоянното мислене откъде да докараш допълнителни пари, за да си осигуриш достоен начин на живот е стресиращо. Доста мои познати, здрави, прави, си заминаха на 50 години от инфаркт или инсулт. Това не е от хубав живот... А това, че сме си твърдоглав народ си е друго, не обичаме да ни се казва какво да правим и това е, манталитет.

Аз го къпя още легнал. Пробвах седнал, ама ми е трудно да му мия косичката.

# 389
Относно темата за Ковид, и ние минахме през вируса, МП неговите родители като и моито, за щастие с много леки симптоми аз само мириса си изгубих. Подкрепям изцяло мнението на Паола, излизаме постоянно с малката на разходки виждам се и с приятелки, които са 1-2, както и с най-близките ни роднини. Който каквото иска да си говори но аз няма да се затворя  в нас да гледам постоянно черни статистики по тези новини и да треперя и да се страхувам еми няма да стане. Още повече че наскоро прочетох история на една майка как детето й е било болно и не са ги приели в болница защото нямало места заради болните от Ковид, което за мен е безумно. Не може никой да ме убеди че един 80 годишен човек е по-важен от малко детенце. Имам и познат на който също му беше отказана медицинска помощ от няколко болници и човека след няколко дни почина. За мен това е безумие, ако не си болен от Ковид тежко ти и горко ако имаш нужда от медицинска помощ. А за ваксината от морбили която я бият на 1 годинка  тръпки ме побиват.. И мисля да не разреша да й я бият а само да напишат а че е сложена ама като знам ЛЛ едва ли....

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 13:36 от Kaya9

Общи условия

Активация на акаунт