Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 491
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
Вафличка, за уредено направо си е екстра. Път, парно, транспорт, тихо е, ама мен все ме ,,гложди,, нещо Simple Smile

# 241
  • София
Вафличка, за уредено направо си е екстра. Път, парно, транспорт, тихо е, ама мен все ме ,,гложди,, нещо Simple Smile

Явно заради циганите и има защо.

# 242
Ами аз знам, че около Линкълн са бая циганите, но не разбрах въпросният блок на Кукуряк къде точно се намира. Там хубавото е, че скоро трябва да има нов парк.

# 243
точно срещу този бъдещ парк, но като ходихме не знам колко скоро ще е , защото си беше доста тревисто.

# 244
Е да, въпросът е кога ще го почнат .. уж за миналата година в било. Дано тази потръгне.

# 245
Парк на Кукуряк ще има евентуално след 10г., ама по скоро не. По принцип и Народно хоро преди 4г. трябваше да бъде ремонтирано, ама си е все така коларски път. Наистина ли някой се връзва на тези партенки? Скоро в една фб група някаква жена се оплакваше, че ТМ11 много ѝ шумял, като си купувала апартамент ѝ били обяснили, че ще го преместят, понеже започват да се строят много сгради на въпросното място. Trollface Точно на МС Овча купел.

# 246
В Младост всяка година почват я парка към Горубляне, я Въртопо. Ако не го виждате готово, значи не съществува. Останалото са брокерски дъвки.

# 247
Ами не знам подробно каква е ситуацията с този парк, но доколкото съм чувала теренът е на БАН или нещо такова... Докато в Горубляне още не могат да отчуждят имотите за парка. На Въртопо терените май също са частни. Така че всеки случай си е различен.

# 248
Щом е на БАН, значи пак не е общински терен.
Това с градинките, парковете, ремонтите на улиците/булевардите и метрото са си точно брокерски трикове за зарибяване. Като жилищата с "потенциал" Laughing, ама този потенциал зависи от съседите, та резултатът е точно никога да не се случи.

# 249
Ами не е общински, ама имам чувството, че доста по-лесно ще го придобият от БАН, отколкото ще се разберат с горублянци, да речем. Иначе дано и трите парка станат, има нужда.

# 250
Опасен ли е живота в края на Люлин 2

Предстои ни местене и бих искал да знам дали има жертви на нападения в този район.
Трябва ли ми автомат като цяло или квартала си е като другите и цялата врява около него не важи за днешното време? Планираме деца.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 12:40 от Новолюлинец

# 251

Най-добре вземи картечница. Joy Ето един типичен представител на квартала излязъл да се види с приятели.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 00:55 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 252
Важи цялата врява, направо крещи.
И все пак зависи от нивото, де. Може да се впишете и слеете чудесно и хич да не усетите турбоселянията и мангас'ряните, знам ли 😉

# 253
От личен опит ли го казвате? Селянията не напуска и кв. Лозенец където живея в момента.. Миналият ден мангасаряни обикаляха етажите, нищо че входът е с чип. Изчезна колело. ул. Бунтовник

# 254
Flushed
Предстои ни местене и бих искал да знам дали има жертви на нападения в този район.
Трябва ли ми автомат като цяло или квартала си е като другите и цялата врява около него не важи за днешното време? Планираме деца.
Определено. Аз без бокс и калашник не излизам.
Шегувам се, извинявам се, не се сдържах Flushed

Добре дошъл в Люлин. В коя част си?
Ние сме тук вече 18-та година. Нищо страшно няма. Дъщеря ми израсна в него, мина през кварталната детска градина, кварталното училище, сега е почти на 17 г. и си има компания за излизане от квартала. Само хубави неща мога да кажа за всичките ѝ приятели.

Попаднахме и на нормални съседи, нищо по-различно от другите квартали (преди това обиколихме 6). Да чукам на глава, случай на нападение не сме имали. Веднъж преди години ни разбиха апартамента (нямахме СОТ още). Не взеха абсолютно нищо. Явно за търсили кеш. Но това го има навсякъде.

Ние конкретно сме в осмицата, децата тук от малки са по градинките сами, свободни са като едно време. Не съм чула за инциденти и затова никой не се притеснява.
Нощем е гробна тишина, спазват се тихите часове, само птички се чуват. Рядко има купон някъде, ако има, полицията реагира бързо на сигнал.
Ако имаш някакви конкретни въпроси, питай. Моето мнение е изцяло положително.

Общи условия

Активация на акаунт