В момента чета ... 69

• 48 864
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Някой да даде едно рамо за "Прокълнатата картина" Нийл Олсън? Мисля да я поръчам, търсих в търсачката но не открих мнения за книгата.

# 556
Здравейте! Въпроса ми е малко встрани от темата, та...намерихме стари книги в къщата на село. Не искам да ги изхвърля. В библиотеката в нашия град казаха, че искат изготвен списък на книгите, с година, име и автор, като те ще подберат кои да вземат евентуално. Също книгите трябва да са в добро физическо състояние. Съмнява ме, че тук ще се разминем в интересите си. Книгите са с пожълтели страници, не са скъсани, но са стари все пак са на баби и прабаби. Някакви предложения какво да направя, за да не отидат в някоя печка?

# 557
Имах подобен проблем. Дори в едно село с изгоряла библиотека имаха претенции. Ако Ви се занимава, обявете ги в ОLX. За символични цени. Продадох дори много стари. Доста останаха -в кашони.

# 558
Здравейте! Въпроса ми е малко встрани от темата, та...намерихме стари книги в къщата на село. Не искам да ги изхвърля. В библиотеката в нашия град казаха, че искат изготвен списък на книгите, с година, име и автор, като те ще подберат кои да вземат евентуално. Също книгите трябва да са в добро физическо състояние. Съмнява ме, че тук ще се разминем в интересите си. Книгите са с пожълтели страници, не са скъсани, но са стари все пак са на баби и прабаби. Някакви предложения какво да направя, за да не отидат в някоя печка?
Намерете във Фейсбук групата "Акция Спаси книга". Там взимат всички книги, след това съм виждала да бракуват книги, които наистина не са в добро състояние, като цяло обаче приемат книги и са с доста по-малко претенции от читалищата. А и вероятността книгите ви да достигнат до някой, който наистина ги иска, е по-голяма. В читалището само ще си стоят.

# 559
  • София
Аз ги разбирам хората, работещи в библиотеки, че имат "претенции".
Дори има съвети да се носят ръкавици при боравене с стари и антикварни издания, а книги , по-стари от 10 години да не се държат в домовете.
Причината е , че хартията е един чудесен развъдник на бактерии, акари и най-различни патогенни микроорганизми, предизвикващи много сериозни алергии и кожни екземи.
Хората си пазят здравето.

П.П. Интересна статия по този повод - https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/523026

# 560
  • София
А пък истината е и, че вероятно трудно ще се намерят читатели за голяма част от тях, по интернет ще стане по-лесно някак си.

# 561
О, не от гледна точка на здравето. Претенциите бяха не стари-нови, а по тематика. В едно квартално читалище казаха, че биха приели само любовни романи. В селото-класика и детска литература.

# 562
  • София
Прочетох "Никой не се спасява сам", не съм в голям възторг. Книгата свърши нещо като нищо. Засега приключвам с Мацантини, взе да ми става еднообразна.
Започвам "Полубрат". 🤗
Аз мислех "Никой не се спасява сам" да ми е следващата. Чела съм само "Прелест" и "Да дойдеш на света". И двете ми харесаха. Може ли да споделиш какво не ти допадна в тази?
Аз чета "Левски" на Яна Язова, която е първата книга от трилогията "Балкани".  В началото съм, има много  фактология. Повече прилича на учебник по история, но явно авторката има нещо предвид, за да представя така началото на романа.

# 563
  • на последния етаж
Някой вече прочете ли "Кишот"? Чудя ѝ се покрай промоциите тези дни и бих се радвала на отзиви. Simple Smile

# 564
А аз започнах едно много старо издание на Елиас Канети от библиотеката”Спасеният език”,тръгна ми интересно,авторът е роден в Русе в началото на миналия век,в последствие живее в големи европейски градове и общува в елитни литературни кръгове,харесва ми когато в началото на книгата е публикувана по-обстойна биография на автора,както е с по-старите издания,сега само на гърба на книгите има да речем за кой е женен авторът,колко книги,деца има и къде живее:).

# 565
Здравейте!
Кактоп винаги не мога да чета само една книга и затова пак съм започнала три...
Та, чета в момента "Войната на Хана" на Джан Елайъсбърг - в началото (първите 60=70 стр) не ми харесваше и не я разбирах. След това ми хареса страшно много и сега съм на края. Разказва се за еврейски учени по времето на ВСВ и как ги карат да направят атомна бомба.
Втората, която чета е "Но-Уи" на  Лидия Димковска. Книгата взех, защото много харесах преди години другата книга на авторката( "Резервен живот") . Разказва се за главната ни героиня, която е хърватка, отново по времето на ВСВ, как тя се влюбва в един италиански войник и техните преживявания. Харесва ми. Преполовила съм я.
Третата книга е "Учениците на мързеливата майка" на Анна Бикова. Още нямам деца, но ми се струва интересно да чета за възпитанието им и начините да говориш с тях. Прочела съм някъде около 1/3.

# 566
  • Mostly in my mind
Сиела сериозно са се засилили да вадят трилъри. Ще излиза и нов на Карин Слотър.

# 567
  • Чукарландия
Spastik Children, от Мацантини съм чела "Чуй ме" и "Да дойдеш на света", като и двете ми харесаха, но тук е една обикновена история, за едно средностатистическо семейство, добро начало, но никакъв край. Нищо, което да ме грабне, една такава незавършена, но не книга с отворен край, над който читателя да се замисли и да си съчини свой такъв, а край на една банална любов. Аз ли не я разбирам, толкова пък да съм "проста" 🤣, но след първите две книги, очаквах нещо повече.
Може да има и такива читатели сред нас, на които им е харесала, моля да споделят! 🤗

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 20:50 от BBeLLa

# 568
Завърших най-сетне "Безгранично". Голяма мъка беше, не че книгата е лоша, но както я разтеглих във времето доста поизпуснах от нишката на разследванията. От шест прочетени дотук за Карл Мьорк и компания фаворити за мен остават "Убийци на фазани" и "Пациент 64". Веднага след тях мисля, че се нарежда "Писмо в бутилка"
Сега си приготвих "Списъкът".

# 569
Spastik Children, от Мацантини съм чела "Чуй ме" и "Да дойдеш на света", като и двете ми харесаха, но тук е една обикновена история, за едно средностатистическо семейство, добро начало, но никакъв край. Нищо, което да ме грабне, една такава незавършена, но не книга с отворен край, над който читателя да се замисли и да си съчини свой такъв, а край на една банална любов. Аз ли не я разбирам, толкова пък да съм "проста" 🤣, но след първите две книги, очаквах нещо повече.
Може да има и такива читатели сред нас, на които им е харесала, моля да споделят! 🤗
Много харесвам Мацантини, а най-хубавата книга е Прелест
В момента чета Absolvo te на Бърдаров

Общи условия

Активация на акаунт