Модни консултации - 53

• 46 648
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Тези сребърните гуменки не са ли кожени? Как перете кожени в пералнята.
За панталона и чорапите, нося подобни панталони през зимата за това с елегантни боти които са плътно по глезените. През по топлото време нося същите но 7/8 и това позволява да ги нося със скрити чорапи и спортни обувки или гуменки.

# 466

Аз съм фен на кожените кецове и всичко пера в пералнята на 30-40 градуса и дори ги въртя на 1200 оборота центрофуга. Досега фалове не съм имала. Особено един рийбок го пера на две седмици, че е с бяла подметка. Ето тези са и нямат поражения.

# 467
И аз съм изумена, че си перете кожените кецове в пералнята. Може нищо да им няма след това, което си е цяло чудо (според мен кожата ще се скапе по-бързо), но принципно това е забранена практика за мен.

Ако са изцяло платнени, мога да го разбера, иначе.

# 468
  • Бургас/Пз
Благодаря момичета, май от ботите ще мина направо на бос крак, но с по-тънък панталон. Този е от плътен плат, а и още си е студено на морето, та определно, ако сега искам да обуя обувка не става на бос крак.
Получих жълтия костюм, за който ви питах преди няколко страници. На живо цветът е още по-хубав. Определено ще си отива с много и различни цветове. Днес просто бях с черно и затова съм го облякла така. На работа нямах други обувки, но мисля да то нося и с цветни. Пусто нетърпение да го премеря. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:20 от ani_d

# 469
И аз съм изумена, че си перете кожените кецове в пералнята. Може нищо да им няма след това, което си е цяло чудо (според мен кожата ще се скапе по-бързо), но принципно това е забранена практика за мен.

Ако са изцяло платнени, мога да го разбера, иначе.
Абсолютно! Пера в пералнята само маратонки от мрежеста материя, платнени. Кожа (естествена или изкуствена) никога не се пере.

# 470
  • София
Да де ама те кожените маратонки обикновенонот вътре да плат.
И как се предполага да ги изчистя вътре?

# 471
Кожа абсурд да пера в пералня. Слагам Стелка друга и пера само нея или просто хвърлям и взимам нова.
А и като цяло не съм имала случай да ми се в миришат маратонки или обувки.

Черен панталон с Черна обувка нося с телесни чорапи или с тънки черни.

# 472
Откакто се помня, пера кецове и маратонки от изкуствена кожа на 40 градуса и 800 центрофуга, излизат като нови и няма никакви поражения.
Не става въпрос за вмирисване, колкото и да ги чистя с гъби и мокри кърпи, се зацапват основно подметките отстрани .
За тези от естествена кожа се въздържам, едните прах на ръка , но моя приятелка и ботушите си пере в пералня и нищо им няма.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 23:25 от Mateah

# 473
Аз никога не бих си помислила да пусна в пералнята обувки от изкуствена или естествено кожа. Имам един куп препарати и си поддържам обувките с тях. От както използвам и импрегниращ спрей всичко пада много бързо.
Дори текстил често почиствам на ръка.
Като се замисля никакви обувки не пускам в пералнята.

# 474
  • Австрия

Аз съм фен на кожените кецове и всичко пера в пералнята на 30-40 градуса и дори ги въртя на 1200 оборота центрофуга. Досега фалове не съм имала. Особено един рийбок го пера на две седмици, че е с бяла подметка. Ето тези са и нямат поражения.

Абсолютно същите имам и досега въобще не са имали нужда от по-сериозно почистване. Забърсвам ги с влажна кърпичка (от тези, за всичко), стелката не е оригиналната и сменям. Никога не съм си представяла да 'пусна' обувки от естествена кожа в пералнята! Но.. инфото е полезно. Да се знае все пак.

# 475
Подметката не е гладка, а като зърнеста и ми се замърсява много грозно, особено на петата, че набивам пети като ходя. С мокра кърпа не ми се получава, а и искам да ги пера и отвътре, не само стелката.

# 476
Зърнести подметки чистя много лесно и без да мокря цялата обувка с електрическа четка за зъби с въртящо и вибриращо движение (както се препоръчва от зъболекарския съюз, нали така Trollface).

# 477
  • София
Зърнести подметки чистя много лесно и без да мокря цялата обувка с електрическа четка за зъби с въртящо и вибриращо движение (както се препоръчва от зъболекарския съюз, нали така Trollface).
Мислех, че съм единствената луда. ( и за фугите я ползвам, не само за подметки Joy )
 Но и аз имам нужда да ги изпера и отвътре и отвън кецовете, обувките, ботушите и т.н. ... кои на мивката, кои в пералнята - карам на интуиция, имала съм и издънки 😁

# 478
В пералня не, но на ръка пера кожени обувки и маратонки. Както и да ги поддържам, се зацапват. С велур не ми се е налагало - използвам четка и спрей.

# 479
И велур пера в пералнята, нищо им няма, направо светват. Говоря за естествен, не разни имитации на велур.

Общи условия

Активация на акаунт