Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Солариум и светла кожа

 • 455
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 78
Здравейте дами, имам много светла кожа. Искам да отида на солариум, за да придобия малко тен, но някои познати ми споделят, че след това при тях е станало доста зле положението. Получили са петна/изгаряния. Други пък си ходят от години и нямат проблем. Ще се радвам да споделите мнение, най-вече мацките със светла кожа като моята.

# 1
 • Мнения: 7 692
Отностно изгарянията, ако ползваш солариума разумно, няма да изгориш. Има си начин и схема как да направиш това според солариума който ще посещаваш. Поне аз на този който ходя има закачена препоръчителна схема.  Онтостно петната - щом си със светла кожа има доста голяма вероятност да ги придобиеш. Не разбрах на колко си години, раждала ли си, вземаш ли някакви суплементи, противозачатъчни? Тези неща са важни за евентуална поява на петна. Лицето винаги се пази. КОлкото повече го печеш, излагаш на слънце, толкова по-бързо ще повехне и отпусне кожата в някакъв момент. Човек като е млад не му пука, но рано или късно остарява и ако не си пазила това лице, ще остарее преждевременно. Аз не съм първа младост, но вече започнах да обирам плодовете на неразумно печене в детството. Тогава не беше модерна слънцезащитата, не се говореше като сега, нямаше инфо, и моите родители ме оставяха на слънце по 12 часа на морето. Добре, но сега вече с напредването на годинките, една бременност, вече и настъпването на естествения хормонален дисбалнс, ми се появиха петна и мелазма. Ходих на дерматолог и след преглед на специално устройство ми излезе че цялото ми лице е една черна маска под видимия слой. Та той ми каза, че това е благодарение на дългите години печене на слънце, кожата е увредена и ако не се пазя, тази черна маска ще избие. От няколко години си пазя кожата изключитлно педантично след дъжд качулка. Ходя на солариум, една кърпа си мятам на главата да не си пека лицето (абсурд), даже и е намазано от долу за всеки случай. Има разлика после с останалата част на тялото, но плескам оцветена слънцезащита да изравня цветовете с останалата част на тялото или ако ползваш фондьотени пак става.

# 2
 • Мнения: 1 810
Не си горете излишно кожата,после ще плачете.

# 3
 • Мнения: 13 655
Аз съм ходила преди години и съм много бяла. Поддържах тен така поне година, може и повече да е било, не си спомням. За светлата кожа много важно да се започне с много малко като стоене време и на по-ниска степен на солариума (аз съм ползвала вертикален и хоризонтален, като предпочитам вертикалния). Аз съм започнал от 3-4 минути на посещение и после постепенно на втория или третия път увеличаваш по минутка. Ходене – не повече от 2-3 пъти в седмицата, даже после и по 1 път. Постепенно съм стигала до 15 минути на сесия като това ми е поддържало приятен карамелен тен без да изгарям. И не съм увеличавала повече, макс до 20-30 минути съм стигала, повече не е здравословно да се седи. Но за да стигнеш до тези минути трябва да е много постепенно и бавно. Не съм ставала на петна, не съм изгаряла, после като спрях постепенно кожата се върна към предишния си тен, проблеми не съм имала.
Ползвай за предпазване на кожата и усилване на ефекта има едни лосиони, кремове за солариум за преди и след. Аз ползвах такъв за преди солариум и съм доволна.

# 4
 • Мнения: 78
Благодаря много! Не съм раждала и не вземам противозачатъчни. Сега видях, че съм пропуснала да спомена нещо много важно-имам лунички.

# 5
 • Мнения: 791
Не си горете излишно кожата,после ще плачете.
Да! След години мноооого ще плачете.
По - добре бяла, но здрава!

# 6
 • Мнения: 13 655
Аз не съм болна. Нито имам поражения на кожата. Би трябвало вече да се е проявил лошия ефект, все пак преди 7-8 години съм се излагала в солариум. Поражения може да има, ако се прекали или се практикува с години. От половин година-1 няма какво да ѝ стане. А и зимата набавя вит. Д.
Щом имаш лунички, има вероятност да се увеличат. Аз нямам никакви проблеми с кожата и не съм се консултирала, но може би е добре да попиташ дерматолог дали и по колко може да се излагаш на лъчите в солариум.

# 7
 • Мнения: 791
Аз съм с много бяла кожа.
Понеже е и чувствителна ми е забранен солариум.
Преди години ходих точно два пъти, няма да ви казвам какви рани по кожата ми излязоха.
Изобщо не се препоръчва за чувствителна кожа.
Отделно състарява кожата.
Всеки е свободен да прави с тялото си каквото иска всъщност.
Написаното по горе ми го е казал дерматолог.

# 8
 • Мнения: 7 692
Щом си с лунички значи кожата ти е склонна към образуване на петна. Лицето е много важно. Другото как да е. Веднъж петносаш ли се, за цял живот си е. Няма махане. Каквото и да решиш, паЗи лицето и изравнявай с някой тониран крем. Това че не виждаш петна, в момента, не значи че не са се формирали някъде на дълбоко. В случай на бременност или хормонален проблем напред в годините, има вероятност да избият. Дерматолозите ненавиждат солариуми. Поне аз където съм ходила и питала направо като дявол от тамян бягат. Аз съм ходила на вертикален солариум. На този конкретно тази схема се пепоръчва. Ако решиш, можеш да я ползваш и ти. Не е на бг, защото не живея в Бг, но мисля можеш да се ориентираш.  

# 9
 • Мнения: 78
Vici,:rose:🙃.

Общи условия

Активация на акаунт